Από το Σύλλογο της Αθήνας

Εκπονήθηκε και κατατέθηκε μελέτη για την προστασία του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Όταν διαπιστώθηκε ότι η κάλυψη της στέγης εκκλησίας μας, της Ζωοδόχου Πηγής, ήταν προβληματική και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για περαιτέρω ζημιές μεγάλης έκτασης, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου αναζήτησε εφικτές λύσεις. Η μηχανικός κα Ναταλία Μεσσάρη, συνάδελφος του προέδρου του Συλλόγου, για να βοηθήσει το σεισμόπληκτο χωριό μας, ανέλαβε να εκπονήσει δωρεάν μελέτη προσωρινής προστασίας του ναού.  Η μελέτη ολοκληρώθηκε, και με τη συμβολή συγχωριανών μας  προωθήθηκε και κατατέθηκε ήδη στο τμήμα αναστηλώσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθήνας  (ΥΠ.ΠΟ.Α/ΓΔΑΜΤ/ΔΑΒΜΜ/ 8224/6168/ 345/9.2.2018 αριθμός πρωτ.)  και αναμένεται η έγκρισή της. Ο Προϊστάμενος κος Παύλος Τριανταφυλλίδης της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Λέσβου  ενημερώθηκε για το θέμα, το οποίο θα πρέπει να προωθηθεί ως επείγον και ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη μηχανικό κα Ναταλία Μεσσάρη για τη μελέτη της,  στους συγχωριανούς μας για τη συμβολή τους  στην προώθηση της μελέτης και στον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης κο Παύλο Τριανταφυλλίδη για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε και αυτή τη φορά, όπως και στην περίπτωση του Παλαιόπυργου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Προϊστάμενο της    Εφορείας Αναστηλώσεων   Αρχαιοτήτων Αθήνας  κύριο Θεμιστοκλή Βλαχούδη για την άμεση προώθηση του ανωτέρου αιτήματος .

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Θεωρώ ότι πρέπει να τονιστεί η συμβολή του Σωτήρη Καστρουνή και της συζύγου του Ντίνας Γανώση, πρωην υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αμέσως μετά την πρώτη επισήμανση της σελίδας μας ότι καταστρέφεται η Ζωοδόχος Πηγή (στις 4 Ιανουαρίου) έσπευσαν στους παλιούς συναδέλφους τους για να μάθουν πως μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
    Με βάση τις οδηγίες που έλαβαν και την ενημέρωση που στη συνέχεια έκαναν προχωρά η όλη διαδικασία.
    Ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι τοβέλτιστο δυνατό.

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      Αξιέπαινες οι ιδιωτικές προσπάθειες και του Συλλόγου. Με προβληματίζει όμως η απουσία της Μητρόπολης, του Δήμου, της Περιφέρειας και οι υπηρεσίες Βυζαντινών και Νεωτέρων Μνημείων. Απέχουν. Γι΄ αυτό θα καταλήξουμε σε προχειρότητες και λύσεις χωρίς ουσιώδη προοπτική.

  2. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Ή παραπάνω εξέλιξη δείχνει το δρόμο και για το μέλλον: ομόνοια, συνεργασία και στήριξη στις ζωντανές δυνάμεις του χωριού και των απανταχού Βρισαγωτών.

  3. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Πάγια θέση και πρακτική του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας είναι να τιμά και να αποδίδει τα εύσημα σε συγχωριανούς και φίλους τους χωριού μας που, με τον οποιοδήποτε τρόπο και από την όποια θέση του ο καθένας, βοηθούν στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας και των κατοίκων του, ειδικά αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο. Γι’ αυτό η μη αναγραφή στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας των ονομάτων του ζεύγους των συγχωριανών μας. που συνετέλεσαν στην προώθηση της μελέτης της προσωρινής προστασίας του Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής του χωριού μας στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αθήνας, δεν οφείλεται σε δική μας παράλειψη, αλλά σε δική τους εκπεφρασμένη επιθυμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.