Η επιτροπή σίτισης ενημερώνει

Το πρόγραμμα σίτισης το οποίο υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο έβδομο δεκαπενθήμερο.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) παίρνοντας υπόψη της

  • διάφορες προτάσεις σχετικά με τις λίστες των δικαιούχων που δημοσιοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα δεκαπενθήμερα και τις ποσότητες των αγαθών που προσφέρθηκαν
  • τις αλλαγές στα πρόσωπα που συνοικούν με κάποιους δικαιούχους, στην απασχόλησή τους καθώς και την αλλαγή τόπου κατοικίας
  • την ανάγκη να υπάρξει μια μερική εναλλαγή στους δικαιούχους
  • την ανταπόκριση των εν δυνάμει δικαιούχων για τη συμμετοχή τους στο παράλληλο πρόγραμμα της κοινωνικής ανταπόδοσης που είχε ανακοινωθεί στο τέλος Αυγούστου

αναδιάρθρωσε τις λίστες των δικαιούχων για το πέμπτο δεκαπενθήμερο του προγράμματος.

Έτσι κατά την περίοδο από 11 Οκτωβρίου  ως 24 Οκτωβρίου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

 

Αναγνώστου Ολυμπία 1
ΒερβάτηΒασιλεία 1
Διαμαντή Μηλιά 1
Καραισκου αδέλφια 2
Καφαλούκου Ελένη 1
Κοντός Παράσχος 1
Κουλαρά Ελένη 1
Κωστάκης Δημήτρης 2
Λινάρδου Σωτηρία 1
Λινάρδος Σπύρος 1
Μανώλας Μανώλης 1
Μαυρέλλης Παναγιώτης 2
Μαργαρίτη Περμαθία 1
Μπατζάκη Ουρανία 1
Παππά Χριστίνα 1
Πονηρού Ελένη 1
Χαχαδάκη Μυρσίνη 1

 

Οι μερίδες φαγητού θα παρασκευάζονται στο κατάστημα «Μπινή -Παπαδόπουλου».

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

 

Δοϊτσίδης Νεκτάριος
Βαληλής Σταύρος
Βάσσος Γιώργος Ε.
Γεωργάκας Πάνος
Δηκελιώτη Μαρία
Θαλασέλλη Γεωργία
Καγκάρας Νίκος
Καλαγάνη Ευστρατία
Καρτέρη Άννα
Λαμπρινίδης Λέσβος
Λινάρδος Σάββας
Λινάρδος Τάκης
Μουτζούρης Γιώργος
Πορτογλή Σαββία
Σαββαδέλλη Μεταξία

 

Σημείωση:

Η Ε.Σ. οφείλει να σημειώσει ή και να επαναλάβει :

  • Και αυτό το δεκαπενθήμερο συνεχίζει η υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος «κοινωνικής ανταπόδοσης». Έτσι οι δικαιούχοι τροφίμων θα αφιερώσουν λίγες ώρες εργασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η υλοποίηση αυτού είναι ευθύνη του τοπικού συμβουλίου.
  • Η διαφάνεια στους δικαιούχους θεωρούμε ότι δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται προτάσεις για βελτίωση ανά δεκαπενθήμερο της λίστας των δικαιούχων και διόρθωση των τυχόν λαθών.
  • Η διαφάνεια αποτελεί εγγύηση σε όσους δίνουν χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος ότι αυτά πιάνουν τόπο.
  • Είναι ίσως σωστή η παρατήρηση που έγινε από ορισμένους ότι θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι τυχόν καταθέσεις που έχουν όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι του προγράμματος αλλά αυτό υπερβαίνει τη δικαιοδοσία και τις αρμοδιότητες της επιτροπής.
  • Η Επιτροπή δεν κρίνει «δικαστικά» τις αιτίες αλλά απλά αξιολογεί καταστάσεις που υπάρχουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Στην ομάδα των δικαιούχων κρεατικών προϊόντων ανήκουν άτομα ή οικογένειες  χωρίς εισόδημα ή με ελάχιστο εισόδημα σε σχέση με τα μέλη της οικογένειας.
  • Στην ομάδα των δικαιούχων μερίδων έτοιμου φαγητού ανήκουν άτομα τα οποία για λόγους υγείας ή ηλικίας χρειάζονται τη βοήθεια αυτή και δεν έχουν κοντά τους άτομα ικανά να τους την προσφέρουν.

Η Ε.Σ. ευχαριστεί όλους όσους επώνυμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δικαιότερη λειτουργία του προγράμματος είτε αυτές αφορούσαν συγγενικά τους πρόσωπα είτε ξένα.

Επίσης η επιτροπή καλεί κάθε έναν που θεωρεί ότι η λειτουργία της δεν είναι σωστή αφενός να καταθέσει επώνυμα τις παρατηρήσεις του και αφετέρου να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας της συμμετέχοντας σ’ αυτήν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.