Για το κοινωνικό επίδομα

Ο κ. Τεντόμας μας διαβίβασε έγγραφη απάντηση του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας προς τον Δήμο Λέσβου σχετικά με τους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος μαζί με τη δική του ερμηνεία του κειμένου:

Η απάντηση του Γ.Γ. Πρόνοιας, που έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης αλληλογραφίας με τον Δήμο Λέσβου και μετά από συναντήσεις μου μαζί του, θεωρώ ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο μη ικανοποίησης ενστάσεων δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος, εφόσον με πρόσθετα δικαιολογητικά, όπως αποδείξεις ΔΕΚΟ, αποδεικνύεται η πραγματική πρώτη κατοικία τους.
Οι παραγρ. 2 και 3 του ΦΕΚ1185 στις οποίες αναφέρεται ο Γ.Γ. Πρόνοιας είναι αυτές που αναφέρουν σαν επαρκή δικαιολογητικά της κύριας κατοικίας μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.
Μάλιστα στην απάντησή του ο κ. Καρέλλας επισημαίνει την υποχρέωση της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου να προβαίνει και σε κοινωνική έρευνα για τη διαπίστωση της πραγματικής κατάσταση του αιτούντος σεισμόπληκτου.

Β.Τεντόμας

Το έγγραφο του Γ.Γ. Πρόνοιας:

ΘΕΜΑ: Σχετικά με προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

ΣΧΕΤ.: 1. Το αρ. πρωτ. Δ23/28796/1512/30-06-2017 έγγραφό μας.

2.Το αρ. πρωτ. 65779/23-10-2017 έγγραφό σας, το οποίο διαβιβάστηκε στην υπηρεσία μας με το υπ΄αριθμ. οικ. ταυτ.889/2.11.2017 έγγραφο του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού (2) εγγράφου σας, αναφορικά με το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, σας γνωρίζουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας τα ακόλουθα:

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σας έχει ήδη ενημερωθεί για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τόσο από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, όσο και από την υπηρεσία μας.

Ύστερα από τα ανωτέρω η υπηρεσία σας οφείλει να συνεχίσει το έργο της λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περιπτώσεις που θεωρείτε ότι χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων, η έκθεση κοινωνικής έρευνας βοηθάει στις τελικές αποφάσεις, καθώς βεβαιώνει την αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης ανάγκης με ιδίους πόρους, την αναγκαιότητα παροχής κοινωνικής προστασίας από το κράτος και μπορεί να συμπεριλάβει κριτήρια ή δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται στην απόφαση Π2/οικ. 2673/11.9.2001 (ΦΕΚ 1185 Β΄), για παράδειγμα στις παραγράφους 2 και 3.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δ.Γ. ΚΑΡΕΛΛΑΣ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

28 απαντήσεις στο Για το κοινωνικό επίδομα

  1. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Δεστε σημερα τι παροχες εξαγγειλαν για τις πλημυρες στην Δ.Αττικη και στην Συμη! Γιατι αραγε; Γιατι εχουν δημαρχους με αρ…….α! Ενω οι δικοι μας διοικουντες ,δημαρχοι,προεδροι,προεδροι Αθηναιων το μονο που εκαναν ηταν να μας καθησυχαζουν.Με αποτελεσμα να μην εχουμε παρει ουτε ενα ευρω. Πηγαινετε στα βατερα να δειτε τους υπερηλικες να τους ρωτησετε.Το θεατρο παιζοτανε με τον μητροπολιτη αλλα τωρα δεν μιλαει κανενας!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Aν και δεν θέλω να σχολιάζω…επειδή με έτρωγε η γλώσσα μου από το πρωί, όταν άκουγα για τις παροχές που θα δοθούν στους πλημμυροπαθείς, απλά στεναχωρήθηκα διπλά γιατί και αυτοί θα πάρουν ότι παίρνουμε κι εμείς και με τον ίδιο ρυθμό…

  2. Ο/Η Βατεριανος λέει:

    Και ακομα τι μας περιμενει!!!!Στην κεφαλονια εχουνε περσαι 4 χρονια απο το σεισμο και ακομα τα παιδια κανουν μαθημα σε προκατ φανταστειτε εμαςς…..

