Ένα βήμα για την υλοποίηση της πρότασης

Η ομάδα Rebuild Vrissa (το …μάθαμε, 2s θέλει) συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την υλοποίηση του οράματός της μοίρασε προχτές ένα έντυπο με κωδικοποιημέμη την πρότασή της και με ένα διερευνητικό ερωτηματολόγιο συμμετοχής.

Όσοι δεν έτυχε να πάρουν έντυπο μπορούν να τυπώσουν το παρακάτω ή να επικοινωνήσουν με τον Γιάννη Κράλλη.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Α. ΣΩΜΑΤΕΙΟ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ·   3 ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΟΥ

·   2 ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΒΡΙΣΑΓΩΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

·   2 ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΕΣ

ΣΚΟΠΟΙ: ·   ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

·   ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΩΡΕΩΝ

·   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

·   ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

·   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

 

Β. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΜΕ ΜΕΡΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: ·   ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ

·   ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ

·   ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΔΩΡΕΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

·   ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

·   ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΣΧΕΔΙΩΝ

(Π.Χ. ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΤΛ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ (gianniskrallis@yahoo.gr)

 

 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
E-MAIL:
ΣΧΟΛΙΑ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

 ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ / ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ          

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ)                                                      

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ                                                              

ΚΟΥΤΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΠΡΟΚΟΠΑ» & ΣΤΟΝ «ΠΛΑΤΑΝΟ»

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

41 απαντήσεις στο Ένα βήμα για την υλοποίηση της πρότασης

 1. Ο/Η Ντόπιος Βατεριανός λέει:

  Θέλω να ρωτήσω την ομάδα Rebuild Vrissa πόσοι απ’ αυτούς είναι Βρισαγώτες στην καταγωγή (με ονοματεπώνυμα) και απ’ αυτούς πόσοι είναι σχετικοί επαγγελματικά με την ανοικοδόμηση της Βρίσας?
  Δεν είναι κακός ο εθελοντισμός , απεναντίας βεβαία στη σημερινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση είναι επιβεβλημένος , αρκεί να μη συμπράττει με συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα διότι όπως έλεγε και ο καφετζής του χωριού ΠΑΝ ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΕΚΑ ΑΙΤΙΑΣ ΤΙΝΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ (ή κάπως έτσι)
  Και συνεχίζω από τη σημερινή καταχώρηση του STRATIS
  – Η ομάδα Rebuild Vrissa …………. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την υλοποίηση του οράματός της ….. δηλ. σώνει και καλά εμείς θα κάνουμε αυτό που σκεφτήκαμε και μάλιστα βιαζόμαστε γιαυτό συμπληρώστε το έντυπο(θα είναι δεσμευτικό ?) να προκάνουμε όπως έλεγε και ο σύντροφος Φλωράκης , τους άλλους .
  – ΣΩΜΑΤΕΙΟ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα έχει νομική υπόσταση (καταστατικό , Πρωτοδικείο , Γ.Σ κλπ ) ή άτυπη μορφή ?
  – ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ γιατί 3 μέλη κάτοικοι και 4 εκτός μονίμων κατοίκων ? αποφασίσατε εσείς για μένα ? εγώ δεν έχω λόγο ?
  – ΣΚΟΠΟΙ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΩΡΕΩΝ Αποφασίσατε εσείς εκ μέρους των κατοίκων της Βρίσας να εισπράττετε δωρεές και φυσικά να τις διαχειριστείτε ?
  – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Το Σωματείο / Σύλλογος θα γίνει κατασκευαστική εταιρία των δημοσίων υποδομών ? οι οποίες υποδομές θα βελτιώσουν και θα ομορφύνουν το χωριό (θα απαιτηθούν για το σκοπό αυτόν απαλλοτριώσεις και άλλα τινά)
  – Θα δέχεστε και δωρεές ιδιοκτησιών και θα τις διαχειριστείτε ?
  – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ,για να μην πλατειάζω , ότι αναγράφω παραπάνω
  – Προσωπικά στον Γιάννη Κράλλη . Είστε Βρισαγώτης στην καταγωγή ?

  • Ο/Η Χρηστος Παπαπαναγιωτου λέει:

   Αγαπητε φιλε Ντοπιε Βατεριανε… εχουμε απαντηση σε ολα τα ερωτηματα σας, αλλα θα μου επιτρεψετε να σας θεσω κι εγω καποια. Γιατι απαιτειτε ονοματα οσο ακομα γραφετε ανωνυμα? Γιατι δεν θεσατε αυτα τα ερωτηματα στην εκδηλωση που πραγματοποιηθηκε πριν λιγες μερες ?

