Για το Μουσείο του χωριού μας

Είναι απορίας άξιο πως καταφέρνουμε ζητήματα που είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το χωριό μας και τα οποία οφείλουν να μας ενώνουν σαν μια γροθιά για να τα διεκδικούμε και να τα επιλύουμε αυτά τα ζητήματα να μας οδηγούν όχι σε αντιπαράθεση αλλά σε κόντρες με υποτιμητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι και η λειτουργία του Μουσείου του χωριού μας. Επειδή ανακατεύτηκα και σ’ αυτό το πρόβλημα- κακώς, κάκιστα αφού δεν είμαι ειδικός, όπως λένε κάποιοι- θα προσπαθήσω να παρουσιάσω το πρόβλημα όπως το είδα. Εδώ και μήνες ο υπεύθυνος στο χωριό του Μουσείου διαμαρτύρονταν σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποχέτευση και ότι ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται αυτή, με τη βροχή από το σιφον βγαίνουν στο δάπεδο της τουαλέτας ακαθαρσίες. Αφού επισκεύτηκα το χώρο και διαπίστωσα -αν και μη ειδικός- το πρόβλημα καθώς και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο Μουσείο αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τα προβλήματα αυτά στον τύπο μήπως και ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος για τη λύση του προβλήματος. Δημοσιεύτηκε λοιπόν στο ΕΜΠΡΟΣ ένα άρθρο με τίτλο “Κινδυνεύει να κλείσει” όπου μεταξύ άλλων γράφει για το Μουσείο:

Το τραγικό όμως είναι με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του χωριού. Η ιστορία του είναι γνωστή και πολύ πονεμένη υπόθεση. Στήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας με εκθέματα που κατά κύριο λόγο πρόσφεραν ντόπιοι ιδιώτες σε δημοτικό κτήριο (πρώην Παρθεναγωγείο), το οποίο σε κάποια στιγμή ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε. Ναυάγησε δυο φορές η κατασκευή νέου κτηρίου για το Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού που συστάθηκε στο μεταξύ ως νομικό πρόσωπο. (Κινήσεις γίνονται  σήμερα μήπως και κάτι περισωθεί απ’ το «όνειρο» μιας ολόκληρης περιοχής.) Προς το παρόν μένει το αρχικό Μουσείο, το οποίο οδεύει ολοταχώς σε υποβάθμιση και κλείσιμο χωρίς να νοιάζεται κανείς με έργα.

Εδώ και δέκα περίπου μήνες δεν λειτουργεί η αποχέτευση. Εκτός τούτου όταν βρέχει η ημιυπόγεια τουαλέτα γεμίζει ακαθαρσίες από το σιφώνιο που υπερχειλίζει. Ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο ρίχνουν τις ευθύνες και την αρμοδιότητα ο ένας στον άλλο χωρίς να έχουν κάνει μια ουσιαστική προσπάθεια να διαπιστώσουν που είναι το πρόβλημα. Και όμως λίγο νερό εύκολα απέδειξε ότι η επικοινωνία από το σιφώνιο στο εξωτερικό φρεάτιο γίνεται άνετα και ότι το υπερυψωμένο φρεάτιο  δεν είναι στεγανό με αποτέλεσμα όταν βρέξει νε εισχωρούν σ’ αυτό τα νερά της βροχής και από κει στην τουαλέτα μαζί με τις ακαθαρσίες. Το φρεάτιο απέχει ένα μέτρο από τον αυλότοιχο , όπου φτάνει το δημοτικό δίκτυο. Έξω απ’ τον αυλότοιχο όμως υπάρχει μια μεγάλη συκιά της οποίας οι ρίζες είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν φράξει είτε το σωλήνα εξόδου είτε του δικτύου. Εκτός απ’ το πρόβλημα της τουαλέτας υπάρχουν και άλλα. Στην αυλή εκτίθεται η τεράστια χελώνα (το καμάρι του μουσείου) σε στεγασμένο και υαλόφρακτο χώρο, του οποίου όμως τα μισά τζάμια έχουν σπάσει και δεν αντικαθίστανται. Η χελώνα έχει αρχίσει να φθείρεται και σε σημεία της έχει αποκαλυφτεί η πολυουρεθάνη. Η πίσω είσοδος του κτηρίου είναι σαρακοφαγωμένη με αποτέλεσμα να μπορούν άνετα να εισχωρήσουν μέσα ποντίκια.

