Τιμή στον (πολιχνιάτη) Σεβαστιανό Μοιρασγεντή

Ο Δήμος Λέσβου στη συνεδρίαση της Παρασκευής επρόκειτο να αποφασίσει τη βράβευση δυο λέσβιων επιστημόνων που διακρίθηκαν διεθνώς. Ο ένας απ’ αυτούς ήταν ο Σεβαστός Μοιρασγεντής, γιος του καθηγητή μαθηματικών και επί πολλά χρόνια διευθυντή σε γυμνάσια και λύκεια Πολιχνίτου και Μυτιλήνης.

Ο Σεβαστός με μυαλό ξυράφι (το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει!) πτυχιούχος χημικός μηχανικός συνέχισε τις σπουδές του και την έρευνα απ’ τη θέση του ερευνητή του Αστεροσκοπείου της Αθήνας. Πέρσι -όπως είχαμε γράψει και στη σελίδα μας- βραβεύτηκε μαζί με άλλους επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου με το Νόμπελ για το περιβάλλον.

Ο δεύτερος επιστήμονας που θα βραβευτεί είναι ο καθηγητής του Δημοκρίτειου πανεπιστήμιου Θράκης Εμμ. Γδούτος που κι απ’ αυτός κατάγεται απ’ την περιοχή μας και συγκεκριμένα απ’ το Λισβόρι με τις ρίζες της οικογένειας (Γδούτου) όμως να ξεκινάνε απ’ το χωριό μας. και γι αυτόν είχαμε αναφερθεί πριν λίγους μήνες.

Συγχαρητήρια και στους δυο που δίνουν την ευκαιρία να ακουστεί η δύσμοιρη περιοχή μας με καλά λόγια.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.