Για την απαλλαγή από την φαρμακευτική δαπάνη

Σε “μπελάδες” έβαλε το καλοπροαίρετο σχόλιο της κας Ζωής Δημητρακέλλη  ασθενείς και φαρμακοποιούς σχετικά με την απαλλαγή των κατοίκων της Βρίσας από τη φαρμακευτική δαπάνη. Οι ασθενείς που είχαν διαβάσει το σχόλιο ζητούσαν να μην πληρώσουν για τα φάρμακά τους και οι φαρμακοποιοί δήλωναν άγνοια για τη σχετική διάταξη.

Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι η σχετική διάταξη περί απαλλαγής των κατοίκων της Βρίσας από την φαρμακευτική δαπάνη από 1 Ιουνίου 2017 ως 31 Μαΐου 2019 περιέχεται σε ΣΧΕΔΙΟ νόμου με ημερομηνία χτεσινή 29-8-2017.

Θα πρέπει επομένως να περιμένουμε να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους, να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και στη συνέχεια να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο υπουργική απόφαση που θα εξηγεί τις προϋποθέσεις. Εκεί βρίσκεται και το ζουμί της (θετικής) πρόβλεψης του νομοσχεδίου. Εκεί επίσης πρέπει να προβλέπεται πως θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 1ης Ιουνίου η σχετική διάταξη.

Υπομονή!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για την απαλλαγή από την φαρμακευτική δαπάνη

  1. Ο/Η Ζωή Δημητρακέλλη λέει:

    Καλησπέρα σας. Δεν είχα πρόθεση να αναστατώσω αλλά να ανακοινώσω την ειδοποίηση που μου ήρθε από το έγκυρο site των λογιστών. Και βέβαια πρέπει να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Όπως επίσης για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να κοινοποιηθεί ΠΟΛ στις εφορίες (που δεν έχει γίνει ακόμα) για τον τρόπο της απαλλαγής, που ως γνωστόν βεβαιώθηκε σε όλους μας με κίτρινα ή κόκκινα σπίτια. Ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ είναι ο 4484/1-8-2017 και μου τον έδωσαν από το Υπουργείο Οικονομικών επειδή ούτε η ΔΟΥ της Μυτιλήνης ούτε η ΔΟΥ της Αθήνας ήταν ενήμεροι για το τί πρέπει να κάνουν.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.