Σ’ αυτή την εικόνα ο Δήμος λέει ότι το κτήριο έχει παραχωρηθεί και την αρμοδιότητα την έχει το Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο φαίνεται ότι ή δεν πολυνοιάζεται ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή το έχει βραχυκυκλώσει η γραφειοκρατία και δεν κάνει τίποτα. Όταν όμως στήνονταν το μουσείο η τότε Κοινότητα αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα έβρισκαν χρήματα και από κει που δεν είχαν, επειδή εκτιμούσαν την αξία του έργου για την τοπική κοινωνία. Η τοπική κοινωνία μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Υπάρχει ο Σύλλογος των Φίλων του Κέντρου Έρευνας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας στον οποίο συμμετέχουμε αρκετά άτομα και από το χωριό και από την Αθήνα. Τι σόι φίλοι είμαστε αν δεν μπορούμε να διαθέσουμε ένα ασήμαντο ποσό 10 ή 20 € ο καθένας για να παρέμβουμε θετικά απαιτώντας τότε «αντισταθμιστικά οφέλη» για την τοπική κοινωνία, όπως κατάργηση του εισιτηρίου για  όλα τα σχολεία που επισκέπτονται το μουσείο;”

Αυτή η δημοσιοποίηση “με έκανε ρεζίλι”  και “παρασύρθηκα στην κατρακύλα” σύμφωνα με ένα σχόλιο της σελίδας. (Δεν με παρέσυρε κανείς στην κατρακύλα. Αν κατρακύλησα το έπαθα μόνος μου και έχω εξ ολοκλήρου την ευθύνη)

Στο σχόλιο αυτό αναφέρονται και οι ενέργειες που έκανε ο Δήμος. Ας τις δούμε μία -μία.

1. Γράφει το σχόλιο:

Ηρθα με το αντιδήμαρχο(κατρανη) και είδαμε το πρόβλημα, ηταν και η αρχαιολόγος η Δήμητρα , και σου είπαμε οτι εχει πρόβλημα το ιδιωτικό σιφόν γιατί υπάρχει πρόβλημα στην κλήση και ειναι και βουλωμένο,και σου είπαμε να δώσετε σαν μουσείο 50 ευρω σε ενα υδραυλικό ιδιώτη, και εαν υπάρχει παραπέρα πρόβλημα θα το φτιάξει ο δήμος

Ερώτηση: με ποιο τρόπο διαπιστώθηκε ότι το σιφόν είναι βουλωμένο; Αυτό είναι λάθος και αποδεικνύεται απ’ το ότι όταν ρίξεις νερό στο εξωτερικό φρεάτιο αυτό αναβλύζει απ’ το σιφόν. Άρα η επικοινωνία εωτερικού σιφόν και εξωτερικού φρεατίου είναι πολύ καλή και γι αυτό πλημυρίζει όταν βρέξει η τουαλέτα. Αν το πρόβλημα ήταν στην κλίση του σωλήνα  δε θα περίμενε 10 χρόνια για να εμφανιστεί Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός αρκεί να είσαι λογικός.

2.Γράφει το σχόλιο:

Ήρθα ξανά με το αποφρακτικό μηχάνημα του ευεργετουλα σε μια προσπάθεια να το αποφραξω

Ερώτηση: Το αποφρακτικό που δούλεψε 50-100 μέτρα μακριά τι μπορούσε να αποφράξει, το φρεάτιο ή το σιφόν που “είναι βουλωμένο” Το ότι ήρθε το αποφρακτικό από μόνο αποδεικνύει ότι η γνωμάτευση(παραπανω) που έγινε δεν ήταν σωστή ή δεν ήταν σίγουρη.

