Υπάρχει και άλλη εκκρεμότητα

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος της Αθήνας έστειλε μια κοινή επιστολή προς 3 αποδέκτες: Την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και τη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Η Περιφέρεια έχοντας “ευαισθητοποιηθεί” ήδη από πολλές φωνές διαμαρτυρίας  που είχαν προηγηθεί για την επιλογή της να ζητήσει βοήθεια εν ονόματι του σεισμού για να ασφαλτοστρώσει ένα χωματόδρομο, έσπευσε να απαντήσει άμεσα. Είπε την άποψή της και δημοσιεύτηκε.

Από τη Μητρόπολη και το Δήμο δεν έχουμε δει καμιά απάντηση. Για τη Μητρόπολη ο Σύλλογος της Αθήνας -μη παίρνοντας απάντηση- έστειλε και 2η επιστολή, απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας και τώρα προς την Ιερά Σύνοδο.

Με το Δήμο τι γίνεται; Ή δεν έστειλε γραπτή απάντηση ή έστειλε και δεν δημοσιοποιήθηκε. Ή υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία μόνο. Το θέμα είναι πόσα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό που άνοιξε ο Δήμος για τους σεσισμοπαθείς; Πως τα διέθεσε ή πως προγραμματίζει να τα διαθέσει;Αν δεν κάνουμε λάθος αυτά τα ερωτήματα έθετε η επιστολή.

Για την κοινή γνώμη απάντηση δεν υπάρχει. Και δημιουργείται -δικαιολογημένα- σε αρκετούς η απορία γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Γιατί τόση σπουδή και ενεργητικότητα σχετικά με τη Μητρόπολη και τόση αφωνία ή και απραξία  σχετικά με το Δήμο; Μήπως ετοιμάζονται επιστολές προς την ΚΕΔΕ και τον κ. Κουρουπλή για την αφωνία του Δήμου;

Καλά είναι να αποφεύγονται διαφοροποιήσεις στην αντιμετώπιση θεμάτων του χωριού ανάλογα με το ποιος είναι ο αποδέκτης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.