Με ρυθμό χελώνας!

Με ρυθμό χελώνας κινούνται οι διαδικασίες για την κατεδάφιση των σπιτιών.  Η πίεση ασκείται μόνο σε μας. Η Υπηρεσία έχει (ως συνήθως ) τους δικούς της ρυθμούς!

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τεντόμας εκδόθηκε η πρώτη πράξη ανακήρυξης δικαιούχου επιδότησης κατεδάφισης για το νησί και το χωριό μας. Τώρα πρέπει να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό της δικαιούχου για να αρχίσει να μετρά ο ένας μήνας της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της κατεδάφισης.

Η αίτηση της δικαιούχου είχε υποβληθεί στις 17 Οκτωβρίου και η απόφαση εκδόθηκε στις 27 Νοεμβρίου! Αν τώρα που οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί είναι ελάχιστες χρειάζονται 40 μέρες για να βγεί η απόφαση και να δούμε πόσες ακόμα για να μπουν τα χρήματα καταλαβαίνουμε τι θα γίνει. Θα έρθει το καλοκαίρι και τα ερείπια θα στέκονται στο …ύψος τους.

Μακάρι να διαψευστούμε. Αλλά είναι καλά να προσανατολιζόμαστε για την πορεία των πραγμάτων και κάθε μια θετικότερη εξέλιξη θα μας είναι πάντα ευπρόσδεκτη!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

14 απαντήσεις στο Με ρυθμό χελώνας!

  1. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Επειδή υπήρξε ερώτημα από τον πρώτο ιδιοκτήτη που του εγκρίθηκε η αποζημίωση “Πώς θα κάνω τη κατεδάφιση αφού ο Δήμος σαν έχει ακόμη ορίσει τόπο για τα μπάζα;” η απάντηση είναι: όταν ξεκινήσει η κατεδάφιση ο ιδιοκτήτης ειδοποιεί τον Δήμο και αυτός έρχεται και τα παίρνει. ΕΠΟΜΈΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ.
    Τώρα για την αργοπορία των διαδικασιλων:
    1. Έχω ξαναπεί το αντικειμενικό πρόβλημα που μετά το σεισμό της Λέσβου είχαμε ακόμη τη Κω και 3 πλημμύρες, με αποκορύφωμα τη Μάντρα. Αυτή τη κατάσταση δεν μπορούμε παρά να την αποδεχτούμε. Δεν ξεπερνιέται. Όμως
    2. Κάποτε λεγόταν “Και τι θα γίνει όταν πλακώσουν όλοι μαζί να κατεδαφίζουν, που θα βρεθούν μηχανήματα κλπ;”. Τώρα υπάρχει προβληματισμός που γίνεται με αργούς ρυθμούς. Ας υπάρχει μια ενιαία λογική και όχι κάθε φορά να βρίσκουμε κάτι να γκρινιάζουμε!

  2. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Εχει ερθει σε κανεναν το συστημενο χαρτι της κατεδαφισης?

  3. Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία του ενός (1) μηνός για την ολοκλήρωση της κατεδάφισης ξεκινά όχι από την ημέρα λήψης της συστημένη επιστολή της κατεδάφισης, αλλά από την ημέρα που μπαίνουν Τα χρήματα της προκαταβολής (50%) στο βιβλιάριο του δικαιούχου.

  4. Ο/Η Γιαννης κατω απο το Ριχ λέει:

    Ζησε Μαι να φας τρυφηλλι αντε και του ζρονου

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο κύριος Τεντόμας, αρκείται μόνο στο να κάνει ενημερώσεις στους Βρισαγώτες, όπως αυτός επιθυμεί και τον συμφέρει. Επί της ουσίας όμως δεν βλέπω να κάνει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο. Το μόνο που λέει σε κάθε αναφυόμενο πρόβλημα είναι οτι αυτό δεν το είχαμε προβλέψει, κάντε υπομονή, ξεκινήστε εσείς τις κατεδαφίσεις και βλέπουμε και διάφορα τέτοια. Δεν έχω κάτι με τον συγκεκριμένο κύριο, αλλά εκτιμώ ότι έπρεπε να κάνει πολλά περισσότερα καθότι και μπορεί και ξέρει και διασυνδέσεις έχει. Λυπάμε που αρθρογραφώ ώς ΑΝΩΝΥΜΟΣ αλλά δεν έχει σημασία το όνομά μου.

    • Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

      Στις φυσικές καταστροφές πολλά μπορεί να μην έχουν προβλεφθεί.
      Αλλά σας παρακαλώ να μου πείτε ένα παράδειγμα που είπα “ότι αυτό δεν το είχαμε προβλέψει” για να καταλάβω τι εννοείτε..
      Για τις κατεδαφίσεις τι ερωτηματικά υπάρχουν πλέον;

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        Έκαναν 40 μέρες να εκδοθεί μία απόφαση. Πείτε μας πότε προβλέπετε να μπουν τα χρήματα γι’ αυτή την απόφαση…
        Θα είναι φέτος ή του χρόνου;
        Το παιχνίδι με τις λέξεις δεν έχει νόημα…

  6. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Μετά από κάθε απόφαση που αναρτάται στη ΔΙΑΎΓΕΙΑ, είτε για επιδότηση ενοικίου είτε για κατεδάφιση κλπ τα χρήματα μπαίνουν σε 1-3 εβδομάδες.

