Το πρόγραμμα σίτισης συνεχίζεται

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο όγδοο δεκαπενθήμερο με διαφορετικά δεδομένα απ’ τα προηγούμενα.

Η διαφορά έγκειται στο ότι από αυτές τις μέρες ξεκινά ένα άλλο παράλληλο πρόγραμμα σίτισης. Με βάση το νέο πρόγραμμα θα δοθούν προπληρωμένες κάρτες για την επί τρεις μήνες αγορά τροφίμων σε 30 οικογένειες. Θα υπάρξουν τρία (τουλάχιστον) τέτοια τρίμηνα με διαφορετικούς για κάθε τρίμηνο δικαιούχους. Η παρούσα  επιτροπή σίτισης δεν έχει καμιά σχέση με την υλοποίηση (και την επιλογή των δικαιούχων) του νέου προγράμματος. Απλά παίρνοντας υπόψη της τους δικαιούχους του νέου προγράμματος τους απέκλεισε από το υπάρχον πρόγραμμα σίτισης για το τρίμηνο αυτό.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) διευκρινίζει ότι:

  1. Στην κατηγορία των δικαιούχων κρεατικών-τυροκομικών δεν περιλαμβάνονται συνταξιούχοι (εκτός αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο με πρόβλημα υγείας) αλλά άνεργοι ή σχεδόν άνεργοι.
  2. Στην κατηγορία των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού περιλαμβάνονται συνταξιούχοι ή άτομα με προβλήματα υγείας που δεν είναι ικανά να ετοιμάσουν από μόνα τους ένα καλό φαγητό. Στην κατηγορία αυτή με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό της Επιτροπής εφαρμόστηκαν με ελαστικότητα οι όροι ώστε να περιληφθούν περισσότερα άτομα. Για παράδειγμα περιλήφθηκαν και ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι Βατερών που δεν ταλαιπωρήθηκαν τόσο από το σεισμό.

Η Ε.Σ. αφού έλαβε υπόψη της:

  • τους δικαιούχους των προπληρωμένων καρτών
  • διάφορες προτάσεις σχετικά με τις λίστες των δικαιούχων που δημοσιοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα δεκαπενθήμερα και τις ποσότητες των αγαθών που προσφέρθηκαν
  • τις αλλαγές στα πρόσωπα που συνοικούν με κάποιους δικαιούχους, στην απασχόλησή τους καθώς και την αλλαγή τόπου κατοικίας
  • την ανάγκη να υπάρξει μια μερική εναλλαγή στους δικαιούχους

αναδιάρθρωσε τις λίστες των δικαιούχων για το όγδοο δεκαπενθήμερο του προγράμματος.

Έτσι κατά την περίοδο από 25 Οκτωβρίου  ως 7 Νοεμβρίου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

 

Βαληλής Γιώργος 2
Βερβάτη Βασιλεία 1
Διαμαντή Μηλιά 1
Καραισκου αδέλφια 2
Καφαλούκου Ελένη 1
Κουλαρά Ελένη 1
Κρικλάνη Διαμάντω 1
Κωστάκης Δημήτρης 2
Λινάρδου Σωτηρία 1
Λινάρδος Σπύρος 1
Μανώλας Μανώλης 1
Μπατζάκη Ουρανία 1
Νικέλλης Θεμιστοκλής 1
Παππά Χριστίνα 1
Πονηρού Ελένη 1
Πορτογλή Μυρσίνη 1
Σιγιώργη Μυρσίνη Παν 1
Τσιτσάνου Μαρία 1
Φράγγου Μαρία 1
Χατζημαλιάκα Μέλπω 1
Χαχαδάκη Μυρσίνη 1

 

Οι μερίδες φαγητού θα παρασκευάζονται στο κατάστημα «Μπινή -Παπαδόπουλου».

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

 

 

Αβαγιάννη Στέλλα
Δεσποτέλλης Γεωργιος
Δηκελιώτη Μαρία
Διαμαντής Γιάν. Π &Μαρίας
Δοϊτσίδης Νεκτάριος
Δοϊτσίδη Βαρβάρα
Καγκάρας Νίκος
Κρικλάνης Στρατής
Μουτζούρης Γιώργος

 

Σημείωση:

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Το πρόγραμμα σίτισης συνεχίζεται

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπορειτε να ξανα αναφερεται απο ποια ατομα αποτελειται Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) ΚΑΙ τηλ επικοινωνιας;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.