Απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Από 1ης Οκτωβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου θα γίνει η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ.

Η καταγραφή γίνεται μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας καθορίζονται με εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, να προσέλθουν οι ίδιοι στον φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί, θα πρέπει να το δηλώσει, άμεσα, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας, α) με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής β) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου γ) οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας κλπ) δ) το έγγραφο του ΟΓΑ με τα στοιχεία του δικαιούχου.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

  1. Ο/Η ΠΑΤΣΑΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ λέει:

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ “ΜΕΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΩΝ” ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 01-10-12 ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 30-11-12 ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Ο ΟΓΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,ΟΠΟΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ (ΕΛ.ΤΑ) Ο ΟΓΑ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.