Μια καταγγελία

Αγαπητέ Στρατή, σήμερα ενημερώθηκα για όλες τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις που μας παρέχεις μέσα από την ιστοσελίδα σου. Σε ευχαριστούμε.
           Πολύ με ανησύχησε και με προβλημάτισε η πληροφορία για την εκτεταμένη αμμοληψία στην περιοχή ” Λειμνιά” των Βατερών. Δυστυχώς δεν έγινε, κατά τη γνώμη μου, μόνο από εκσκαφέα- όπως λες-, αλλά και από τις δικές  μας παλάμες . 
          Αποτελεί εθελοτυφλισμό, η κολάσιμη ποινικά αυτή πράξη, να μη συνδεθεί με την κατ’ εξακολούθηση ανέγερση αγροτικών αποθηκών, που παράνομα μετατρέπονται σε αυθαίρετες κατοικίες – στην περιοχή αυτή- από τους ” έχοντες’ και ” κατέχοντες” πολίτες, που προέρχονται από άλλες Δημοτικές Κοινότητες.
Η κατά συρροή ανέγερση τέτοιων κτησμάτων στην περιοχή αυτή-  σε υπάρχουσες μικρής έκτασης ιδιοκτησίες, πολύ με φοβίζει ότι θα δημιουργήσει πολεοδομικό κεκτημένο.
           Σε μια τέτοια παραλία, που αποτελεί το μέλλον του Τόπου μας, καταστρατηγείται το Π.Δ 24/31.5,85 ΦΕΚ 270 Δ’ και χορηγούνται άδειες για αποθήκες, σε απόσταση μέτρων από τη θάλασσα, χωρίς να πληρούται ο χαρακτήρας της υψηλής παραγωγικότητας, όπως απαιτεί το προεδρικό διάταγμα, ούτε στοιχειοθετείται η ανάγκη αγροτικής αποθήκης που μετετρέπεται σε κακόγουστο σπίτι.                                                                                        Για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο είχαμε αναφερθεί στο περιοδικό ” Αντίλαλος της Βρίσας”. Στην εφημερίδα ” Εμπρός” της Μυτιλήνης, πρόσφατα ( φ. της 14ης Σεπτ.), ο πρόεδρος του συλλόγου Βρισαγωτών Αθάνας, έγραψε και χαρακτήρισε τις αποθήκες αυτές ” μαϊμούδες”…!
            Οι μεμονομένες αυτές φωνές ποτέ δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Αν δεν υπάρξει συλλογική προσπάθεια, τότε η αλλοίωση του περιβάλλοντος θα είναι βεβαία.Βεβαία θα είναι και η τουριστική υποβάθμιση,                                                                               Υ.Γ Στέλνω μερικές φωτογραφίες των ” εχόντων και “κατεχόντων” τέτοιες αποθήκες….             Κων.  Κώστας

Σημείωση: απ’ τις 9 φωτογραφίες που λάβαμε παρουσιάζουμε 3 στην τύχη

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Μια καταγγελία

  1. Ο/Η «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» λέει:

    Απλώς Μερικές Σκέψεις

    Προφανώς ο κύριος που έκανε την καταγγελία έχει τα του οίκου του λυμένα οπότε και ασχολείται με των άλλων. Θα του πρότεινα όμως και χωρίς ίχνος ειρωνείας να κάνει μια 15λεπτη βόλτα στο νεκροταφείο του χωριού για να δει ποια η κατάληξη όλων αυτών που παρανομούν αλλά και αυτών που καταγγέλλουν. Ας κοιτάξει τα χρόνια πίσω του και ας υπολογίσει τα μπροστά του! Μήπως οι νόμοι αυτής της τέλειας Δημοκρατίας οδήγησαν αυτούς τους κακομοίρηδες στο να κάνουν ό,τι έκαναν? Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους γιατί το εγώ μας είναι αλάνθαστο.

    «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»

    Για να απαλείψω τις όποιες υποψίες δηλώνω ότι δεν ανήκω σ’ αυτούς που καταγγέλλει ο κύριος απλώς αυτά που γράφω είναι και αυτά που ένιωσα. Άλλωστε αν ανήκα σ’ αυτούς τότε τουμπεκί!
    Συγχαρητήρια για το site εφιστώ όμως την προσοχή για να μην εκτροχιαστεί απ’ το σκοπό του! Η δημοσίευση φωτογραφιών αποθηκών που έχουν μετατραπεί σε οικίες (σε μια περιοχή που δεν δίνεται άδεια για ανέγερση οικίας) στον πλάτανο το αποκαλούν ρουφιανιά.
    Νομίζω ότι άλλα τα προβλήματα μας αυτή την εποχή και μάλλον βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας. Ας τα δούμε…
    Αν αυτές οι αποθήκες έφεραν την ΤΡΟΙΚΑ … ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ!
    Η φράση και αυτές είναι απλώς μια εγωιστική απάντηση στο παραπάνω. Ο καθένας γνωρίζει…
    Η κοινωνία της Βρίσας μικρή και γνωρίζει τα πάντα και για όλους (ρουφιάνους –απατεώνες – <> – βιοπαλαιστές). Θα μάθει και για την <> και σε βάθος χρόνου θα κρίνει!