3.Γράφει το σχόλιο:

“ήρθα ξανά με το σκαπτικό μηχάνημα (τσάπα) κάνοντας τομές για να εντοπίσω ακριβώς το πρόβλημα, και να δώσουμε λύση”

Ερώτηση: Αφού τα σπίτια που είναι πριν το Μουσείο δεν έχουν πρόβλημα, το πρόβλημα αν υπάρχει στο δίκτυο θα είναι κοντά στη σύνδεση της αποχέτευσης του Μουσείου. Εκεί δεν έγινε καμιά τομή γιατί τα ίχνη της θα φαίνονταν.  Δεν ξέρω αν εντοπίστηκε το πρόβλημα αλλά λύση δεν δόθηκε. Βέβαια και αυτή η ενέργεια δείχνει ότι υπήρχε μεγάλη αμφιβολία για την πρώτη γνωμάτευση ότι το πρόβλημα το έχει το σιφόν.

4. Γράφει το σχόλιο:

“Ήρθα ξανά με τον πολιτικό μηχανικό τις ΤΙΔΚ(καννελο) αφου εντοπιστικέ το πρόβλημα για να κάνει την μελέτη ,και την έκανε ,μιας και οι άμεσες επεμβάσεις εχουν απαγορευθεί στη βρισα ….λογο της εντάσεις που προκληθεικε απο τους (άρχοντες)απο την προηγούμενη επέμβαση”

Ο Κανέλλος ως πολιτικός μηχανικός δεν είναι ειδικός για αποχετεύσεις. Για το λόγο τούτο όπως μου είπε πριν λίγο στηρίχτηκε στη γνωμάτευση του υδραυλικού του Δήμου και φυσικά δεν έκανε καμιά μελέτη. Μια απάντηση έδωσε με βάση τη γνωμάτευση του υδραυλικού του Δήμου για να σταλεί στο Πανεπιστήμιο που είχε οχλήσει το Δήμο. Αλήθεια τί μελέτη θα έκανε αφού το πρόβλημα εντοπίστηκε ότι αφορά το εσωτερικό του Μουσείου για το οποίο ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και υποχρέωση.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Τη λύση πρέπει να τη δώσουν είτε ο Δήμος είτε το πανεπιστήμιο. Αυτό εξάλλου ανέφερα και στο άρθρο. Και να ξεκαθαρίσω την άποψή μου:

Την αρμοδιότητα την έχει το πανεπιστήμιο αν το φράξιμο είναι στο σωλήνα εξόδου της αποχέτευσης. Την αρμοδιότητα την έχει ο Δήμος αν το φράξιμο είναι στο ακραίο τμήμα του δημοτικού αγωγού.

Το ερώτημα είναι ποιος έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Αυτή την έχει όποιος πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη λειτουργία του Μουσείου. Και αυτός πρέπει να είναι ο Δήμος. Η τοπική κοινωνία. Το πανεπιστήμιο έχει πολλά μουσεία και αν δεν λειτουργήσει ένα, καρφί δεν του καίγεται (άλλο αν δε θάπρεπε να είναι έτσι). Το χωριό μας όμως δεν έχει πολλούς αναπτυξιακούς άξονες και αυτούς που έχει (τα Βατερά και το Μουσείο κατά κύριο λόγο) θα πρέπει να τους προσέχει σαν “τα μάτια του” Αν αυτού εμείς,  αντί να δώσουμε ότι μπορεί ο καθένας μας για το κοινό καλό, “βγάζουμε τα μάτια μας” Κρίμα!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

18 απαντήσεις στο Για το Μουσείο του χωριού μας

  1. Ο/Η Κώστας Κωστάκης λέει:

    καλά τά λές δάσκαλε αλλά ποιός μάς ακούει

  2. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    ΕΠΑΥΞΑΝΩ…Αλλα μου φαινεται οτι αν δε θελω να ζυμωσω, δεκα μηνες κοσκινιζω…