   • Ο/Η Ντόπιος Βατεριανός λέει:

    Επί της ουσίας κάτι ?

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Ντόπιος Βατεριανος Αλλά δεν σε βλέπω να γνωρίζεις τους συγχωριανούς Σου!

     • Ο/Η αντωνης γιαννακος λέει:

      Εχεις δίκιο , όμως σάς εχω στην ψυχή μου γιατί μαζί σας ανδρώθηκα

     • Ο/Η ανώνιμος λέει:

      ΝΤΟΠΙΕ ΒΑΤΕΡΙΑΝΕ μπράβο . Τα ίδια ερωτήματα έχω και εγώ και πολλοί άλλοι χωριανοί αλλά μην περιμένεις – περιμένουμε – συγκεκριμένες απαντήσεις .Πολύ με άρεσε το
      Πάν τι κινείται ένεκα αιτίας τινός κινείται

   • Ο/Η Βιτζηλαιου Μαρινα λέει:

    υιοθετω τα ερωτηματα του Βατεριανου και οι απαντησεις ειναι επιβεβλημενες. Κι ακομα ενα ερωτημα, γιατι ολες αυτες οι δραστηριοτητες και πρωτοβουλιες δεν γινονται απο το εκλεγμενο τοπικο συμβουλιο? αν μπορουν οι ιδιωτες μπορουν και τα θεσμικα οργανα! οι εθελοντες ακολουθουν τις θεσμικες πρωτοβουλιες κι αποφασεις, κι επειτα, κατι κακομοιροι «ξενοι», που ριξανε κατι κατοσταριες χιλιαρικα στο χωριο ειναι για το …μπουγιο μονο?

  • Ο/Η Δημήτρης Κώνστας λέει:

   Ειπώθηκε ρητά στην εκδήλωση στις 08.08.2017 ότι ο ρόλος μας τελειώνει εδώ.
   Είναι απόφαση των κατοίκων/ιδιοκτητών αν θέλουν να οργανωθούν σε σωματείο/σύλλογο για την ανοικοδόμηση και ευθύνη τους για να το τρέξουν.
   Υπάρχει πρόταση και για το ποια άτομα πρέπει να συμμετέχουν στο ΔΣ και δεν είπαμε ότι θα είναι το Rebuild Vrissa μπροστά…
   Δεσμευθήκαμε βέβαια ότι αν μας ζητηθεί βοήθεια, εφόσον μπορούμε και γνωρίζουμε να βοηθήσουμε αυτό το σωματείο/σύλλογο σε ότι μπορούμε…

  • Ο/Η Γιάννης Κράλλης λέει:

