Χρήσιμη ενημέρωση

ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗ “ΚΟΚΚΙΝΩΝ” ΚΤΙΡΙΩΝ

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για τις κατεδαφίσεις υπάρχει προθεσμία 15 ημερών από την λήψη του ΠΑΕΕΚ, μέσα στην οποία θα πρέπει ο ιδιοκτήτης “κόκκινου” κτιρίου να υποβάλλει στη ΔΑΕΦΚ τα χαρτιά του για τη λήψη επιδότησης για την κατεδάφιση.
Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τιτλοι ιδιοκτησίας και πιστοποιητικό ιδιοκτησίας.
ΕΠΕΙΔΗ ΌΜΩΣ ΣΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ή Ο,ΤΙ ΆΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΖΗΤΉΣΟΥΝ, ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΑΠΌ ΤΏΡΑ ΣΤΑ ΥΠΟΘΥΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΛΆΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΕΕΚ.

Μυτιλήνη 10/10/2017
Βασίλης Τεντόμας
Συντονιστής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό της 12/6/2017

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

7 απαντήσεις στο Χρήσιμη ενημέρωση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο όσα γνωρίζω τα σπίτια στη Βρίσα, είναι γραμμένα στο Υποθηκοφυκαλείο του Πολιχνίτου. Επομένως απο εκεί πρέπει να πάρουμε το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Το πρόβλημα όμως είναι οτι σήμερα 11-10-17 απο το πρωι προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί του και δεν απαντά κανένας. ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ / ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ το Υποθηκοφυλακείο να απαντά τουλάχιστον στο τηλέφωνο, γιατί για κάποιες κατηγορίες πολιτών οι μετακινήσεις είναι δύσκολες και δαπανηρές.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μήπως ξέρει κανείς πόσο κοστίζει το πιστοποιητικό?

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποτέ δεν καταλαβα γιατί τόση βιασύνη. Γιατί δηλαδή πρέπει, απο τη μέρα παραλαβής του ΠΑΕΕΚ, μέσα σε 15 ημέρες να σχηματισθεί και να κατατεθεί ο αντίστοιχος φάκελλος με τόσα δικαιολογητικά, πολλά απο τα οποία είναι καταπλακωμένα μέσα στα ερείπια των σπιτιών και πρέπει να βγούν καινούρια.;;; Τι θα πείραζε άν αντί 15 ημέρες ήταν 2 μήνες;;;; ώστε και το Υποθηκοφυλάκειο να προλάβει να εκδόσει πιστοποιητικά , τίτλους κυριότητας κ.λ.π.;;;; Μπορεί να αλλάξη και να επεκταθεί αυτό το ασφυκτικό περιορισμέο χρονικό περιθώριο;;; Εγώ εκτιμώ ότι εάν γίνει μια εισήγηση στοιχειοθετημένη μπορεί να επεκταθεί. Ο κύριος Tεντόμας τι λέει;;;;

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Και σήμερα 12-10-17 το Υποθηκοφυλακείο Πολιχνίτου, είναι κλειστό και δεν απαντά στο τηλέφωνο όλη μέρα. Μπορεί κάποιος να παρέμβει και να εξηγήση γιατί είναι συνεχώς κλειστό;;; Γιατί άν ανοίγει μια στις τόσες και όποτε θέλει η Συμβολαιογράφος τότε να δούμε πότε θα πάρουμε το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας και τους τίτλους κυριότητας που χρειάζονται για τη κατάθεση του φακέλου κατεδάφισης.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μόλις τώρα έμαθα ότι το Συμβολαιογραφείο ήτανε ανοικτό αλλά λόγω προσέλευσης πολλών ενδιαφερομένων και αυξημένου φόρτου εργασίας, δεν ήταν δυνατόν να απαντάει και στα τηλέφωνα. Η υπάλληλος δήλωσε ότι το μέγιστο που μπορεί να εξυπηρετήσει είναι 3 – 4 ‘ατομα ημερησίως. Αν υπολογίσει κάποιος πόσοι είναι αυτοί που θα προσέλθουν για να εξυπηρετηθούν στο Υποθηκοφυλακείο θα καταλήξει ότι χρειάζονται τουλάχιτον 2 μήνες για να εξυπηρετηθούν. Οι ημερομηνίες όμως τρέχουν και στο τέλος θα πούν ότι είμαστε εκπρόθεσμοι. Ο κύριος Τεντόμας, ας κάνει ότι απαιτείται για να δοθεί 2μηνη παράταση και όχι 15 ημέρες για κατάθεση φακέλου. Δεν θα προλάβει κανένας και θα έχουμε πολλά προβλήματα.

  6. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Ελεος πια σ αυτο χωριο με την παραξενια του καθενος. .
    Καλα ειναι να πινουμε ολη μερα καφε κ μολις πουμε για δουλει
    τν κοσμο χαλαμε. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.