Κάποιοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Μητροπολίτη

Κάποιοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Μητροπολίτη μας, τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης.

Το να μην απαντούν σε επιστολές που στέλνονται προς αυτόν δεν είναι δείγμα ισχύος, ούτε αδιαφορίας προς (αν υποθέσουμε) συκοφαντίες. Είναι δείγμα αλαζονείας. Και αν ακόμα οι περί τον Μητροπολίτη αισθάνονται ότι έχουν απόλυτο δίκιο θα πρέπει αυτό το δίκιο τους να το δημοσιοποιήσουν. Και αν δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν απάντηση για αντικειμενικούς λόγους πρέπει πάλι να αναντήσουν προσδιορίζοντας τον χρονικό ορίζοντα της ουσιαστικής απάντησής τους.

Με τη συμπεριφορά τους αφήνουν τις φήμες να οργιάζουν και τον κάθε έναν να λέει το μακρύ και το κοντό του. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Μητροπολίτης αδιαφορεί για τις κατηγορίες και τις (αν υποθέσουμε) συκοφαντίες και δεν απαντούν ευθυγραμμιζόμενοι στο “άφες αυτοίς ου γαρ οίδασιν τι …λέγουσιν” . Το θέμα όμως που δημιουργήθηκε δεν έχει μόνο προσωπική διάσταση. Έχει και εκκλησιαστική διάσταση διότι με αφορμή τη συμπεριφορά αυτή κατηγορείται ολόκληρη η εκκλησία και ο κλήρος. Αλλά έχει και εθνική διάσταση. Διότι όλα αυτά μεταφέρονται και στο εξωτερικό (ήδη στην Αυστραλία έχουν γίνει διαβήματα προς τον αρχιεπίσκοπό τους) και πλήττονται οι προσπάθειες και οι ενέργειες αλληλεγγύης όχι μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό αλλά πολύ γενικότερα.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα το Μητροπολιτικό συβούλιο να δώσει απάντηση (καταρχήν έστω μια όποια απάντηση) στις επιστολές που έχουν σταλεί και προπαντός (αυτό μας καίει εδώ στη Βρίσα) να έρθουν στο χωριό και στα Βατερά, να δουν την κατάσταση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα του εκλησιασμού των ανθρώπων. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία τους. Δείχνει ανθρώπους υπερόπτες και στενοκέφαλους (με επιείκια στους χαρακτηρισμούς).

Θέλουμε να δώσουν λύση στο πρόβλημα του εκκλησιασμού των σεισμόπληκτων κατοίκων της Βρίσας από τα χρήματα που πήραν αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της καταστροφής της. Ας το καταλάβουν ότι αν δεν είχε καταστραφεί η Βρίσα δεν θα έπαιρναν ούτε δεκάρα τσακιστή. Γι αυτό πρέπει να διαθέσουν ένα ελάχιστο μέρος των χρημάτων που πήραν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Και φυσικά ένα σαφώς μεγαλύτερο για την ανακούφιση των ανθρώπων.

Το “μη γνώτω η  αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου” ισχύει μόνο αν κάνεις ελεημοσύνες από τον κορβανά του δικού σου ιδρώτα. Όταν διαχειρίζεσαι ξένα χρήματα οφείλεις  να δίνεις λογαριασμό μέχρι δεκάρας.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Κάποιοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Μητροπολίτη

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Με όλο το σεβασμό ,αλλά κανένας δεν τον εκθέτει .Το κάνει απο μόνος με την στάση του……

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      Ναι, όπως η Πολιτεία ενδιαφέρθηκε για την εκπαίδευση των παιδιών της Βρίσας, με τις σχετικές εγκαταστάσεις, έτσι και η Μητρόπολη έπρεπε νε ενδιαφερθεί για τον εκκλησιασμό των πιστών της Βρίσας, ανεξάρτητα των χρημάτων αλληλεγγύης που έλαβε.

  2. Ο/Η KKE λέει:

    Πολυ σωστά τα γράφεις (δεκάρα τσακιστή )
    Χα χα χα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.