Διευκρίνιση σχετικά με τις κατεδαφίσεις “κόκκινων” κτιρίων

Εφόσον τα ΠΑΕΕΚ που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες “κόκκινων” κτιρίων αναγράφουν τη δέσμευση εκ μέρους του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ) “να γίνει περισυλλογή και αποθήκευση όλων των αυθεντικών πέτρινων αξιόλογων στοιχείων του κτηρίου κλπ” ο ιδιοκτήτης, με ευθύνη του επιβλέποντα μηχανικού, υποχρεούται να τηρήσει αυτόν τον όρο.
Η τυχόν μη τήρηση αυτής της υποχρέωσης θα δημιουργήσει προβλήματα κατά την έγκριση των σχεδίων της ανακατασκευής, όταν το ΣΑ θα ζητήσει την επαναχρησιμοποίηση “των αυθεντικών πέτρινων αξιόλογων στοιχείων του κτηρίου” που θα έχουν συλλεγεί..
Η παραπάνω εργασία-υποχρεώση, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, αποζημιώνεται επιπρόσθετα κατά 20%. Δηλ. η αποζημίωση της κατεδάφισης από 10€/κυβ.μέτρο γίνεται 12€/κυβ. μέτρο.

Μυτιλήνη 18/11/2017
Βασίλης Τεντόμας
Συντονιστής των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιποτώσεων του σεισμού της 12/6/2017 στη Λέσβο.

Στάλθηκε από το smartphone Samsung Galaxy.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Διευκρίνιση σχετικά με τις κατεδαφίσεις “κόκκινων” κτιρίων

  1. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Αν το ΣΑ ή η Νεωτέρων Μνημείων ενδιαφερόταν ουσιαστικά, θα έπρεπε να απευθυνθεί στο Δήμο ή σε όποια άλλη Αρχή, για να συγκεντρώσει τα πέτρινα αυτά πραγματικά αριστουργήματα, πριν οι βροχές τα ρίξουν και τα καταστρέψουν. Είναι εύκολο να ρίχνονται οι ευθύνες σε μας, με τα όσα άλλα προβλήματα μας. -Αλλά “κοντός ψαλμός, αλληλούια”, ή με άλλα λόγια σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα της όλης υπόθεσης.

    • Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

      Οι βροχές δεν καταστρέφουν τα πέτρινα αριστουργήματα. Και εφόσον αναγνωρίζονται σαν αριστουργήματα, ποιός είναι ο πιό αυθεντικός τους προστάτης από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.