   Με λένε Γιάννη Κράλλη και είμαι γιος του Νίκου Κράλλη από την Άντισσα και της Ευανθίας Κανδύλη από τη Βρισά. Η δουλειά μου είναι χειρουργός οδοντίατρος και επίσης δραστηριοποιούμαι (σε παγκόσμιο επίπεδο) στην πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας στο χώρο των υπηρεσιών υγείας και στην πιστοποίηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
   Πρωτοήρθα στα Βατερά όταν ήμουν 6 μηνών και ο παππούς μου – δάσκαλος Μανώλης Κανδύλης- ζέσταινε κάθε μέρα σε μια σκάφη νερό από τη θάλασσα για να κολυμπήσω. Μεγαλώνοντας, ήμουν κάθε καλοκαίρι στο σπίτι που έκτισε ο παππούς μου τη δεκαετία του 1960 από τη μέρα που κλείνανε τα σχολεία μέχρι την προηγούμενη της νέας σχολικής χρονιάς. Έπαιζα με όλα τα γειτονόπουλα «κεφαλιές» κάτω από το ”πέτρινο» μέχρι να ζαβλακωθούμε, έπινα πορτοκαλάδα στο «Θανάση» πριν ξεκινήσουν ομηρικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια κάτω από το γεφυράκι, κατεβαίναμε τα χωμάτινα λαγκάδια με τα ποδήλατά μας κάνοντας κόντρες, ανάβαμε φωτιές στην «Παχιά άμμο» την αυγουστιάτικη πανσέληνο…
   Το καλοκαίρι πριν αρχίσω την τρίτη λυκείου, ενώ όλοι οι συμμαθητές μου «έλιωναν» στην Αθήνα κάνοντας φροντιστήρια, οι γονείς μου εμπιστεύτηκαν συγχωριανούς μας καθηγητές να με προετοιμάζουν εδώ στα Βατερά, ενώ συνέχιζα να κάνω τα μπάνια μου και να παίζω το τάβλι μου. Στους αγαπημένους μου αυτούς δασκάλους (Βασίλη, Στρατή και Γιώργο) χρωστάω ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχημένης μου προσπάθειας και πάντα θα τους ευγνωμονώ για αυτό!
   Εφηβεία, “Disco Dionysos” με διαγωνισμούς μακαρονάδας, “Arena”, «Μύλος», έρωτες, ούζα και γλέντια μέχρι πρωίας στο «Ιστίον»… πάντα Βατερά!
   Ο Μανώλης, η Κλεοπάτρα, ο Νίκος και η Εύα με έμαθαν να αγαπάω τον τόπο και να νοιάζομαι για αυτόν. Με έμαθαν να προσπαθώ να βοηθήσω τον τόπο μου και όχι να επωφεληθώ από αυτόν. Με έκαναν να καταλάβω πως εγώ έχω μεγαλύτερη ανάγκη τις «ρίζες» μου από ότι αυτές εμένα.
   Περάσαν τα χρόνια και έκανα και εγώ οικογένεια. Η γυναίκα μου, δικηγόρος Ασπασία Φλέσουρα από την Τρίπολη, αγάπησε τα Βατερά όσο και εγώ. Κάθε χρόνο περιμένει με ανυπομονησία να βρεθούμε στο σπιτάκι μας και να ανταμώσουμε τους φίλους μας. Κάναμε δυο γιούς και τους «βάφτισα» και αυτούς στα νερά μας πριν να χρονίσουν. Και τώρα που μεγαλώνουν, συγκινούμαι να τους βλέπω να παίζουν και να κάνουν παρέες όπως και εγώ πριν 35 χρόνια…
   Και μετά ήρθε ο ΣΕΙΣΜΟΣ. Και η Ελένη που μου κρατούσε τα παιδιά σκοτώθηκε. Και τα σπίτια των φίλων και συγχωριανών μου έγιναν κόκκινα και κίτρινα. Και οι συγχωριανοί μου βρέθηκαν πληγωμένοι και φοβισμένοι. Και εγώ αισθάνθηκα (όπως και πολλοί άλλοι σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες) πως έπρεπε κάπως να βοηθήσω.
   Μια ομάδα φίλων φτιάξαμε to “Rebuild Vrissa”. Στόχος μας να βοηθήσουμε το χωριό να ξεκινήσει την επόμενη μέρα. Να δείξουμε πως όλα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, αν είμαστε μονοιασμένοι και αποφασισμένοι. Δε θέλαμε να χάσουμε χρόνο σε αναζήτηση «τοπικών συμμαχιών» και έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε λίγοι ώστε να ετοιμάσουμε ένα αρχικό «σχέδιο» γρήγορα και να ξεκινήσει η κουβέντα με όλους έχοντας κάτι χειροπιαστό. Ζητήσαμε τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων (ΕΜΠ, αρχιτέκτονες κτλ) που μας την έδωσαν ΑΜΕΣΑ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Έτσι καταφέραμε να διοργανώσουμε δύο εκδηλώσεις όπου όλοι ακούστηκαν βάζοντας το λιθαράκι τους σε αυτό που εμείς ονομάσαμε «Ένα όραμα για τη Βρίσα».
   Διευκρινίσαμε σε όλους πως αυτό το σχέδιο θέλει πολλή δουλειά ακόμα από πολλούς. Τονίσαμε πως δεν επιθυμούμε και δε διεκδικούμε ΚΑΜΙΑ θέση σε συλλόγους και τοπικά συμβούλια. Φωνάξαμε πως εμείς μόνο την προετοιμασία προσπαθήσαμε να κάνουμε και πως χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να έχουμε ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σχέδιο.
   Όμως σήμερα πια, πρέπει να παραδεχτώ πως δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία των συγχωριανών μας. Δική μας αποτυχία και προσωπικά την αναγνωρίζω. Μπορεί να φταίει πως μένουμε όλοι Αθήνα, μπορεί να είμαστε πολύ ονειροπόλοι, μπορεί να ακουστήκαμε ελιτιστές και αλαζόνες, μπορεί, μπορεί, μπορεί…
   Αλλά δεν έχει σημασία η δική μας αποτυχία. Σημασία έχει να βρει η Βρίσα το όραμά της. Κάνουμε λοιπόν στην άκρη όπως έχουμε υποσχεθεί στους συγχωριανούς μας. Αφήνουμε παρακαταθήκη τις δυο εκδηλώσεις μας και τις ιδέες μας. Τίποτα δεν είναι δικό μας, όλα είναι του χωριού και των ανθρώπων του.
   Εύχομαι σε κάθε ανώνυμο που με τρόλαρε με τις ερωτήσεις του, να βρει το ονοματεπώνυμό του και να εκφράσει τις θέσεις του.
   Εύχομαι σε κάθε ένα που θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του από την ομάδα μας να έχει διαύγεια και γνώση ώστε να βοηθήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους συγχωριανούς.
   Εύχομαι σε κάθε αιρετό εκπρόσωπο (της πολιτείας και των συλλόγων) να εκτελέσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα καθήκοντά του και να μη βρεθεί απολογούμενος νομικά ή ηθικά.
   Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σε όποιον νομίζει πως μπορώ να τον βοηθήσω με τις λιγοστές δυνάμεις μου, ό,τι και αν μου έχει καταλογίσει μέχρι σήμερα.
   Και θα βρίσκομαι πάντα στα Βατερά γιατί εδώ είναι το σπίτι μου, οι πρόγονοί μου και οι ρίζες μου. Και όλα αυτά ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να μου τα αμφισβητήσει…

