Για τα μπάνια του λαού!

Με δελτίο τύπου το οποίο συνοδεύεται και με τρία υπηρεσιακά έγγραφα η αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη εξηγεί τί γίνεται με την αποζημίωση των οικοσκευών.  Η ίδια αναφέρει ως δυνατή ημερομηνία το τέλος Απριλίου! Αν κάτι στραβώσει πάμε για καλοκαίρι, πάμε για τα μπάνια του λαού.

Δεν είναι η μόνη  που στην ουσία θεωρεί ότι “μας έφαγε η Μάνδρα”. Προχτές ειδοποίησαν από τη ΔΑΕΦΚ τηλεφωνικά ένα χωριανό μας να στείλει με φαξ ένα δικαιολογητικό με τη προτροπή να μη βιάζεται! Σε ερώτηση του γιατί να μη βιάζεται απάντησαν: τώρα έχουμε τη Μάνδρα!

Το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου, γίνονται γνωστά τα εξής:

          Πολλοί σεισμοπαθείς κάτοικοι του Δήμου Λέσβου επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πρόνοιας προκειμένου να μάθουν πότε θα γίνει η πληρωμή της αποζημίωσης οικοσκευών του σεισμού της 12ης  Ιουνίου 2017 που έπληξε το νησί μας.

Κατανοώντας την αγωνία τους, τους ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λέσβου δεν έχει λάβει την αιτηθείσα προς εμάς χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται από το Δημόσιο Λογιστικό και τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες λειτουργίας ΟΤΑ. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε προβεί σε μια σειρά εγγράφων, αιτούμενοι την χρηματοδότηση του Δήμου προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή του επιδόματος αποζημίωσης οικοσκευών προς τους σεισμοπαθείς της 12ης Ιουνίου.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα μας αυτό, αν και το  πρώτο αίτημα μας- του κατ’ εκτίμηση ποσού, μιας και  οι αυτοψίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, θυμίζουμε ότι η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων έληξε 10/8/2017-, εστάλη με αριθμ. πρωτ. 52910 την 4/9/2017.  Και περιμέναμε την άμεση εκταμίευση της χρηματοδότησης  έτσι όπως έγινε με την χρηματοδότηση του επιδόματος των 586,94 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πληρωμή των δικαιούχων. Αντί αυτής, την 20/10/2017 με υπ’ αριθμ. πρωτ. 65480 μας ζητήθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Πρόνοιας μια σειρά δικαιολογητικών, τα οποία και αποστείλαμε όταν ολοκληρώθηκε πλήρως η διαδικασία ελέγχου καταγραφής των ζημιών την 31/10/2017 με αριθμ. πρωτ. 67434. Και πάλι η χρηματοδότηση δεν ήλθε. Ακολούθησε η αποστολή δεύτερου εγγράφου- αιτήματος μας με αριθμ. πρωτ. 68708 την 3/11/2017 με χαρακτηρισμό Εξαιρετικά Επείγον, για τους λόγους που αναλυτικά αναφέραμε σε αυτό ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση και με απολογιστικό τρόπο να σταλούν όλα τα απαιτούμενα εκ του Νόμου δικαιολογητικά-στοιχεία, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της αποζημίωσης, όπως έγινε με το επίδομα των 586, 94 ευρώ, προκειμένου να κερδισθεί χρόνος. Όμως και πάλι η χρηματοδότηση δεν ήλθε. Έτσι 28/11/2017 και με αριθμ. πρωτ. 73371 ξαναστείλαμε τρίτο έγγραφο παρακαλώντας πλέον για την άμεση επιχορήγηση για τους λόγους που σε αυτό εξηγούμε. 

Δυστυχώς η αλληλογραφία και ο χορός της γραφειοκρατίας συνεχίζεται. Και το λέμε αυτό γιατί επ’ ουδενί θέλουμε να πιστέψουμε  την λαϊκή παροιμία  «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει», στην περίπτωση μας βέβαια δεν μπορεί να ισχύσει το δεν «θέλει» αλλά πιθανά οι πλημμύρες στην Μάνδρα, Νέα Πέραμο και αλλού έκαναν την Κυβέρνηση να ρίξει αλλού το ενδιαφέρον της . Μέγα λάθος βεβαίως εάν ισχύει κάτι τέτοιο, μιας και δεν μπορεί να υπάρξει διαβάθμιση της άμεσης ανάγκης. Η ανάγκη είναι ανάγκη και δεν μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας. Με νέο έγγραφο του το Υπουργείο στο με αριθμ. εισερχ. πρωτ. Δήμου 73470 της Πέμπτης 30/11/2017, μας ζήτησε  νέα επιπρόσθετα  δικαιολογητικά τα οποία και στείλαμε με αριθμ. πρωτ. 74441 την 4/12/2017. ……..

