Η επιτροπή σίτισης ενημερώνει

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο ενδέκατο δεκαπενθήμερο.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δεκαπενθήμερου δυστυχώς δεν δόθηκαν ακόμα οι υπεσχημένες κάρτες Δόθηκε όμως ένας αριθμός κουπονιών για αγορά ειδών διατροφής Η  παρούσα  επιτροπή σίτισης η οποία δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τις κάρτες ούτε με τα κουπόνια δεν συμπεριέλαβε στους δικαιούχους του προγράμματος που υλοποιεί άτομα που παρέλαβαν κουπόνια.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) διευκρινίζει ότι:

  1. Στην κατηγορία των δικαιούχων κρεατικών-τυροκομικών δεν περιλαμβάνονται συνταξιούχοι (εκτός αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο με πρόβλημα υγείας) αλλά άνεργοι ή σχεδόν άνεργοι.
  2. Στην κατηγορία των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού περιλαμβάνονται συνταξιούχοι ή άτομα με προβλήματα υγείας που δεν είναι ικανά να ετοιμάσουν από μόνα τους ένα καλό φαγητό. Στην κατηγορία αυτή με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό της Επιτροπής εφαρμόστηκαν με ελαστικότητα οι όροι ώστε να περιληφθούν περισσότερα άτομα. Για παράδειγμα περιλήφθηκαν και ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι Βατερών που δεν ταλαιπωρήθηκαν από το σεισμό.

Η Ε.Σ. προέβη σε μερική αναδιάρθρωση των δικαιούχων.

Έτσι κατά την περίοδο από 6 ως 19  Δεκεμβρίου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

Αναγνώστου Ολυμπία
Βαληλής Γιώργος
Βερβάτη Βασιλεία
Καραισκου αδέλφια
Καφούκου Ελένη
Κοντός Παράσχος
Κουλαρά Ελένη
Κούτσικου Αθανασία
Κρικλάνη Διαμάντω
Κωστάκης Δημήτρης
Λινάρδος Σπύρος
Λινάρδου Σωτηρία
Μανώλας Μανώλης
Μαυρέλλης Παναγιώτης
Παππά Χριστίνα
Πονηρού Ελένη
Πορτογλή Μυρσίνη
Σιγιώργη Μυρσίνη Παν
Χατζημαλιάκα Μέλπω

Οι μερίδες φαγητού θα παρασκευάζονται στο κατάστημα «ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ»

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

Βάσσος Γεώργιος
Γεωργάκας Παναγιώτης
Δεσποτέλλης Γεωργιος
Διαμαντής Γιάν. Π &Μαρίας
Δοϊτσίδη Βαρβάρα
Θαλασέλλη Γεωργία
Καλαγάνη Ευστρατία
Κουτσουραδής Χρήστος
Λαμπρινίδης Λέσβος

Τσιτσάνου Μαρία

Σαββαδέλλη Μεταξία
Σαββαδέλλης Εμμανουήλ

Η Ε.Σ. ζήτησε  και έλαβε προσφορές για τη φέτα και από άλλα καταστήματα. Ένα από αυτά έδωσε τιμή σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε μέχρι τώρα ενώ ο Στάθης Κολιόπουλος μας έδωσε την ίδια τιμή. Για το λόγο αυτό θα γίνεται ανά μήνα εναλλαγή των δυο καταστημάτων (Πετρέλλη και Κολιόπουλου) και οι δικαιούχοι αυτό το δεκαπενθήμερο τη φέτα θα την παίρνουν από το κατάστημα «Κολιόπουλου» στα Βατερά.  

Σημείωση:

Η Ε.Σ. καλεί τα άτομα που παίρνουν τις μερίδες έτοιμου φαγητού ή συγγενικά τους πρόσωπα να την ενημερώνουν για την ποιότητα και την ποσότητα των φαγητών καθώς και για το αν τηρείται το μενού το οποίο έχει συμφωνηθεί με τα καταστήματα που αναλαμβάνουν την ετοιμασία του φαγητού να περιλαμβάνει μια μέρα κρέας, μια μέρα κοτόπουλο και μια μέρα κιμά.

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.