 2. Ο/Η αντωνης γιαννακος λέει:

  Πολλα ίσως και τα περισσότερα σπίτια είναι στα ονόματα των προγόνων τους .Αν δεν γίνει μέριμνα στο να έρθουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες με ολη την γραφειοκρατία θα αργήσουν παρα πολύ να αρχίσουν να κτίσουν το χωριό.Εδω πρέπει να δώσουν τώρα προσοχή για νο γίνουν οι αιτήσεις Ευχαριστώ που με ανέχεσται

 3. Ο/Η ανωνυμος λέει:

  Γιατιβρε παιδια τετοιαβιασυνη για το ιδανικο ονειρο????μ αρεσετε ομως γιατι προσφερετε ολο το πακετο ακομη και τρεξιμο για την επιλυση των προβληματων δηλαδη θ αφησετε τις δουλειες σας γιατι ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι οι περισσοτεροι εθελοντες της ομαδας εχετε ασχετα με την ανοικοδομηση επαγγελματακαι θα τρεξετε να λυσετε τα θεματα του χωριου…μπραβο μπραβο…..τελειωςανιδιοτελως…..μπραβο μπραβο!!!!!!ακριβως οτι χρειαζομαστε οι απελπισμενοι αγανακτισμενοικαι απεγνωσμενοι μονιμοι κατοικοι……καλο ψαρακι…..και για πες τεμου ολα αυτα τα σωματεια συλλογοι κλπ φυσικα θα εχουν καποιον -ους που θα ηγουνται θα προεδρευουν θα υπογραφουν και θα μεριμνουν για τα λεφτα απο το κρατος τις δωρεες και ουτω καθεξις ποιος θα εγγυηθει οτι με τοσα λεφτα δεν θα τηνκανουνγια τη Brazil ν απλωσουν τις κορμαρες τους στις εκει παραλιες ετσι για αλλαγη και να κλαιν για τη καημενη Βρισα?????? Περιμενετε λιγακι μη βιαζεστε εχει και το χωριο κατασκευστικες που δεγινεται να μην τους ενδιαφερει η ανοικοδομηση μπορει να βγει κι αλλη προταση για το χωριο πιο προσγειωμε νη

  • Ο/Η Δημήτρης Κώνστας λέει:

   Ειπώθηκε ρητά στην εκδήλωση στις 08.08.2017 ότι ο ρόλος μας τελειώνει εδώ.
   Είναι απόφαση των κατοίκων/ιδιοκτητών αν θέλουν να οργανωθούν σε σωματείο/σύλλογο για την ανοικοδόμηση και ευθύνη τους για να το τρέξουν.
   Υπάρχει πρόταση και για το ποια άτομα πρέπει να συμμετέχουν στο ΔΣ και δεν είπαμε ότι θα είναι το Rebuild Vrissa μπροστά…
   Δεσμευθήκαμε βέβαια ότι αν μας ζητηθεί βοήθεια, εφόσον μπορούμε και γνωρίζουμε να βοηθήσουμε αυτό το σωματείο/σύλλογο σε ότι μπορούμε…

