Θέσπις και Μπάλος

Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται δυο θεατρικές ομάδες : Ο Θέσπις και ο Μπάλος.

Τη σχολική χρονιά 2005-06 η Ομάδα σχολικών δραστηριοτήτων του Λυκείου Πολιχνίτου κατέγραψε την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα των συντοπιτών μας τα τελευταία 25 χρόνια (από το 1980 ως το 2005) και εξέδωσε ένα τεύχος με τίτλο «Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού»

Από το τεύχος αυτό (σελ.69-73) μαθαίνουμε ότι ο θεατρικός αυτός Σύλλογος ιδρύθηκε το 2005 από άτομα που ήδη ασχολούνταν ερασιτεχνικά με το θέατρο και είχαν δώσει θεατρικές παραστάσεις με διάφορους φορείς. Η πρώτη παράσταση του Θέσπη ήταν αποκριάτικα μονόπρακτα το 2005. Στο Σύλλογο συμμετείχαν (αναφέρονται όσοι είχαν στείλει βιογραφικά στην Ομάδα μας) οι: Καφαλούκος Στρατής, Πορτογλής Στυλιανός, Κεσσάκη Ελεάνα, Γερακέλλη Μαρία, Κοτσαμπάσης Γιάννης, Εφραιμίδου Σπυριδούλα, Τσουκαλοχωρίτης Γιάννης, Κοπτερού Σαββούδα, Γερακέλλης Δημήτρης, Μαριάμος Θοδωρής κ. ά.

Σύντομα όμως εξαιτίας εσωτερικών διαφωνιών ο Σύλλογος αδράνησε.

Μετά το 2005 (και γι αυτό δεν αναφέρεται στο παραπάνω τεύχος) δημιουργήθηκε ο χορευτικός Σύλλογος Μπάλος, ο οποίος στην αρχή ήταν αμιγώς χορευτικός Σύλλογος. Στη συνέχεια όμως και εξαιτίας της αδρανοποίησης του Θέσπη και των θεατρικών σχημάτων που προϋπήρχαν (π.χ. ΠΟΠ) άρχισε να ασχολείται και με τα δρώμενα της  τοπικής παράδοσης παρουσιάζοντας μικρά σκετσάκια  και τελικά δημιούργησε μια κανονική θεατρική ομάδα που συμμετείχε και σε εκδηλώσεις πέρα από την περιοχή μας.

Η ύπαρξη  δυο  θεατρικών ομάδων στην περιοχή μας έχει αυτονόητα θετικά αλλά (δυνητικά) και αρνητικά στοιχεία. Ευχή όλων είναι να επικρατήσουν τα θετικά και να στεριώσει μια αξιόλογη θεατρική παράδοση στην περιοχή μας.

Σημείωση: Η σελίδα μας με χαρά προβάλει τις δραστηριότητες όλων των φορέων της περιοχής μας αρκεί να έχει έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.