Το Σάββατο στο χωριό μας η επιτροπή αξιολόγησης του Γεωπάρκου Λέσβου

Είναι γνωστό ότι το νησί μας έχει υποβάλλει αίτηση για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων με προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε από το Δήμο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μουσείο Σιγρίου. Αυτές τις μέρες έρχεται στο νησί η επιτροπή για την αξιολόγηση της αίτησης-πρότασης, η οποία θα γυρίσει όλο το νησί.

Το Σάββατο  η διεθνής αυτή επιτροπή θα επισκεφθεί τις θερμοπηγές Πολιχνίτου, στη συνέχεια τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας του χωριού μας και τέλος το Λισβόρι.

Η προσπάθεια έχει την υποστήριξη και συμμετοχή και του Πανεπιστήμιου Αθηνών – Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων και υπηρεσιών όπως η Κ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων Βορ. Αιγαίου, η Διεύθυνση Δασών Λέσβου,  το Ψηφιακό Μουσείο Ιακωβίδη, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής, το Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο,  το Μουσείο Τεριάντ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Το Σάββατο στο χωριό μας η επιτροπή αξιολόγησης του Γεωπάρκου Λέσβου

  1. Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

    Είναι το αποτέλεσμα:

    1) Των πιέσεων που ασκήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το μάζεμα υπογραφών Δημοτικών Συμβούλων για να συμμετέχει το Γεωλογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη Συλλογή της Βρίσας (έχει αναφερθεί στη σελίδα αυτή)

    2) Της σύσκεψης που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Δήμο με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Γεωλογικού Τμήματος (έχει αναφερθεί στη σελίδα αυτή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.