Από το Σύλλογο της Αθήνας

Αθήνα, 19/10/2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Νικηταρά 8 – 10,

106 78, Αθήνα

τηλ. 6974308135 (Σταυρινός Κωνσταντίνος, Πρόεδρος)

ηλεκτρ. διεύθυνση:  KSTAVRINOS@asprofos.gr    katerina_skia@yahoo.gr

 

 

Προς

Τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο

 

Θέμα: Ενημέρωση για την ανάγκη προμήθειας θερμαντικών σωμάτων για τους

          σεισμόπληκτους της Βρίσας

 

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβε,

Όπως είναι γνωστό, η Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας με έρανο ανά εκάτη ενορία – κοινότητα συγκέντρωσε το ποσόν των  $ 150.000 για τους σεισμοπαθείς της Λέσβου, το οποίο απέστειλε στη Μητρόπολη Μυτιλήνης. Σας παρακαλέσαμε ήδη με επιστολές   μας στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 να μας ενημερώσετε για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεσθε να διαθέσετε τα χρήματα αυτά. Καθώς έως τώρα δεν είχαμε καμία επίσημη απάντηση, παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία της ενημέρωσής σας, ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε προς όφελος των σεισμοπαθών την προσφορά των συμπατριωτών μας της Αυστραλίας.

Για τον προσδιορισμό των αναγκών των σεισμοπλήκτων, η Τοπική Κοινότητα κάλεσε τους σεισμόπληκτους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια. Με βάση τα ερωτηματολόγια αυτά και με τη βοήθεια άλλων συλλογικών φορέων προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στα μείζοντα όσο και στα ελάσσονα ζητήματα της καθημερινότητας. Ένα σημαντικό πρόβλημα αφορά τη θέρμανση των κατοικιών. Διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται 165 αφυγραντήρες και 70 θερμαντικά σώματα συνολικού κόστους περίπου 24.000€ , καθώς οι κάτοικοι της Βρίσας που έμειναν άστεγοι διαμένουν σε οικήματα που προορίζονταν για τους θερινούς μήνες και δεν διαθέτουν θέρμανση.

Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε αν προτίθεστε να επιδοτήσετε την αγορά των θερμαντικών αυτών σωμάτων από τα χρήματα που έχουν σταλεί από τους Ομογενείς της Αυστραλίας, καθώς, λόγω του επερχόμενου χειμώνα, η προμήθεια θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Συνημμένα υποβάλλουμε την κατάσταση των σεισμοπαθών που χρειάζονται θερμαντικα σώματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με σεβασμό και τιμή

Κωνσταντίνος Σταυρινός

Πρόεδρος του Δ.Σ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η Mιχαλης Γρηγοριου λέει:

    Με … “σεβασμο και τιμη” ;

  2. Ο/Η Πίστευε αλλά ερευνα λέει:

    Μα η αγορα των συσκευων νομιζω οτι θα γινει απο τον συλλογο αθηναιων με τα χρηματα των σεισμοπαθων που συγκεντρωσε .νομιζω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.