flashback

Από το αρχείο Μαρίας Ταξείδη Νικολάου

Απόκριες του 56.Το κλασσικό μπακάλικο του χωριού. Το μπακάλικο του Μανώλα. Οι τραμιτζάνες με το ψάθινο προστατευτικό στολισμένες με μάσκες. Οι τενεκέδες με τα παστά σε πρώτη ζήτηση. Το παιδάκι με το καλαμένιο καλάθι για τα ψώνια.

Το πανηγύρι τ’ αγιού Λια στα Βατερά κρατούσε τρεις και όχι μια μέρα (ή μαλλον νύχτα). 21 Ιουλίου του 1969. Η αναφορά μας, ως μνημόσυνο, θα εστιαστεί αρχικά στον Παναγιώτη Διαμαντή, τον καλόκαρδο Γραμματικό της Κοινότητας, που κι αυτός έφυγε νωρίς. Οι καρέκλες πολυτελείας στα Βατερά ήταν σιδερένιες με πλαστικό κορδόνι. Τα τραπεζομάντηλα στα καφενεία ήταν …άγνωστα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα (αν εξαιρέσουμε τα παιδιά (Γιάννη και Ειρήνη Διαμαντή) κοντά μας έχουν μείνει ένας άντρας (ο Πάνος Ιατρέλλης, όρθιος με τη σύζυγό του Μαρία)και μια γυναίκα η Μαρία Διαμαντή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο flashback

  1. Ο/Η Μαργαριτης Γιωργος Ι. λέει:

    Στη δευτερη φωτογραφια δεξια διπλα απο τον Γιαννη Διαμαντη(παιδακι) ειναι η Μυρσινουλα Μαργαριτη- Κωσση .

  2. Ο/Η Κώστας Τουλαδέλλης λέει:

    Στήν πρώτη φωτογραφία δίπλα στο Γιώργο Μανώλα ειναι ο θειος μου ο Γρηγόρης?

  3. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Στην πρώτη φωτογραφία ο γείτονάς μου ο Καννέλος ο πατέρας του Αγγελή. Ο μικρός με το καλάθι πρέπει να είναι ο Σταύρος Παρασκευάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.