Η Περιφερειακή αρχή συνεχίζει την απάτη!

Όπως προκύπτει απ’ την παρακάτω επιστολή του Περιφερειακού συμβούλου Στρατή Κόρακα η Περιφερειακή αρχή με ενέργειες αντίθετες προς τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου προχωρεί στη διάθεση του ποσού των 2,9 εκατομμυρίων, που δόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τις εικόνες που προέκυψαν από το σεισμό , για την εκτέλεση έργου άσχετου με αυτόν.

 

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου

Θέμα: Αξιοποίηση της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Π.Σ. (13/11/17) συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η συμπλήρωση της 13ης τροποποίησης του π/υ της Περιφέρειας που, μεταξύ άλλων, πρότεινε  την αποδοχή της δωρεάς, 2.900.000 ευρώ,  της Περιφέρειας Αττικής, για την παράκαμψη του Αγίου Ισιδώρου. Θυμίζουμε ότι η συμπληρωματική αυτή εισήγηση μας δόθηκε ηλεκτρονικά λίγο πριν τη συνεδρίαση και σε ό,τι μας αφορά δεν είχαμε την τεχνική δυνατότητα να την δούμε. Κατά τη συζήτηση τονίσαμε ότι είναι απαράδεκτο να έρχονται εισηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ την τελευταία στιγμή, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα στοιχειώδους προετοιμασίας. Ωστόσο, παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση μας, προχωρήσατε στην ψήφιση αυτής της εισήγησης που, όπως καταγγείλαμε, δεν είχε καν περάσει, ως όφειλε, από την οικονομική Επιτροπή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, διαμαρτυρόμαστε και εγγράφως για την απαράδεκτη και παράνομη αυτή διαδικασία, που τείνει να γίνει κανόνας και θέλω να υπενθυμίσω, για άλλη μια φορά, ότι ο ρόλος του προέδρου δεν είναι να “περνά” με κάθε τρόπο  τις αποφάσεις της περιφερειακής αρχής αλλά να διευθύνει τις εργασίες το Π.Σ. σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας.

Με την παρούσα θα θέλαμε, επίσης, να καταθέσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια πρόταση που λόγω και της τραγωδίας που ζήσαμε στην Δ. Αττική, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα:

Να τροποποιήσουμε την απόφαση διάθεσης των 2.900.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής και να αξιοποιηθούν για τη Βρίσα (γκρέμισμα των μη επισκευάσιμων σπιτιών, μεταφορά των μπάζων και επισκευή των επισκευάσιμων κλπ). Σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα για τη συζήτηση στο Π.Σ. της πρότασης μας αυτής.

Φυσικά γι’ αυτό θα χρειαστεί να συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια Αττικής η οποία φαντάζομαι δεν θα έχει αντίρρηση αφού η δωρεά της γίνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Χωρίς να υποτιμούμε την παράκαμψη του Αγίου Ισιδώρου, θεωρούμε ότι τα όποια προβλήματα της δεν είναι συνέπεια του σεισμού, αφού το έργο ήταν προγραμματισμένο να γίνει πολύ πριν το σεισμό και σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Βρίσας είναι πολύ πιο επείγοντα, ακόμα περισσότερο που, αν έχουμε κακοκαιρία, το χωριό θα μετατραπεί σε κόλαση.

Η υλοποίηση της πρότασης μας θα αποτελέσει μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Π.Σ. για τους σεισμόπληκτους.

Με τιμή

Στρατής Κόρακας, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Η Περιφερειακή αρχή συνεχίζει την απάτη!

  1. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Σύντροφε Στρατή, κάνε καμιά άλλη πρόταση. Ο Χαρίτσης φρόντισε για τις κατεδαφίσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.