Η Επιτροπή σίτισης ενημερώνει

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο δέκατο δεκαπενθήμερο.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δεκαπενθήμερου δυστυχώς δεν άρχισε η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος σίτισης με τη διανομή των καρτών, όπως είχαμε ενημερώσει, επειδή προέκυψαν κάποια μικροπροβλήματα στην εκτύπωση των καρτών από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Επαναλαμβάνουμε ότι  η παρούσα  επιτροπή σίτισης δεν έχει καμιά σχέση με την υλοποίηση (και την επιλογή των δικαιούχων) του νέου προγράμματος. Η καθυστέρηση αυτή μας υποχρεώνει να συμπεριλάβουμε στους δικαιούχους του προγράμματος που υλοποιεί η Επιτροπή και άτομα στα οποία …κάποια στιγμή θα δοθούν οι κάρτες.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) διευκρινίζει ότι:

  1. Στην κατηγορία των δικαιούχων κρεατικών-τυροκομικών δεν περιλαμβάνονται συνταξιούχοι (εκτός αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο με πρόβλημα υγείας) αλλά άνεργοι ή σχεδόν άνεργοι.
  2. Στην κατηγορία των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού περιλαμβάνονται συνταξιούχοι ή άτομα με προβλήματα υγείας που δεν είναι ικανά να ετοιμάσουν από μόνα τους ένα καλό φαγητό. Στην κατηγορία αυτή με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό της Επιτροπής εφαρμόστηκαν με ελαστικότητα οι όροι ώστε να περιληφθούν περισσότερα άτομα. Για παράδειγμα περιλήφθηκαν και ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι Βατερών που δεν ταλαιπωρήθηκαν από το σεισμό.

Η Ε.Σ. προέβη σε μερική αναδιάρθρωση των δικαιούχων. Έτσι κατά την περίοδο από 22 Νοεμβρίου  ως 5 Δεκεμβρίου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

Αναγνώστου Ολυμπία
Βαληλής Γιώργος
Βερβάτη Βασιλεία
Διαμαντή Μηλιά
Καραισκου αδέλφια
Κοντός Παράσχος
Κουλαρά Ελένη
Κούτσικου Αθανασία
Κρικλάνη Διαμάντω
Κωστάκης Δημήτρης
Λινάρδος Σπύρος
Λινάρδου Σωτηρία
Μανώλας Μανώλης
Παππά Χριστίνα
Πονηρού Ελένη
Πορτογλή Μυρσίνη
Σιγιώργη Μυρσίνη Παν
Χατζημαλιάκα Μέλπω

Τσιτσάνου Μαρία

Οι μερίδες φαγητού θα παρασκευάζονται στο κατάστημα Προκοπίου

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

Shacra Socrat
Βάσσος Γεώργιος
Γεωργάκας Παναγιώτης
Δεσποτέλλης Γεωργιος
Διαμαντής Γιάν. Π &Μαρίας
Δοϊτσίδη Βαρβάρα
Θαλασέλλη Γεωργία
Καλαγάνη Ευστρατία
Κουτσουραδής Χρήστος
Κρικλάνης Στρατής
Λαμπρινίδης Λέσβος
Σαββαδέλλη Μεταξία
Σαββαδέλλης Εμμανουήλ

Σημείωση:

Η Ε.Σ. καλεί τα άτομα που παίρνουν τις μερίδες έτοιμου φαγητού ή συγγενικά τους πρόσωπα να την ενημερώνουν για την ποιότητα και την ποσότητα των φαγητών καθώς και για το αν τηρείται το μενού το οποίο έχει συμφωνηθεί με τα καταστήματα που αναλαμβάνουν την ετοιμασία του φαγητού να περιλαμβάνει μια μέρα κρέας, μια μέρα κοτόπουλο και μια μέρα κιμά.