  3. Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕ,Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΟΝΟΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ
    1)ΤΟ ΣΙΦΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ , ΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΙ ΤΟ ΣΙΦΟΝ, Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ¨¨ ΣΙΦΟΝ ΦΡΕΑΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΟΝΟΜΟ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΙΦΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΟΝΟΜΟ…ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ… ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ,ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ…ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΛΛΟΥ.
    2)ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ,ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΑΘΗΚΕ 50-100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΡΕΑΤΙΟ(οικια σιδερη) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗ(ρωτηστε καποιον)
    3)ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΟΝΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΡΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΣΑΠΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ(αρχοντες) ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΊ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΥΠΟΝΟΜΟΣ, ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΩΚΤΗΤΟ ΚΤΗΜΑ,,ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΟΝΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ,,,,ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
    ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ , ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ (σχολεια ,καπη, παιδικους) ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΉ ΣΑΣ …ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟΥ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ , ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ…. ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ.ΣΥΓΝΩΜΗ

    Υ.Γ¨ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ..ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΔΙΑΜΑΤΡΥΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

    ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

    • Ο/Η Εχ'ς ξυφύγ' λέει:

      Μεγάλε αβανταδόρε τις εξουσίας μας τρέλαναις και μας έπισες. Το σιφόν που το είδες “βουλωμένο” ξέφραξε! Τώρα σύμφωνα με τον κανονισμό που έχεται δεν μπορείται να κάνετε τίποτα. Τί να κάνουμε αφού το απαγορεύει ο κανονισμός!!!Σιγά μη γίνεις παραγιός του Κωστάκα!!! Άνηξε τα μάτια σου, μη σε βάλει απο κάτω ο Κωστάκας!!! Μαζί με σένα το είδε και ο Κατράνης το βουλωμένο σιφόν;
      Ποιος θα δώσει τα λεφτά για τους σωλήνες που θα σπάσετε, ρωτάς. Αυτό ήθελε να πει ο άνθρωπος, ότι για τις φιέστες λεφτά υπάρχουν ενώ για τις στοιχειώδεις ανάγκες χάνονται. Αλλά εσύ!
      Καλά να είσαι αβανταδόρε!

  4. Ο/Η ΚΙΣΤΟΥΣ λέει:

    Φιλε, εχ ς ξυφύγ μάλλον εσύ εχ ς ξυφύγ.Εχεις εσύ και πολλοί άλλοι την απαίτηση απο έναν υπάλληλο να κάνει χίλιες δυο υπερβάσεις ,να αγνοήσει τον κανονισμό της υπηρεσίας του,να χρησιμοποιήσει υλικά και μηχανήματα της υπηρεσίας του για να εξυπηρετήσει έναν άλλον φορέα ανεξάρτητο και να πάρει το ρίσκο να δημιουργήσει μια ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ και να αναγκαστεί να απολογηθεί στην υπηρεσία του για αυτό ,και όλα αυτά για να εξυπηρετησει τον <> οπως λες , γιατί ο <> δε μπορέι να λυσει το πρόβλημα του μουσείου μέσα απο τη δική του υπηρεσία .Δηλαδή ζητατε να βάλει το κεφάλι του στον τορβά γιατι καποιος δε μπορεί να συνεννοηθεί με τους δικούς του προϊσταμένους .Αν ήσουν εσύ στη θέση του να το έκανες , αλλά δεν είσαι .Εξάλλου δεν έχει παρασει και πολύς καιρός που ο ίδιος υπαλληλος έκανε μια απλή ανακοίνωση για την αλλαγή της ώρας στην αποκομιδή των σκουπιδιών και πέσατε να τον φάτε ,γιατί ήταν αναρμοδιος .Να απευθυνθείτε λοιπόν στον κ.κ. Βουνάτσο για το πρόβλημα του μουσείου , να του πάτε και μια μπουκάλα ουισκι , και αφού τα πιείτε παρέα ,ίσως σας δώσει τα χρηματα και τα υλικά για να φτιάξετε τις τουαλέτες του μουσειου .ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  5. Ο/Η ΒΑΡΒΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΚΙΣΤΟΥΜ ΜΟΥΡΕΛΗΜ!ΜΙ ΦΕΝΕΤΙ ΟΤΙ ΤΣΙ ΣΙ ΕΧΣ ΞΙΦΙΓ ΚΟΥΜΑΤΕΛ.ΤΣΙ ΤΟΥ ΔΙΜΙΤΡΕΛ ΜΑΣ ΤΣΙ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΕΛ ΜΑΣ ΔΛΕΒΟΥΝ ΣΙ ΙΠΙΡΙΣΙΕΣ.ΟΥΣΑ ΛΕΓΟΥΝ Η ΑΛΛ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΥΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΚΑΝ ΚΑΤ.ΔΕ ΙΠΕ ΤΣΙ ΚΑΝΙΣ ΝΑ ΠΑ ΤΟΥ ΔΙΜΙΤΡΕΛ ΜΟΥΝΑΧΟ
    ΓΟ ΠΑΝΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ ΤΣΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΙΣ.

