Δείτε και φωτογραφίστε την Βρίσα προ σεισμού

Από φίλο του χωριού και της σελίδας μας (τον οποίο και ευχαριστούμε) η παρακάτω ενημέρωση.

 Για όσους έχουν το Google Earth στον υπολογιστή τους και θέλουν να δουν το χωριό προ του σεισμού μπορούν να το κάνουν με το Street view μια δεν έχει γίνει ακόμη ανανέωση των φωτογραφιών.

Αυτό θα βοηθήσει όσους έχουν κάποιο κτήριο που κατεδαφίστηκε και θέλουν να έχουν τη φωτογραφία του αλλά και να δώσουν στον μηχανικό τους την προηγούμενη εικόνα για την ανακατασκευή. Βέβαια το αυτοκίνητο της Google πέρασε μόνο από τους κεντρικούς δρόμους αλλά κι αυτό κάτι είναι.

 Πάμε λοιπόν να δούμε τη Βρίσα όπως ήταν στις 20 Οκτωβρίου του 2014.

 1.   Πρώτα πατάμε στο παρακάτω link που θα ανοίξει το Google Earth και θα μας πάει πάνω από το χωριό.

2.  Πατάμε αριστερό κλικ με το ποντίκι στο ανθρωπάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά και το κρατάμε πατημένο για να δούμε ποιοί δρόμοι είναι μπλε. Σ’αυτούς μονάχα έχουμε τη δυνατότητα του street view.

3.  Χωρίς να αφήσουμε το αριστερό πλήκτρο σέρνουμε το ανθρωπάκι και το αφήνουμε πάνω στον μπλε δρόμο και στο σημείο που μας ενδιαφέρει.

4.   Το πρόγραμμα θα γυρίσει σε street view και θα μας προσγειώσει στο έδαφος.

5.   Μπορούμε τώρα να κινηθούμε εμπρός-πίσω πατώντας στα βέλη που βλέπουμε και σύμφωνα με την κίτρινη γραμμή. Μπορούμε να περιστρέψουμε την εικόνα 360º και μπορούμε να ζουμάρουμε στο σημείο που μας ενδιαφέρει.

6.   Αν θέλουμε τώρα να βγάλουμε και να αποθηκεύσουμε φωτογραφία της οθόνης, πατάμε Control+Alt+S και την αποθηκεύουμε όπου μας βολεύει.

 Κάπως έτσι κι εγώ αποθήκευσα όσο περισσότερο μπορούσα από το παλιό χωριό.

Υπάρχει όμως και μια παράμετρος στο πρόγραμμα που ενώ μπήκε για καλύτερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας συμφέρει. Αυτή είναι η αυτόματη μέτρηση επισκεψιμότητας ενός τόπου. Αν δηλαδή η Google διαπιστώσει ότι πολλοί επισκέπτονται ένα συγκεκριμένο σημείο και οι φωτογραφίες είναι σχετικά παλιές, τότε στέλνει το αυτοκίνητό της για να κάνει ανανέωση κάτι που βέβαια δεν θέλουμε να γίνει με το χωριό γκρεμισμένο.

 Μπείτε λοιπόν σύντομα και κρατήστε στο αρχείο σας ότι μπορείτε από το παλιό χωριό.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

3 απαντήσεις στο Δείτε και φωτογραφίστε την Βρίσα προ σεισμού

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπράβο. Πολύ καλή ιδέα.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στρατή βλέπω να λείπει το link. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο γιατί ο καθένας μπορεί πάει μόνος του πάνω από το χωριό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.