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      γιατι εσυ περιμενεις τα δικα μας παιδια ν αποκτησουν καινουριο σχολειο ????μα δεν βλέπεις την κατασκευη που εφτιαξαν ???φωναζει από μονη της ότι είναι ουδενμονιμοτερο του προσωρινου..δες και το κωστολογιο που εβγαλαν για το καινουριο σχολειο και βγαλε τα συμπερασματα .3000000 ευρω για το δημοτικο σχολειο της βρισας μαλλον παραρτημα κολλεγιου θα φτιαξουν ..σοβαρα τωρα υπαρχει καποιος που περιμενει ότι θα φτιαξουν το σχολειο ξανα??? βεβαίως και είναι διακαης ποθος μας ν αποκτησουμε ξανα το σχολειο μας δυστυχως όμως τα γεγονοτα αλλα λενε .ας μην ξεχναμε φυσικα ότι ειμαστε κι ένα χωριο με γερασμενο πληθυσμο και γεννησεις μηδεν εφέτος πρεπει να γραφτηκαν στο σχολειο τα τελευταια μας παιδακια

  3. Ο/Η Βατεριανος λέει:

    Τα βλεπω δυστυχως …..

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΑΙ;;;

  5. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Αναφέρομαι στο επίδομα των 586,94€ για το οποίο εκκρεμεί η εξέταση των ενστάσεων από τον Δήμο Λέσβου.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Σε μένα το έδωσαν πριν μια εβδομάδα, αλλά αντί 586,94 € έβαλαν περίπου 576€ και δεν ξέρω γιατί

      • Ο/Η ανώνυμος λέει:

        σου εκλεψαν 10 ευρω καντους μηνυση ….ελεος!!!!!!

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          αγαπητέ φίλε αν κατάλαβες καλά, που μάλλον δεν κατάλαβες αλλά δεν φταίω εγώ γι αυτό, δεν διαμαρτύρομαι για τα 10€ που εμένα μου λείπουν ενώ σε σένα ισως περισσεύουν, διαμαρτύρομαι για τη διαδικασία.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Να σταματήσετε, να χαϊδεύετε τα αυτιά των δημοτικών συμβούλων και προέδρου του τοπικού συμβουλίου, ακόμα και του προέδρου του συλλόγου βρισαγοτων Αθήνας όπου το καλοκαίρι διαβεβαίωνε ότι το χωριό θα γίνει ξανά σε δύο χρόνια γιατί έχει μιλήσει με τον υπουργό…

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΕΡΙΚΟΊ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΞΝ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΉΣΟΥΝ

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ρε παιδια απο αυτους που εχουν εκλεγει στο συλογο σεισμοπαθων ποσοι εχουν φυγει απο το σπιτι τους και μενουν σε ενοικιο.Αυτοι πηγαινουν στο σπιτακι τους στη ζεστασια τους και στα κρεβατακια τους αλης τον αλη.

  9. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Τωρα μας εφτεξε ο νεοσυσταθης συλλογος;

  10. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Για την οικοσυσκευη γνωριζουμε κατι
    η να την ξεχασουμε?

  11. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Το πρωι στον Σκαι απο ρεπορταζ ειπαν οτι τωρα εχει πληρωθει το20% απο τις οικοσυσκευες της πλημυρας του Σεπτεμβριου 2016 στην Χαλκιδικη.

  12. Ο/Η Αρξατε πυρ λέει:

    Είπαν ότι θα δοθεί και η αποζημίωση για τους νεκρούς του ναυαγίου του Τιτανικού!Μόνο σε όσους έχουν Ε9 του 1910!

  13. Ο/Η Αρξατε πυρ λέει:

    Για ποιά οικοσυσκευη? Παιδιά ας σοβαρευτούμε και ας μην ακούμε λόγια για εύκολα αυτιά…

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Τί λέτε μωρέ, εδώ δεν έχουν δώσει ακόμα την επιδότηση ενοικίου, και εσείς ονειρεύεσται την αποζημίωση οικοσκευής. Μα μήπως κάνετε κάποιο λάθος και νομίζατε ότι είσαστε κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής που αυτοί την ερχόμενη βδομάδα θα πάρουν όλα όσα τους υποσχέθηκαν!!!!!!!!!!!!!