  7. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Και φυσικά όσο γρηγορότερα και με πληρη δικαιολογητικά γίνονται οι αιτήσεις τόσο πιο γρήγορα βγαίνουν οι αποφάσεις και μετά τα χρήματα.
    Ο πελαργός δεν θα φέρει ποτέ χρήματα αν δεν έχουν υπάρξει οι σχετικές ενέργειες των δικαιούχων…

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Μόνο που για να γίνουν οι αιτήσεις πρέπει να έρθε ιτο πρωτόκολλο από τη ΔΑΕΦΚ. Για όλα φταίνε οι σεισμοπαθείς που καθυστερούν και κάνουν λάθη. Το κράτος είναι τέλειο! Άλλο συντονιστής και άλλο …

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κυριε Τεντομα με τα δωρεαν φαρμακα τι γινεται με τις αποφασεις για την επιδοτηση ενοικιου/συγκατοικησης τι γινεται.Μου φαινετε θα μας πνιζει η Μανδρα.Οχι με ρυθμους χελωνας αλλα μου φαινετε δεν παει καθολου.

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      τι πας και θυμασαι κι εσυ !!!! δωρεαν φαρμακα!!!!! το αρθρο του κυριου Νικελλη για τα δωρεαν φαρμακα αν θυμαμαι καλα ηταν πριν 2 μηνες περιπου και τοτε εγραφε ότι περιμενανε την υπουργικη αποφαση τα φαρμακεια εχουν στειλει τις καταστασεις πελατων από τον ιουλιο που τους ζητηθηκαν μπορει να ξαναστειλαν κι αργοτερα …τοοοοο δουλευουν….η μας δουλευουν ….μη βιαζεστε αφήστε να χρονισει το ολο θεμα…..μας δινουν λεφτα για κατεδαφίσεις …μας δινουν λεφτα για ενοικιο….μας δινουν λεφτα για να ξαναφτιάξουμε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ τα σπιτια μας …..για να μην αναφερθώ ότι ειμαστε πιο ευνοημενοι από την Κεφαλονια πηραμε περισσοτερα λεφτα……εεεεεε θελουμε και δωρεαν φαρμακα?????? τστστστστσ!!!!!!!!

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μην πατε μακρια ρωτηστε τους Καλλονιατες τη πηραν απο την πλημμυρα.

  10. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    1. Άλλο οι αποζημιώσεις πλημμυρών και άλλο τα σεισμόπληκτα. Στη Καλλονή κάνανε 2 χρόνια και, εδώ έστω με αργούς ρυθμούς έχουν δοθεί χρήματα και θα συνεχίζουν να δίνονται.
    2. Από τη Κεφαλλονιά είμαστε ευνοημένοι έτσι κια αλλιώς. Αυτό δεν συζητιέται.
    3. Το ότι μας “έπνιξε” η Μάντρα το έχουμε ξαναπεί. Αν δείτε σήμερα στη τηλεόραση όλα τα παιδιά της ΔΑΕΦΚ που τους γνωρίσαμε εδώ δουλεύουν στη Μάντρα. Όμως εκεί, ενώ στο αρχικλο στάδιο απαιτεί πολλούς και πολλή δουλειά, σε δεύτερο στάδιο δεν έχει απασχόληση για τη ΔΑΕΦΚ γιατί τα σπίτια θα κατοικηθούν γρήγορα και δεν θα απαιτηθούν διαδικασίες κατεδάφισης, ανακατασκευής, ενοικίιων κλπ. Να παρακαλάμε μη μας προκύψει τίποτα καινούργιο. (οι γρουσούζηδες είναι ελεύθεροι να παρακαλούν, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι αυτό,,,)
    4. Για τα φάρμακα. Δεν θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις των φαρμακείων της περιοχής, γιατί δεν περιλάμβαναν όλους τους δικαιούχους και αντίθετα περιλάμβαναν πολλούς εκτός Βρίσας. Θα μπει στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ ρύθμιση που θα δίνει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα σε όσα ΑΜΚΑ έχουν αναφέρουν τόπο διαμονής ΒΡΙΣΑ. Όλα όμως έχουν καποιες διαδικασίες. Το κυνηγάμε.

    ΥΓ. Κάποια σχόλια μου δίνουν την εντύπωση ότι οι συντάκτες τους, ενώ ζητούν να γίνουν οι διαδικασίες γρήγορα και καλά, κατά βάθος παρακαλάνε να βγουν οι μηδενιστικές προφητείες τους αληθινές. Δεν προσφέρουν υπηρεσία στο χωριό. Αλλά και θα διαψευστούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.