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

19 απαντήσεις στο Η Επιτροπή σίτισης ενημερώνει

  1. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Κατ αρχας θελω να ρωτησω απο πια μελη αποτελειται η επιτροπη σιτισης.νομιζω οτι στην διανομη των καρτων σιτησης και διανομη ποσοτητων τροφιμων μετρουν τα ψηφαλακια! Αραγε θα αναρτηθουν τα ονοματα που θα παρουν τις καρτες;Η θα μπουν κατω απο το χαλι! Μαζι με τις επιταγες!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Η επιτροπή σίτισης αποτελείται από τους Απόστολο Αποστολή, Νικέλλη Στρατή και Μπάμπη Πατσατζή.Η επιτροπή αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τη διάθεση των κρεατικών -φέτας και των μερίδων έτοιμου φαγητού. Αν έχετε την εντύπωση ότι κριτήριο ή κίνητρό μας είναι “τα ψηφαλάκια” (εξ ιδίων άραγε κρίνετε τα αλλότρια) είστε ευπρόσδεκτος να συμμετάσχετε -ως άμεμπτος και ανιδιοτελής- στην επιτροπή σε αντικατάσταση ενός από εμάς των …κυνηγών ψήφων. Σας περιμένουμε.

  2. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Εσύ που τα ξέρεις όλα το πρόβλημά σου είναι τα ψηφαλακια ή ότι θα δοθούν κάρτες σε πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη.Ακόμα με τα ψηφαλακια ασχολείσαι φαίνεται είσαι ο μόνος…

  3. Ο/Η Επωνυμος λέει:

    Πάρε και συ να ενημερώσεις που θες να πάνε οι κάρτες σίτισης ρε φιλαρα που γνωρίζεις καλύτερα αποτι φαίνεται τα άτομα με αδυναμία!Ρε Δεν πάς να κουρευτείς που έχεις και γνώμη!Βολεμενος είσαι και σε νοιάζει εάν πάρει άπορος χωριανός μας μισό κιλό φέτα?Βάλε κάνα ξύλο στη σόμπα σου και ασχολησου με τα του οίκου σου!

  4. Ο/Η Ντινα λέει:

    Εγώ που δεν κρυβομε πίσω από την ανωνυμία κύριε ανώνυμα.. Εσένα το ζόρι σου που είναι μήπως έτρωγες καλά τόσο καιρό κ τώρα τελείωσε η μάσα κ σε χάλασε κ άρχισες την γκρίνια..

  5. Ο/Η Επωνυμος λέει:

    Πέστα Ντίνα πέστα με τον Ρουβίκωνα που μπλέξαμε!

  6. Ο/Η Επωνυμος λέει:

    Σε βρήκαμε τελικά φίλε ανώνυμε!εσύ δεν έφαγες και ζηταγες και παραπάνω ?εεε?Όχι μόνο έφαγες αλλά διαμαρτυρεσαι ότι φταίει ο προεδρας που η γη γυρίζει!Μαζεψου μη σε μαζέψουμε!

  7. Ο/Η Ντινα λέει:

    Παρέα τα φάγαμε κ το ξέρεις ρε φίλε ναι πήρα τα 586 που πήρατε όλοι πήρα την επιταγή το 400ευρω… Κ δεν ντρέπομαι να το πω… Αλλά γυφτος σαν εσάς δεν έγινα… Πες ρε φίλε ποιος είσαι κ αν όντως έχεις τοσο μεγάλη ανάγκη μόλις πληρώθω από τη δουλειά να σου τα δώσω όλα δεν θέλω τίποτα

  8. Ο/Η Ντινα λέει:

    Κ δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος χρειαζόταν να γίνει ο σεισμός για να μαζέψει ψήφους τους είχε προ σεισμού γιατί είχε δείξει την αξία του…

  9. Ο/Η ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ λέει:

    χαιρομε να βλεπω να βοιθιουνται ατομα οικογενιαρχες αναξιοπαθουντες και υπεριληκες αλα δεν μπορω να πω το ιδιο και για ονοματα που φιγουραρουν στη λιστα γνωστα και μι εξαιρετεα που επι εξι μηνες απολαμβανουν την απλοχερια της επιτροπης και τρωνε τσαμπα θα πρεπει λιγη προσοχη γιατι η περιπτωση αγγιζει τα ορια του σκανδαλου και με ξενα κολιβα μνιμοσυνο δεν γινεται

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ωχ πια πέντε μήνες δεν βαρεθηκατε τα εγώ σας να καλμάρουν λίγο

  11. Ο/Η Επωνυμος λέει:

    Ζούσαν και πριν απ το σεισμό,όπως θα ζήσουν και μετά το πέρας της επιτροπής!Το νόημα της επιτροπής σίτισης είναι περισσότερο ψυχολογικο παρά βιολογικό το αποτέλεσμα της!Βρέθηκαν κάποιοι και έδωσαν από το υστέρημα τους και μετά βρέθηκαν κάποιοι άλλοι και έδωσαν από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τον αβοήθητο!Δν θα πέθαιναν εάν δεν υπήρχε η επιτροπή όπως και δεν θα πλουτίσουν τώρα που υπάρχει!