 4. Ο/Η Γιάννης κάτω απο το Ριχ λέει:

  Μπραβο καλα τα λενε οι παραπανω ποιοι ειστε και βιαζεσται τοσο πολυ να γινει ο συλλογος αυτός που και τι μας εγγυ7είσται και γιατι? Εγω ημουν στην εκδήλωση σας ολα ωραια μας τα ειπατε για ενωση και βοηθεια σε ολους τους τομεις να τρέξετε παντού.Θέλω μια απαντηση ποιος τρέχει για το τζάμπα ποιος ειναι αυτος που θα αφησει τις δουλειες του και το μεροκαματο του για να τρέχει σε πολεοδομιες υπουργεια απο δω και απο εκει εδω στο χωριο εχουμε δυο συλλογους ολους και ολους και οποτε γινοτανε τα πανυγηρια τρέχανε οι ίδιοι και οι ίδιοι δηλαδη δυο με τρια ατομα. Πως θα γινεται η προσπαθεια σας δηλαδη? Αφιλοκερδώς? Ή θα ειστε και εσεις σαν αυτες τις ΜΚΟ που εχουν πλουτισει στην Μυτιλήνη. Να ρθουμε να σας στηρίξουμε ειστε παιδια βρισαγωτών αλλα δεν κατάλαβα πως θα λειτουργήσετε δηλαδη? Θα μπαίνετε μπροστα σε ολα τα προβλήματα του κοσμάκι και θα τα λύνετε?Απορεία?

  • Ο/Η Δημήτρης Κώνστας λέει:

   Ειπώθηκε ρητά στην εκδήλωση στις 08.08.2017 ότι ο ρόλος μας τελειώνει εδώ.
   Είναι απόφαση των κατοίκων/ιδιοκτητών αν θέλουν να οργανωθούν σε σωματείο/σύλλογο για την ανοικοδόμηση και ευθύνη τους για να το τρέξουν.
   Υπάρχει πρόταση και για το ποια άτομα πρέπει να συμμετέχουν στο ΔΣ και δεν είπαμε ότι θα είναι το Rebuild Vrissa μπροστά…
   Δεσμευθήκαμε βέβαια ότι αν μας ζητηθεί βοήθεια, εφόσον μπορούμε και γνωρίζουμε να βοηθήσουμε αυτό το σωματείο/σύλλογο σε ότι μπορούμε…

 5. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

  Και μέσα σε όλα τα καλούδια που ακούγονται για το χωριό μας, θεωρώ υποχρέωσή μου, να ενημερώσω όσους συγχωριανούς μας τους ενδιαφέρει ότι, έμαθα από τη περιφέρεια Β.Αιγαίου πως η επιδότηση για το ενοίκιο έχει υπογραφεί, θα είναι μόνο για 6 μήνες αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Εκτιμώ, οτι η πληροφορία αυτή είναι σωστή και αν μπορούν οι υπεύθυνοι του χωριού μας, που ομολογουμένως ακούω ότι έκαναν και κάνουν πολλά, να τρέξουν να διορθώσουν τη χρονική διάρκεια που είχαν υποσχεθεί για 3 χρόνια αλλά και για το ποσοστό επιδότησης για το οποίο δεν άκουσα κάτι. Ευχαριστώ και καλό κουράγιο σε όλους μας, θα το χρειαστούμε όλοι μας….