(επισυνάπτονται στο παρόν όλα τα έγγραφα αιτήματα μας).

Μέχρι σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2017 δεν έχει φτάσει στον Δήμο Λέσβου η αιτούμενη χρηματοδότηση που αφορά την πληρωμή αποζημίωσης οικοσκευών των σεισμοπαθών της 12ης Ιουνίου, παρά τα κατ’ επανάληψιν αιτήματα μας και τις φιλότιμες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και του κ. Τεντόμα.

Φυσικά ούτε  ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου  έχει λάβει το ποσό των 180.000 περίπου ευρώ που πλήρωσε, για την άμεση στέγαση και σίτιση των σεισμοπαθών για το διάστημα των 18 ημερών μετά τον σεισμό. ..

Ως εκ των ανωτέρω συνάγεται, δεν είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους δικαιούχους αποζημίωσης οικοσκευής για το πότε θα λάβουν το επίδομα αυτό. Από την πλευρά του Δήμου Λέσβου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες πίεσης χρηματοδότησης του Δήμου για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να το λάβουν οι δικαιούχοι.

 Τα υπηρεσιακά έγγραφα:

Θέμα: Επίδομα Σεισμοπαθών για αντικατάσταση οικοσκευών  που καταστράφηκαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

 

Λόγω του ότι η επιχορήγηση των 300.000€ προς το Δήμο Λέσβου θα χρησιμοποιηθεί για το Έκτακτο βοήθημα των 586,94€ προς τους σεισμοπαθείς , αιτούμαστε χρηματοδότηση άλλων 300.000€ για την αντικατάσταση οικοσκευών που καταστράφηκαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017..

Το τμήμα Πρόνοιας έχει προχωρήσει στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Εντός των ημερών τελειώνουν όλες οι επιτόπιες αυτοψίες και χρειαζόμαστε άμεσα την Επιχορήγηση αυτή προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος μας στις πληρωμές των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

 

Η Δημαρχούσα

Αναστασία Αντωνέλλη

ΘΕΜΑ: <<Αίτημα για άμεση αποστολή της απο 4/9/2017 αιτούμενης χρηματοδότησης ποσού 300.000ευρώ και επιπλέον χρηματοδότηση 50.000 ευρώ που αφορά την αποζημίωση αποκατάστασης οικοσκευών των πολιτών, λόγω σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 στην Λέσβο>>

 

Σχετ: Το υπ. αριθμ. 52910/04-9-2017 έγγραφό μας.

 

Με το αριθ. Πρωτ. 52910/04-09-2017 έγγραφο μας , το οποίο επισυνάπτεται, αιτηθήκαμε το ποσό των 300.000,00 ΕΥΡΩ για την αποκατάσταση των οικοσκευών που υπέστησαν ζημιές λόγω του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017, κατά την τότε εκτίμηση μας μιας και η διαδικασία ελέγχου και αυτοψίας βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν είχε ολοκληρωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του 98% των αιτημάτων που μας κατατέθηκαν και των αυτοψιών, το ποσό που απαιτείτε μέχρι στιγμής για 130 εγκεκριμένα αιτήματα πολιτών, ανέρχεται σε 321.965,00 ΕΥΡΩ. ( Υπολείπονται δέκα [10] ακόμη εκκρεμείς αιτήσεις διότι δεν συνεργάζονται για την πραγματοποίηση της απαραίτητης αυτοψίας οι ιδιοκτήτες τους).

Ως εκ των ανωτέρω, υπολογίζουμε ότι το αναγκαίο ποσό για την κάλυψη των μέχρι στιγμής αιτημάτων θα ανέλθει στις 350.000,00 ΕΥΡΩ. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκύψει επιπλέον, μετά το πέρας εξέτασης των ενστάσεων που αφορούν την δεύτερη φάση.