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σταματιστε να διαχωριζεται το χωριο στους εχωντες και κατεχωντες σε φτωχους και πλουσιους.Οσο για το ψυχολογικο μετα το σεισμο ολοι αποκτισαμε ψυχολογικα προβληματα και μαλιστα αυτοι που μια ζωη δουλεψαν για να εχουν ενα σπιτι και να ζουν αξιοπρεπεστατα εχουν μεγαλυτερο ψυχολογικο προβλημα το γιατι το καταλαβαινεις πιστευω.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Δηλαδή σ’ αυτό το χωριό δεν υπάρχουν φτωχοί; Σίγουρα ο σεισμός ανέτρεψε προγραμματισμούς και συνέτριψε όνειρα αλλά όσοι μένετε στο χωριό έχετε τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες; Δεν υπάρχουν άνθρωποι με μηδενικό ή έστω πολύ μικρό εισόδημα και άλλοι με μέτριο και άλλοι με μεγαλύτερο;
      Μήπως θέλεις και συ ένα πιάτο φαγητό ή ένα κιλό κιμά αλλά δεν το ζητάς γιατί ξέρεις ότι θα γίνεις ρεζίλι; Και γι αυτό νοιάζεσαι τάχατες για όλους ώστε να γλείψεις και συ ένα κοκκαλάκι; Φτωχοί καιπλούσιοι υπάρχουν παντού. Και όχι μόνο στα χρήματα αλλά προπαντός και στα αισθήματα. Και συ σ’ αυτά φαίνεσαι πάμφτωχος!

  13. Ο/Η αναγιαμ λέει:

    Ρε σεις συνέλθετε …. έλεος σε χωριανούς πάνε τα τρόφιμα όχι σε λαθρομετανάστες….. αντί να χαίρεστε που υπάρχει έστω κι αυτή η μέριμνα Την καταδικαζετε. … Δείτε στα άλλα χωριά αν υπάρχει έστω κι αυτό αν κάνανε το παραμικρό για να βοηθήσουν συγχωριανούς τους με αυτόν τον τρόπο …αμάν Μας έφαγε το γιατί αυτός κι όχι εγώ εδώ πέρα ….Και για να μην παρεξηγηθώ που γράφω αυτα δεν είμαι σε καμμία λίστα

  14. Ο/Η Ντινα λέει:

    Εσύ ανώνυμε γιατί τους χωρίσες ότι αυτοί που είχαν σπίτι έχουν μεγαλύτερο ψυχολογικό πρόβλημα.. Εγώ που δεν είχα δηλαδή είμαι εντάξει… Το ότι στο χωριό ήθελα 500 κ τώρα στα βατερα θέλω 1000 κ το ξέρετε πολύ καλά τι ενοίκια ζήτησαν στα βατερα…. Εσείς τουλάχιστον περισσότεροι που. είχατε σπίτι στο χωριό είχατε κ στα βατερα….Βαρέθηκα να ακούω άτομα που είναι ευκαταστα να κλαίγονται κ αντί να λένε δόξα το θεό που βγήκαμε ζωντανοί..

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Όλοι χάσαμε είτε είχαμε μικρή είτε μεγάλη περιουσία!Η Ντίνα έχει απόλυτο δικιο στο ότι έχουν αυξηθεί τα έξοδα κάθε οικογένειας! Παλεύουμε ομως, επιμένουμε βρισαγωτικα,εδώ στα Βατερά στη γειτονιά της σωτηρίας μας!Η Βρισα ζει μέσα από ανθρώπους όχι από ντουβαρια! Ανθρώπους καλούς,κακούς, ζηλιαρηδες,παραπονιαρηδες,στραβος,Κουτσους,άξιους,ανάξιους,εργατικούς, τεμπέληδες,προέδρους,σιτιστες, ανώνυμους,επώνυμους,φτωχούς,πλούσιους κτλ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.