Του Αγίου Γεωργίου στα Μελαντά

Γιορτάζει σήμερα το μετόχι της Μονής Δαμανδρίου, ο Άγιος Γεώργιος στα Μελαντά. Ο Άγιος Γεώργιος στα Μελαντά καθιερώθηκε να γιορτάζει την Κυριακή των Μυροφόρων (2η μετά το Πάσχα) επειδή την κανονική ημέρα εορτής του Αγίου Γεωργίου γιόρταζε ο κεντρικός ενοριακός ναός του Πολιχνίτου. Επίσης γιορτάζει και στις 3 Νοεμβρίου, την ανοικομιδή των λειψάνων του Αγίου.

Σήμερα γίνεται πολύ καλό πανηγύρι με συμμετοχή ιππέων και διανομή φαγητού στους προσκηνυτές. Παλιότερα μοιράζονταν το παραδοσιακό “κισκέτσ” αλλά τα τελευταία χρόνια το κρέας μαγειρεύεται όχι με αλεσμένο σιτάρι αλλά με κριθαράκι. Συγκεντρώνεται πολύς κόσμος από τα χωριά της περιοχής αν και την ίδια μέρα έχουμε το μεγάλο παλλεσβιακό πανηγύρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο.

Χτες βράδυ στον Εσπερινό μετά το τέλος της Ακολουθίας τέθηκε από ομάδα πιστών, κατοίκων της Σκάλας Πολιχνίτου, το θέμα της “χηρείας” της ενορίας τους ενόψει του καλοκαιριού. Ζητούσαν επίμονα από τον πατέρα Μιχαήλ (ηγούμενο της Μονής Δαμανδρίου και εφημέριο του Νεοχωρίου) να βοηθήσει στην κάλυψη του κενού. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τοποθέτηση των ιερέων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Μητροπολίτη και ότι ο ίδιος θα υπηρετήσει όπου του ορίσουν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε ότι το κενό της Σκάλας Πολιχνίτου είναι το δεύτερο της περιοχής μας (εδώ και χρόνια δεν έχει ιερέα ο Σταυρός) και αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη Μητρόπολη να αποδεσμευτεί ο πατέρας Μιχαήλ από το Νεοχώρι (το οποίο μπορούν να εξυπηρετήσουν οι εφημέριοι του Αμπελικού και του Ακρασίου) για να εξυπηρετήσει ενορίες των χωριών μας. Η πρόταση αυτή ακούγεται πολύ λογική δεδομένου ότι ιδιαίτερα το καλοκαίρι οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας είναι πολύ μεγάλες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Του Αγίου Γεωργίου στα Μελαντά

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΟΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ? ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΡΙΤΕΣ? ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ , ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΟΡΙΑ Η ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.