Αν και αιτηθήκαμε (συγκεκριμένα η κ.  Ε. Βουγιούκα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου μας, τηλεφωνικά δύο φορές στην κ. Ε. Νικοπούλου), να μας δοθεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε άμεσα το υπολειπόμενο πόσο των 93.394,06 (που υπολείπεται από την πρώτη χρηματοδότηση των άμεσων βιοτικών αναγκών [300.000,00 – 206.015,94=93.984,06]) προκειμένου να είχαμε ξεκινήσει την διαδικασία πληρωμής μέρους έστω των αιτήσεων για την κάλυψη του επιδόματος αποκατάστασης των οικοσκευών, λάβαμε αρνητική απάντηση με την αιτιολογία ότι τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν για να καλύψει το Υπουργείο ανάγκες σε άλλους Δήμους.

Χαρακτηρίζουμε το έγγραφο μας εξαιρετικά επείγον και σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στην εκταμίευση προς τον Δήμο μας της πίστωσης των 350.000,00 για επίδομα αποκατάστασης οικοσκευών, διότι εκτιμούμε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί προκειμένου να φτάσουμε στο επίπεδο της

 

καταβολής των αναγκαίων εγκεκριμένων αυτών ποσών πρός τους πολίτες, εντός του έτους του 2017. Δυστυχώς σύμφωνα με το Δημόσιο Λογιστικό, τις προβλεπόμενες εκ του  Νόμου  διαδικασίες των ΟΤΑ μια σύννομης ολοκλήρωση των διαδικασιών απαιτεί – κατ΄εκτίμησιν- τουλάχιστον σαράντα [40] ημέρες- αφού απαιτούνται: Α] αποδοχή της χρηματοδότησης με απόφαση Δ.Σ, Β] νέα απόφαση Δ.Σ της τροποποίησης προϋπολογισμού και εγγραφής νέων Κ.Α [ΕΣΟΔΩΝ και ΕΞΟΔΩΝ] στον προϋπολογισμό του 2017, Γ] έγκριση της απόφασης Δ.Σ τροποποίησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Δ] έγκριση  πρωτογενούς αιτήματος απο  Δ.Σ , Ε] έγκριση απο το Δ.Σ έκδοσης Ανάληψης Υποχρέωσης και Διάθεση Πίστωσης, στ] έκδοση Χρηματικών Ενταλμάτων και ζ] έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά ….την καταβολή των επιδομάτων αυτών σε λογαριασμούς των δικαιούχων!

Επισημαίνουμε ότι: η χρηματοδότηση θα κλείσει με απολογιστικά στοιχεία, τα οποία είμαστε υπόχρεοι εκ του νόμου να σας καταθέσουμε. Όπως ακριβώς πράξαμε άλλωστε με δικές σας εντολές και στην πρώτη χρηματοδότηση των άμεσων βιοτικών αναγκών.

Σύμφωνα με το πλάνο ενεργειών που απαιτούνται και σας αναφέρουμε ανωτέρω , παρακαλούμε για την ΑΜΕΣΗ- ακόμα και αύριο ή δυνατόν- αποστολή του ποσού των 350.000 ευρώ, μήπως προλάβουμε την πληρωμή του επιδόματος αποκατάστασης  οικοσκευής μέχρι τέλος του 2017.

Εάν υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση, δυστυχώς, θα είναι αδύνατον να υλοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων έως τέλος του 2017. Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα οι δαπάνες να μεταφερθούν στα Π.Ο.Ε του 2018 και να είναι δυνατή η πληρωμή τους περίπου τον Μάρτιο του 2018! Ως εκ τούτων παρακαλούμε άμεσα να δοθεί λύση!

Ευελπιστώντας στην κατανόηση και ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος μας,

 

Διατελώ με Τιμή

Η Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

                                                          ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 ΘΕΜΑ: <<Σχετικά με τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 και την αποζημίωση της

                     οικοσκευής των πληγέντων >>

 

Αξιότιμε κύριε Καρελά, Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Πρόνοιας

Όπως γνωρίζετε δυστυχώς ο Δήμος μας μέχρι σήμερα, δεν έχει επιχορηγηθεί προκειμένου να προβεί στην αποζημίωση οικοσκευής στους πληγέντες από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, παρά τα υπ’ αριθ. πρωτ. 52910/4-9-2017 και 68708/3-11-2017 έγγραφα αιτήματα μας, στο οποία ουδέποτε λάβαμε απάντηση, παρά τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά επείγοντος του 68708/3-11-2017, για τους λόγους που σε αυτό αναλυτικά αναφέραμε.

Σας ενημερώνουμε , ότι  δυστυχώς παρήλθε ο χρόνος ο οποίος εκ των Νόμων και των διαδικασιών του περί  λειτουργίας  ΟΤΑ απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους έως τέλη του έτους.

