Προβληματισμοί

Όπως μας ενημέρωσε ο Κώστας Σταυρινός η Ε.Ε.θα δώσει 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου. Από προηγούμενες ενημερώσεις έχουμε μάθει ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για δημόσιες υποδομές και δημόσια κτίρια.

Το ερώτημα είναι αν η Βρίσα θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί με βάση τις ζημιές που έχουν υποστεί τα διάφορα χωριά του νησιού μας.

Η μέχρι τώρα εμπειρία δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η βοήθεια εξ αιτίας του σεισμού από την Περιφέρεια Αττικής διοχετεύθηκε έντεχνα εξ ολοκλήρου αλλού. Από τα χρήματα του εράνου των ομογενών της Αυστραλίας στο χωριό ήρθε ένα μηδαμινό ποσό και αυτό ύστερα από τεράστια κινητοποίηση. Η δωρεά του Πάπα διοχετεύθηκε αλλού. Με το Δήμο τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα αλλά η δωρεά από τα Ελληνικά Πετρέλαια  δεν προορίζεται για το χωριό.

Ως τοπική κοινωνία έχουμε τους ανθρώπους ή την οργάνωση που θα αποτελέσουν την εγγύηση ότι  δεν θα αδικηθούμε από την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων;

Έχει συσταθεί –λογικά από το Δήμο- μια ομάδα εργασίας  για να ασχοληθεί με την ανοικοδόμηση του δημόσιου κομματιού του χωριού μας; Έχουν αρχίσει οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση του δημόσιου κομματιού; Τι θα γίνει με το κτίριο της Αγροτολέσχης; Θα μεγαλώσει η πλατεία του Πλάτανου; Θα ξαναχτιστεί το κτίριο της Λέσχης και πως; Θα αξιοποιηθεί το «χάλασμα» του Αθανασίου; Θα γίνει κάποια προσπάθεια για να εξοικονομηθούν ιδιωτικοί χώροι που δεν θα ανοικοδομηθούν για το κοινό καλό;  Τι θα γίνει με το Δημοτικό Σχολείο; Όλα αυτά αλλά και άλλα θα πρέπει να μας απασχολήσουν έγκαιρα με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται μετακίνηση του χωριού, ούτε αναίρεση του παραδοσιακού του χαρακτήρα.

Και μια καλοπροαίρετη ερώτηση: Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου της Αθήνας στις 26 Ιουνίου συστάθηκαν διάφορες επιτροπές .  Ανάμεσά τους η «Επιτροπή συνάντησης  με τους αρμόδιους υπουργούς και παρακολούθησης της πορείας των εξαγγελιών των φορέων (Υπουργεία-Περιφέρεια-Δήμος)» (Αντίλαλος σελ.7) Μήπως θα είναι χρήσιμο να υπάρξει μια ενημέρωση για το έργο της σχετικά με την παρακολούθηση των εξαγγελιών;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Προβληματισμοί

  1. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις. Αυτοί όμως που εμείς εκλεξαμε ασχολούνται με την εν κρυπτω , και κατά το δοκούν διανομή επιταγών αφού κατά την λογική τους αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολεί και να μας ενδιαφέρει

  2. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Ο κ. Σταυρινός και ο σύλλογος Αθηνών οφείλουν να μας ενημερώσουν για το ποια είναι η δωρεά από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

  3. Ο/Η Κωστάκης Κ λέει:

    για το κτήριο του μουσείου δεν βλέπω να γίνεται λόγος! εκτός και αν αυτό δεν είναι κτήριο της βρίσας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.