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Διαβάζω τόσες μέρες τα σχόλια σας κι απορώ. Ή δεν ξέρετε να διαβάζετε και ν ακούτε ή δεν θέλετε να καταλάβετε! Το πρώτο πράγμα που είπαν στην συγκέντρωση τους ήταν ότι ο ρόλος τους τελειώνει Εδώ! Κινήθηκαν, έψαξαν, πλήρωσαν απ την τσέπη τους και βρήκαν ένα τρόπο και μία λύση να βοηθήσουν το χωριό μας! Από κει και πέρα ποιος είπε ότι θέλουν ν αναλάβουν τον οποίο σύλλογο δημιουργηθεί? Γραμμένη πάνω είναι η πρόταση τους για το ποια άτομα πρέπει να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο! Και νομίζω υπάρχουν 7 τέτοια άτομα με διάθεση να προσφέρουν αφιλοκερδώς στο χωριό και να βοηθήσουν! Άτομα με αξιοπρέπεια και σεβασμό απ όλους πάνω από κόμματα και προκαταλήψεις! Επίσης από που βγάλατε το συμπέρασμα ότι το rebuild vrissa κι αυτοί που το οργάνωσαν θα διαχειρίζονται τις οποίες δωρεες; Αυτό θα είναι δουλειά του οποίου Συλλόγου ιδρυθεί, που θα αποτελείται απ όποιον επιθυμεί!Δεν έπιασαν κανένα απ το λαιμό να συμμετάσχει! Αλλά προφανώς είστε ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα διαφανή και ισότιμη διαχείριση χρημάτων και υλικών (με εξαίρεση την Επιτροπή σιτισης) και επιθυμείτε να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, για τους δικούς σας λόγους!

  • Ο/Η Δημήτρης Κώνστας λέει:

   Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.
   Ειπώθηκε ρητά στην εκδήλωση στις 08.08.2017 ότι ο ρόλος μας τελειώνει εδώ.
   Είναι απόφαση των κατοίκων/ιδιοκτητών αν θέλουν να οργανωθούν σε σωματείο/σύλλογο για την ανοικοδόμηση και ευθύνη τους για να το τρέξουν.
   Όπως πολύ σωστά αναφέρετε, υπάρχει πρόταση και για το ποια άτομα πρέπει να συμμετέχουν στο ΔΣ και δεν είπαμε ότι θα είναι το Rebuild Vrissa μπροστά…
   Δεσμευθήκαμε βέβαια ότι αν μας ζητηθεί βοήθεια, εφόσον μπορούμε και γνωρίζουμε να βοηθήσουμε αυτό το σωματείο/σύλλογο σε ότι μπορούμε…

   • Ο/Η ανώνιμος λέει:

    Μήπως εσείς κ. Ανώνυμε δεν ξέρετε να διαβάζετε ή καταλαβαίνετε αυτά που εσείς θέλετε να περάσετε ?
    Ο ντόπιος βατειρανός έθεσε μια σειρά από ερωτήματα που θα έπρεπε να απασχολούν όλους παρόλα αυτά ούτε απαντήθηκαν ούτε και θα απαντηθούν λέγοντας «ότι ο ρόλος μας τελειώνει εδώ”. Δηλ 8/8/17.
    Προς τι λοιπόν το σημερινό σκαρίφημα και τα αναπάντητα ερωτήματα του βατεριανού και όχι μόνο

 7. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

  κύριε Ανώνυμε σε μένα απευθύνεστε;;;

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το χωριό έχει εκλεγμένο Πρόεδρο και μέλη Τοπικού Συμβουλίου. Αυτοί οφείλουν να ξεκινήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Προφανώς δεν ήσασταν στη συγκέντρωση! Αυτό ακριβώς ειπώθηκε! Ο πρόεδρος του τοπικού να ξεκινήσει τις διαδικασίες! Επανερχόμαστε στα λόγια μου ή δεν ακούτε ή λόγω σκόπιμης παραπληροφόρησης έχετε ελλειπή ενημερωση! Αλλά προφανώς θεωρείτε κακό και την οποία διερεύνηση των προθέσεων των συγχωριανών μας!

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αμήν

 10. Ο/Η Ανώνυμος Μυστικός Πράκτωρ 12.06.2017 λέει:

  Αμήν

 11. Ο/Η Μιχαλης Ματαλλιωτακης λέει:

  Να ρωτησω εγω κατι απλο.η ουσια ειναι ποιος κ αν θα βγαλει λεφτα η να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρια που μας δινετε να ξαναφτιαξουμε το χωριο και να το κανουμε ακομα καλυτερο….για εμάς…για τα παιδια μας …..για τα εγγονια!!!!Ας αποβαλουμε ολοι μας επιτελους τον «γκασμα» απο μεσα μας και ας δουμε τι μπορεί να γινει για το χωριο τωρα που ασχολουνται ακομα μαζι μας.γιατι αν συνεχίσουμε να τρωγομαστε μεταξυ μας τα 4 χρονια θα περασουν και κ το μονο που θα μεινει απο τη Βρισα θα ειναι ιστοριες να λεμε στα παιδια μας.

