ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Από το Σύλλογο της Αθήνας

Στις έκτακτες συνθήκες που επικράτησαν μετά τον σεισμό και στην συγκέντρωση του Ιουλίου στην Αθήνα συστήθηκε η «επιτροπή συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς και παρακολούθησης των εξαγγελιών των φορέων» προκειμένου να εκθέσει στον αρμόδιο Υπουργό τα προβλήματα που είχαν ανακύψει. Επίσης, να κάνει παρατηρήσεις με την ελπίδα να περιληφθούν – στο μέτρο του δυνατού – στις υπό έκδοση υπουργικές αποφάσεις για το υψος αποζημίωσης των ιδιοκτητών των πληγέντων κτηρίων και για τις διαδικασίες λήψης της αποζημίωσης και να μεριμνήσει για την επίσπευση της έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Η συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό πραγματοποιήθηκε και αμέσως μετά επακολούθησε η σχετική ενημέρωση. Επίσης, ακολούθησαν και άλλες ενημερώσεις μετά την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων. Είναι δε γνωστό ότι ο Σύλλογος της Αθήνας έστειλε επιστολές καταγγέλλοντας ασυνέπειες των φορέων και ζήτησε απαντήσεις για την πορεία των έργων  και των χρημάτων που είχαν διατεθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Δήμο Λέσβου και στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Έχει επίσης ζητηθεί ήδη από τον Δήμο Λέσβου με δεύτερή μας επιστολή να απαντήσει εάν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για τη χορήγηση της  στεγαστικής  συνδρομής από την Πολιτεία , όπως ορίζεται  από το ΦΕΚ 2524/25 -06 2017,  για τα δημόσια κτήρια της Βρίσας τα οποία έπαθαν καταστροφές από τον σεισμό αλλά και η τοπογραφική αποτύπωση της πλατείας του Πλατάνου και της ευρύτερης περιοχής για τη διαπλάτυνση και τη μελλοντική διαμόρφωσή της.

Θεωρούμε ότι είναι σωστό  οι ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων και οι επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία να γίνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σεισμοπαθών Βρίσας και τους άλλους τοπικούς φορείς. Μάλιστα, στη συνάντηση  με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας συμφωνήθηκε να υπάρχει κοινή δράση και ο Σύλλογος της Αθήνας προτίθεται να κρατήσει τη συμφωνία αυτή για συνεργασία και ομόνοια , όπως  και με όλους τους φορείς και τα άτομα που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΚΡΙΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.