  14. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Επιδότηση ενοικίου έχει δοθεί σε αρκετούς. Θα δοθεί και στους υπόλοιπους.
    Αποζημίωση οικοσκευών θα δοθει.
    Εκκρεμεί η αποστολή από πλευράς Δήμου κάποιων στοιχειων προς το υπ. Πρόνοιας, οπότε θα εκταμιευθούν 320.000€.
    Η γκρίνια δεν ωφελεί σε τίποτα.
    Και για τα χρήματα προς τον Δήμο για τις κατεδαφίσεις υπήρχε αμφισβήτηση.
    Δόθηκαν και αυτά.

  15. Ο/Η Αρξατε πυρ ο γνήσιος λέει:

    Ο κύριος Τεντομας έχει δίκιο το σχόλιο περί Τιτανικού ήταν καθαρά αστείο για την προηγούμενη ανάρτηση που αναφέρεται στη Χαλκιδική!

  16. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Κύριε “γνήσιε” αν δεν είχανε δοθεί τα 2.5εκ ευρώ για τις κατεδαφίσεις, σήμερα θα τα περιλαμβάνατε στα περί Τιτανικού.
    Κι όμως δόθηκαν τώρα και όχι το 2124…

  17. Ο/Η Αρξατε πυρ ο γνήσιος λέει:

    Αυτό σας λέω χωρίς ίχνος σαρκασμού και κατανοώντας το δύσκολο έργο σας!Γνωρίζω πολύ καλά άτομα που πήραν το επίδομα και θα πάρουν και την οικοσκευή!Όπως γνωρίζω ότι οι περισσότερες διαμαρτυρίες προέρχονται από άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να το λάβουν!Όλα είναι θεμιτά σήμερα μετά από αυτά που μας τυχαν και όλοι έχουμε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα αλλά επικρατεί και λίγο το δρυός πεσουσης!

  18. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Αν εννοείτε δρυ πετούσα τη Βρισιά, να είστε σίγουρος, με λίγη υπομονή και πολλή προσπάθεια, θα ξανασηκωθεί!

  19. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    δρυ πεσούσα…

  20. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Κι άλλο λάθος, αμάν αυτός ο αυτόματος πληκτρολόγος!
    Ακούς, η Βρίσα Βρισιά!

  21. Ο/Η Αρξατε πυρ ο γνήσιος λέει:

    Όχι κύριε Τεντομα δεν εννοώ το χωριό! Είμαι από αυτούς που στο μόνο που διαφωνώ με τον Νίκο Καζαντζάκη είναι το ρητό στον τάφο του, ελπίζω δλδ και πιστεύω για το χωριό μου και συμφωνώ στο ότι είμαι ελεύθερος!Δρυς πεσμένη είναι τα επιδόματα που σαφώς πρέπει να δίνονται αλλά όχι αλόγιστα!

  22. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Τα επιδόματα δίνονται με βάση συγκεκριμένες διατάξεις που προβλέπουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη τους.
    Είναι γεγονός όμως ότι πολλές φορές τα σχετικά δικαιολογητικά δεν αποτυπώνουν τη πραγματική κατάσταση του αιτούντος. Και αυτό δεν μπορεί εύκολα να διορθωθεί.
    Και έτσι κάποιοι που πρέπει να τα πάρουν βάσει της πραγματικής τους κατάστασης δεν τα παίρνουν. Και το αντίστροφο.
    Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι δίνονται αλόγιστα. Όχι τίποτα άλλο θα τρελάνετε και αυτούς που από το πρωι μέχρι το βράδυ δεν παύουν να λένε ότι δεν δίνεται τίποτα.
    Για ένα όμως πρέπει να συμφωνήσουμε. Ότι από πλευράς κρατικών υπηρεσιών (δεν μπορώ να μιλώ εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης) δεν υπάρχει καμία διάθεση για εκ προθέσεως είτε αδικίες είτε για εύνοιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.