    «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»

    Ευχαριστώ

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητέ φίλε/φίλη
      Οι απόψεις που εκφράζεις δεν είναι απορριπτέες. Αν ήταν απορριπτέες δεν θα προσδοκούσε η κυβέρνηση να εισπράξει δις απ’ τη “νομιμοποίηση” των αυθαιρέτων. Και για τούτο το ψευδώνυμο «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» είναι πολύ εύστοχο.
      Όσον αφορά το περιεχόμενο της καταγγελίας νομίζω ότι είναι σαφές, όπως σαφέστατη είναι η αναφορά σε “έχοντες και κατέχοντες”. Δεν είναι σωστό να παίρνω θέση σε θέσεις αναγνωστών αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί υπεκφυγή γι’ αυτό σημειώνω δυο πράγματα.
      Είναι διαφορετικό πράγμα το να κτίζει κάποιος παράνομα σε ένα οικοπεδάκι που έχει στο χωριό του αφού δεν μπορεί νόμιμα να το κάνει ούτε έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει άλλο οικόπεδο και άλλο πράγμα να έρχονται “έχοντες και κατέχοντες” και να προσπαθούν να αποκτήσουν ακόμα ένα φτηνό εξοχικό για τα Σαββατοκύριακα με την προοπτική να το βελτιώσουν-επεκτείνουν εν ευθέτω χρόνο και με βάση τις υψηλές διασυνδέσεις που έχουν. Το θέμα είναι πολύπλοκο και δε νομίζω ότι χωρεί το άσπρο-μαύρο δεδομένου ότι είναι πολυπρισματικό και έχει πολλές πλευρές ανάγνωσης.
      Όσον αφορά τη δεοντολογία του “Πλάτανου” και τη ρουφιανιά. Νομίζω ότι έχω την υποχρέωση να αναρτώ ότι στέλνουν οι αναγνώστες του, ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι επώνυμο και αν δεν θίγει πρόσωπα αλλά εκφράζει άποψη. Όσον αφορά δε τις φωτογραφίες για όσους δεν έχουν δει στην πραγματικότητα το περιεχόμενό τους ή το έχουν δει αλλά δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκουν τα κτίσματα δεν νομίζω ότι με τις φωτογραφίες θίγεται κάποιος. Για όσους γνωρίζουν κτίσματα-πράγματα και καταστάσεις και πάλι η φωτογραφία δεν προσθέτει κάτι περισσότερο. Πιστεύω ότι η έκφραση ρουφιανιά είναι ατυχής. Τέλος, προς το τέλος το σχόλιό σου γίνεται λίγο …ασαφές. Προσπαθώ να καταλάβω.
      Με εκτίμηση
      Στρατής

  2. Ο/Η «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» λέει:

    Δεν θα ήθελα συνέχεια και δεν θεωρώ σωστές τέτοιες συζητήσεις σε τούτο τον ιστότοπο. Γι’ αυτό και δεν θα απαντήσω περεταίρω. Πιστεύω ότι τα μηνύματα στάλθηκαν και ο νοών νοείτω.
    Απαντώ μόνο για μια διευκρίνιση στην ασάφεια που σωστά ειπώθηκε. Εντός των εισαγωγικών υπήρχαν οι λέξεις επιστήμονες και καταγγελία αντίστοιχα οι οποίες για άγνωστο λόγο δεν μπήκαν εξ αρχής στην ανάρτηση. Όποιον τον βοηθάει (πιο πεζά το ο νοών νοείτω) καταλαβαίνει.

    Αμοιβαία η εκτίμηση

  3. Ο/Η Καμπα Μαρια λέει:

    Θα ηθελα απλα να μαθω αν γινετε ποιος εγραψε το συγκεκριμενο αρθρο
    Ευχαριστω πολυ
    Και επισης που μπορω να το βρω ολοκληρο

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Το άρθρο για το οποίο αναφέρεστε είναι επώνυμο και υπογράφεται (αναφέρεται το όνομα) στο κάτω μέρος του. Είναι δε δημοσιευμένο ολόκληρο χωρίς περικοπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.