Για τον ΕΝΦΙΑ και εγκρίσεις

Βγήκε άσπρος καπνός με …πάρα πολλά σύννεφα! Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τεντόμας δημοσιεύτηκε μια ΠΟΛ(;) που τροποποιεί μια άλλη ΠΟΛ και αναφέρει ότι για να έχουμε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να πάρουμε σχετική βεβαίωση από τη ΔΑΕΦΚ και στη συνέχεια να την υποβάλλουμε στη ΔΟΥ.   Τίποτα άλλο. Στη συνέχεια η τροποίηση που έγινε στην ΠΟΛ:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ.1200/2017 σχετικά με την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων ακινήτων. Η ΠΟΛ.1200/2017 τροποποιεί την ΠΟΛ.1163/2015: “Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της απόφασης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ΠΟΛ.1163/2015 «Διαδικασία διορθώσεων και χορήγηση απαλλαγών από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, καθορισμός του αρμόδιου οργάνου» προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής: «Για τη χορήγηση απαλλαγής ή έκπτωσης από το φόρο σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η οποία δεν αναφέρεται στο υπόδειγμα 1, υποβάλλεται το συνημμένο στην παρούσα απόφαση υπόδειγμα 1Α, το οποίο επέχει θέση δήλωσης, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Ειδικά για τη χορήγηση απαλλαγής σεισμόπληκτων ακινήτων απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών Μετα- φορών και Δικτύων, από την οποία να προκύπτει ότι το κτίσμα έχει υποστεί τις σχετικές ζημίες.»

Ο κ. Τεντόμας σημειώνει ότι:

Από μια πρώτη ματιά που έριξα, στην απόφαση δεν αναφέρει τίποτα περί προθεσμιών.
Αυτό θα το ρωτήσουμε τη Δευτέρα.

Εμάς μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πρόταση που περιλαμβάνεται στην προηγούμενη ΠΟΛ και η οποία δεν τροποποιήθηκε με την καινούρια και η οποία λέει ότι :με συνυποβαλλόμενα τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας.

Ας περιμένουμε τις διευκρινήσεις του κ. Τεντόμα.

Επίσης ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί μια ακόμα έγκριση για επιδότηση κατεδάφισης και 9 για επιδοτήσεις ενοικίου /συγκατοίκησης.

Σημείωση: Επειδή αναγνώστες ζητούν τα έντυπα για την επιδότηση ενοικίου ενημερώνουμε ότι στη σελίδα μας δεν μπορούμε να ανεβάσουμε έγγραφο Word το οποίο να κρατήσει τη γραμμογράφηση που έχει. Μόνο αν μας σταλούν τα έντυπα σε pdf  ή jpg μπορούμε να τα ανεβάσουμε. Απ’ ότι είδα όμως τα έντυπα αυτά έχουν αναρτηθεί στο fb απ’ όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Για τον ΕΝΦΙΑ και εγκρίσεις

  1. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Δν γινεται το εγγραφο word να μετατραπει σε pdf για μας που δν εχουμε facebook?

  2. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Το έστειλα τώρα και σε off.

  3. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    pdf

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Που για να πάρουμε την σχετική βεβαίωση από τη ΔΑΕΦΚ πρέπει προφανώς να κάνουμε αίτηση και αναμονή. Μπράβο!

  5. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Ο πιο πολύς κόσμος ήδη έχει κάνει τη σχετική αίτηση και η περισσότεροι ήδη την έχουν στα χέρια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.