Αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου που μας αφορούν

Προχτές συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν υπήρχαν και κάποια που αφορούν το χωριό και την περιοχή μας άμεσα. Για τα θέματα αυτά μας πληροφορεί ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου με το παρακάτω κείμενο. Ενημέρωση αυτής της μορφής θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμη για όλους μας και για τούτο τον ευχαριστώ πολύ.

“ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28/5/2012

 1        ΘΕΜΑ: ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ

Μετά από ερώτηση του κυρίου Πατερέλλη για τις γαλάζιες σημαίες η απάντηση που πήραμε ήταν ότι:

Τα Βατερά τηρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουν τη σημαία, ο κύριος Κατράνης ως Αντιδήμαρχος τότε Πολιχνίτου είπε ότι, είχε πραγματοποιήσει όλες τις ενέργειες που απαιτούταν. Έχασαν όμως τη σημαία γιατί δεν τοποθετήθηκε ναυαγοσώστης.

 Σε ερώτηση δικιά μου με ποια κριτήρια τοποθετήθηκαν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Λέσβου, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι: 

Έγινε προκήρυξη για 11 ναυαγοσώστες αλλά βρέθηκαν και προσλήφθηκαν 5 άτομα. Η τοποθέτηση τους έγινε με βάση το που ήθελαν οι ναυαγοσώστες να τοποθετηθούν και έτσι τα Βατερά έμειναν χωρίς ναυαγοσώστη, αφού κανείς από αυτούς δεν ήθελε να πάει στα Βατερά. Επίσης τα Βατερά κινδυνεύουν και το 2013 να μην έχουν γαλάζια σημαία αφού το χάσιμο της σημαία σημαίνει ότι η παραλία χάνει το δικαίωμα της σημαίας για δύο χρόνια.  

  2        ΘΕΜΑ: ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΥΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με την εισήγηση οι χρεώσεις νερού και τέλη αποχέτευσης, είχαν τις παρακάτω διαβαθμίσεις (ακριβότερη προς φθηνότερη):

  • ΟΜΑΔΑ 1η : Περιοχές στις οποίες λειτουργεί βιολογικός και έχει καλύτερους δείκτες ανάπτυξης. Τα τέλη αποχέτευσης ανέρχονται σε 30% της αξίας κατανάλωσης νερού.
  • ΟΜΑΔΑ 2η: Περιοχές στις οποίες που πρόκειται να κατασκευαστεί βιολογικός και μέτριους δείκτες ανάπτυξης. Τα τέλη αποχέτευσης ανέρχονται σε 15% της αξίας κατανάλωσης νερού.
  • ΟΜΑΔΑ 3η: Περιοχές με χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης. Τα τέλη αποχέτευσης ανέρχονται σε 5% της αξίας κατανάλωσης νερού.

Όλος ο πρώην Δήμος Πολιχνίτου ήταν στη 1η ομάδα χρέωσης. Μετά από αντίδραση δικιά μου και των κυρίων Αλεξίου Στρατή, Λεμονού Γιώργου, ο Πολιχνίτος και η Βρίσα πήγαν στη 2η ομάδα χρέωσης και τα Βασιλικά, Λισβόρι και Σταυρός στην 3η ομάδα χρέωσης. Ο Πολιχνίτος και η Βρίσα έμειναν στη 2η ομάδα χρέωσης λόγο των παραλιών και του ότι θα ξεκινήσει ο βιολογικός!!!.

 Μετά από πολύωρη συζήτηση και αντιπαραθέσεις, που αφορούσαν κυρίως τα χαλασμένα ρολόγια, τις ελλιπείς μετρήσεις, τις ομάδες χρέωσης, την κακή κατάσταση των δικτύων (αμιαντοσωλήνες, έλλειψη νερού, αποχετεύσεις κ.α.) όλη η αντιπολίτευση και κάποιοι της συμπολίτευσης ψήφισε κατά.

 Τελικά εγκρίθηκε η 1η ομάδα χρεώσεων ενώ οι άλλες δύο ομάδες δεν εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα η χρεώσεις στη περιοχή μας θα παραμείνουν ως έχουν.

Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν ενστάσεις κατά της απόφασης αυτής και το θέμα δεν έχει ακόμα τελειώσει.

 3        ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Έγινε αποδοχή απόφασης ένταξης πράξης με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΒΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΕΡΩΝ» στο Επιχ. Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, προϋπολογισμού 13.625.441,00 euro

 Υ.Γ. Τα συμπεράσματα δικά σας”

” Όπως καταλαβαίνετε τα Βατερά έχασαν τη Γαλάζια Σημαία αλλά φυσικά δε φταίει κανείς!!!  Όλοι έκαναν τη δουλειά τους τέλεια. Ή μάλλον υπάρχει φταίχτης. Και αυτός είναι τα …Βατερά!!! Που επειδή είναι μακριά απ’ τη Μυτιλήνη και ίσως και για άλλους λόγους δεν τα ήθελε κανένας ναυαγοσώστης!   Καλά να πάθουν!!!”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου που μας αφορούν

  1. Ο/Η Μ.Ε.Κ. λέει:

    Στρατή είναι ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις για το θέμα των τελών ,τι ψήφισαν οι ντόπιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

  2. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Της Δημοτικής Αρχής θετικά σε όλα, σύφωνα με την πρόταση της ΔΕΥΑΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.