Αφιέρωμα στο χωριό μας

Διαβάσαμε στο ΕΜΠΡΟΣ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το περιοδικό της Λεσβιακής Παροικίας «Αιολίδα Νο 64» αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Βρίσα, καλαίσθητο και όπως πάντα με πολύ ενδιαφέρουσα ύλη. Στο «εν λευκώ» η πρόεδρος Καίτη Μεσσηνέζη αναφέρεται στις πολλές υποσχέσεις που δόθηκαν στους κατοίκους της Βρίσας και καταλήγοντας εύχεται οι υποσχέσεις που δόθηκαν να μην μείνουν ευχολόγια, αλλά να γίνουν πράξη.

Ακολουθούν μικρές και μεγάλες ειδήσεις καθώς και ένα εμπεριστατωμένο φωτορεπορτάζ, όλα παρμένα από δημοσιεύσεις του λεσβιακού Τύπου, σε επιμέλεια του Θ. Πλατσή. Η υπόλοιπη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ύλη βασίζεται σε άρθρα γνωστών Βρισαγωτών και επιστημόνων. Γράφουν κατά σειρά οι: Στρατής Πάντος, Γιώργος Κουρμαδάς, Δρ Ακίνδυνος Κελεπερτζής, Κωνσταντίνος Κώστας, Βασίλης Ψαριανός, Ελένη Κονιαρέλλη, Στρ. Μολίνος, Ι. Βλάχος, Στρ. Νικέλλης, Αρ. Κυριαζής. και Θ. Πλατσής.

Ο γνωστός συγγραφέας Τάκης Χατζηαναγνώστου, επίτιμος πρόεδρος της Λ.Π., μόλις έλαβε το συγκεκριμένο τεύχος της «Αιολίδας», απέστειλε στη συντακτική επιτροπή το εξής μήνυμα: «Σπεύδω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για το τεύχος της Αιολίδας περί Βρίσας, της “Παροικίας” μας, που μόλις έλαβα. Δεν το διάβασα ακόμα, αλλά από ενδελεχή φυλλομέτρησή του, πρέπει να σας πω ότι μου έκανε εντύπωση η συγκρότησή του, η αγάπη και η φροντίδα με τις οποίες χρησιμοποιήσατε το σχετικό υλικό, ώστε η ύπαρξη του μικρού σεισμόπληκτου χωριού του νησιού μας να πάρει ουσιαστική υπόσταση στη συνείδησή μας. Θέλω να πιστεύω ότι και τα κείμενα όλα θα συμβάλλουν σ’ αυτόn το στόχο, ώστε η Βρίσα, η Βρισά, όπως τη λέγαμε παλιά οι Μυτιληνιοί, να γίνει κέντρο προσφορών για μια νέα ανάστασή της».

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.