Ως ύστατη ενέργεια σας, προκειμένου να μεταφερθούν οι δαπάνες στα ΠΟΕ του 2018 και να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους έως τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου 2018, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την ΑΜΕΣΗ, έστω και τώρα επιχορήγηση του Δήμου μας, μιας και δεν υπάρχει το νομικό περιθώριο να προχωρήσουμε σε τροποποίηση προϋπολογισμού και να εγγραφεί στον προϋπολογισμό  του Δήμου μας ως έσοδο, εάν δεν υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση.

Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί η χρηματοδότηση εντός του έτους 2017, πέρα του ότι θα απαιτηθεί τροποποίηση προϋπολογισμού του 2018, η οποία θα μπορεί να γίνει περί τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018 -μιας και απαιτείται πριν η καταγραφή όλων των ΠΟΕ και έγκριση τους, ο χρόνος που θα απαιτηθεί από εκεί και μετά προκειμένου τα χρήματα να κατατεθούν στους δικαιούχους- σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εκ του Νόμου διαδικασίες ΟΤΑ, θα είναι τουλάχιστον 45 ημέρες. Δηλαδή τα χρήματα θα φτάσουν στους δικαιούχους περί τα τέλη Απριλίου!. Γνωρίζοντας δε ότι η αρμοδιότητα μεταφέρεται στο Υπουργείο Εσωτερικών στην αρχή του 2018, είναι πιθανόν να υπάρξει εξ’ αρχής νέα αλληλογραφία και νέες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μας είναι άγνωστο πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Αξιότιμε κύριες Γενικά Γραμματέα,

Επειδή είχα την τιμή να σας γνωρίσω από κοντά και να διαπιστώσω την διάθεση σας να ξεπερνάτε τον Δαίδαλο της θλιβερής γραφειοκρατίας που υπάρχει ακόμα και στις καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης, είμαι αισιόδοξη ότι κατανοείτε απολύτως την ανάγκη  ΑΜΕΣΗΣ χρηματοδότησης του Δήμου μας, έστω και τώρα , τρεις μήνες περίπου μετά το αρχικό μας αίτημα. Να είστε δε σίγουρος, ότι τα απολογιστικά μας στοιχεία  είναι σύμφωνα με την προβλεπόμενη Νομοθεσία και στο μεγαλύτερο τους βαθμό σας έχουν σταλεί έγκαιρα με το αριθ. πρωτ 67434/31-10-2017 έγγραφο της Δ/νσης μας και αν κάτι υπολείπεται, θα σας σταλεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Θερμοπαρακαλώ λοιπόν, για  τις άμεσες δικές σας ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν οι Κρατικές Υπηρεσίες να ζητούν <<έγγραφα>> επί <<εγγράφων>> και να προχωρήσουμε μαζί στην βοήθεια των συνανθρώπων μας που έχουν άμεση ανάγκη των χρημάτων της αποκατάστασης των οικοσκευών τους. Διαφορετικά οι Δημότες μας θα σκεφτούν την λαϊκή παροιμία <<όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει>> και δυστυχώς θα έχουν δίκιο, όταν μάλιστα ανακοινώνονται  από την Κυβέρνηση διαδικασίες express και πολύ σωστά , όπως στην περίπτωση της ΜΑΝΔΡΑΣ.

Είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε τα πάντα , προκειμένου όχι μόνον να μην το νιώσουν αλλά και να μην το σκεφτούν, έστω και τώρα.

Με εκτίμηση

Η ΑΡΜΟΔΙΑ Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                               ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ

 

   

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τα μπάνια του λαού!

  1. Ο/Η Γιαννης κατω απο το ριχ λέει:

    ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΔΩΣΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΙ ΝΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΞΕΡΩ ΓΩ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΟΥ Ή ΘΑ ΧΤΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ Ή ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΜΕ ΑΛΛΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΒΡΙΣΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ. ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΤΑΣΑΜΕ. ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΕΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΟΛΟ ΧΑΡΤΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Σ………… Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΒΡΙΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΖΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΕΙΝΑΝ ΟΤΙ ΕΓΕΙΝΑΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΑΝ ΜΥΤΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΕΣ ΣΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΩΡΕ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΜ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΡΙΣΑ ΚΑΙ REBUILD VRISSA ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.