  6. Ο/Η ΚΙΣΤΟΥΣ λέει:

    ΟΥΤΙ ΓΩ ΘΕΛΟΥ ΝΑ ΚΛΙΣ ΑΛΛΑ ΤΣΙ ΓΩ ΤΣΙ ΣΥ ΤΣΙ ΠΟΥΛΕΙ ΑΛ ΕΙΜΑΣΤΙ ΟΞΟΥ ΑΠ ΤΟΥ ΧΟΥΡΟ ΤΣΙ ΦΟΥΝΑΖΟΥΜΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΧΟΥΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑΛ ΙΣΙΑΜΙ ΠΟΤΙ

  7. Ο/Η VRISA LOST THE APLICATION λέει:

    ΜΙ ΦΕΝΙΤΙ ΟΥΤΙ ΧΑΣΑΜΙ ΤΟΥ “APLICATION” ΤΣΙ ΧΑΣΑΜΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ….ΣΑ ΧΟΥΡΙΟ….
    Ο ΡΕ ΚΑΤΗΦΟΥΡΟΥΣ….!!!!

  8. Ο/Η θανασης λέει:

    εγω προσφερομαι να το φτιαξω με τα υλικα οι ενδιαφερομενοι ας επικοινωνησουν μαζι μου στο καφε καρμα απογευματινες ωρες

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπράβο Θανάση. Τους έστειλες ΟΛΟΥΣ για χόρτα.

    • Ο/Η ΒΑΡΒΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

      ΤΙ ΛΕΣ ΜΟΥΡΕΛΙΜ??ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΕΛ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΙ ΠΡΟΥΤΑΣ! ΤΣΙ ΑΠ ΟΤ ΞΕΡΟΥ ΤΣΙ ΓΩ ΤΟΥ ΝΕΡΟ ΜΠΙΤΣΕ ΣΤ ΑΒΛΑΤΣ

  10. Ο/Η thanasis λέει:

    μεχρι και σημερα 04-06-2012 κανεις αρμαδιος η καποιος υπευθυνος δεν εχει επικοινωνησει μαζι μου για την προταση που εκανα μηπως θελουν και να τους παρακαλεσω

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Προφανώς Θανάση χρειάζεται αίτηση με χαρτόσημο στην οποία θα παρακαλείς να σου δώσουν τη χαρά να …λύσεις το πρόβλημα!

  11. Παντού και πάντα τα ίδια. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ηρθες δεύτερος φιλαράκο..το πρόβλημα δε υπάρχει πια

  13. Ο/Η Αποφραξεις λέει:

    Αντίστοιχα θέματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

  14. Στην Ελλάδα δε μπορείς να συνεννοηθείς ούτε για απλά πράγματα,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.