 12. Ο/Η Γιαννης κατω απο το Ριχ λέει:

  Αν εγω που δεν θα ειμαι στο συλλογο λεμε αν!!! Δεν θα με βοηθησετε? Δεν υα τρεξετε για μενα? Μονο γι αυτους του συλλογου θα τρεχετε? Απορεια?

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Να ρωτήσω και γω κατι ρε παιδιά ?? απλώς καποιες σκεψεις κανω ….

  α) Εαν ο σεισμος γινόταν Οκτώμβριο….αυτή η ομάδα…αυτή μωρε με τους σωσίες….θα ερχονταν εδω να μεινουν τον χειμωνα να βοηθήσουν το χωριό και τους χωριανους που τοσο αγαπούν ?? η έτυχε ο σεισμός να συμπέσει μαζί με τις διακοπές τους και σκεφτήκανε…να μην καθονται όλη μερα εδω και εκεί ….και ας κανουν και μια κίνηση αφου εδώ οι «ντόπιοι» Βρισαγώτες που έχουν τον «γκασμα» μέσα τους ( ειπώθηκε και αυτό) ….ειναι αμόρφωτοι και ανίκανοι να συμβάλουν σε οτιδήποτε ????

  β) Γιατί στην ομάδα αυτή δώθηκε το όνομα «Rebuild Vrissa» …και μαλιστα με δυο ss και οχι για παραδειγμα «ξαναχτίζουμε το χωριό μας» …η οτιδήποτε άλλο ?? Για παραδειγμα εφόσων υπήρχε η ομάδα «όλοι μαζί για την Βρίσα » δεν θα μπορουσαν αυτά τα άτομα να προσχωρήσουν μεσα σε αυτή ??? Για να είναι δηλαδή το ονομα πιο μοδάτο …πιο μοντερνο ?? η να δείξει ότι το έχουν εφευρει άτομα με υψηλό επιστημονικό επίπεδο ??

  γ) Μπορω να αναφερθώ και σε άλλα πολλά που ειπωθηκαν …αλλα θα μεγαλωσει η διχόνια και αυτο δεν ειναι καλό για το χωριό…
  Η άποψή μου λοιπόν ειναι να σταματήσουν οι ομάδες και τα διαφορα «κόλπα» …. Η Βρίσα έχει τοπικό συμβούλιο ικανό…..εχει σύλλογο Βρισαγωτών πολύ ικανο….εχει αρκετους ακόμα πολιτιστικούς συλλόγους και εχει χωριανους με υψηλό επιστημονικο κυρος και γνωση σε θεσεις και ποστα που μπορουν να βοηθήσουν…

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Που είναι λοιπόν Όλοι αυτοί τόσο καιρο; Ποια κίνηση έκαναν και δεν την καταλαβαμε; Ποια είναι η πρόταση τους; Γιατί δεν την παρουσιαζουν;

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αρα καλά το καταλάβαμε ότι δεν αναγνωριζεται την προσφορα του τοπικου συμβουλιου…και των εδω παραγωντων …και γι αυτο προφανως σκεφτήκατε την δημιουργια του συλλογου,,,,
    Σας ευχαριστουμε απο τα βαθη της καρδιας μας ….αλλα δεν θα παρουμε

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Η ερώτηση ήταν ποια είναι η πρόταση τους; Δεν μίλησα για την προσφορά τους! Αυτό είναι άλλη υπόθεση, που και πάλι χρειάζεται συζήτηση!

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Για στο στομας

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τι να κανουμε…ορισμενοι ειναι για τις θεωριες…και αλλοι για τα εργα…..

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Περιοδικό αντιλαλος σελ. 41-42 το έργο και η προσφορά την προηγούμενη χρονιά. Τι ακριβώς έγινε εκτός από τα αυτονόητα (καθαριότητα, φωτισμός, αγροτική οδοποιια), που γινόταν παντοτε; προφανώς τα γλέντια και οι μουσικές! Γιατί εγώ άλλο έργο δεν βλέπω να χει γίνει!

 14. Ο/Η ανωνυμος λέει:

  Οταν λες παντοτε προφανως αναφερεσε και στο πριν απο το σημερινο τοπικο συμβουλιο ..ειχες δηλαδη παντοτε καθαριοτητα φωτισμο ,αγροτικη οδοποιια …ηταν στανταρακια και πριν …ακομη και τα γλεντια τα ειχατε και πριν…κι αμα τρωτε και πινετε τσαμπα μετα μη πω τι κανετε και τα ξεχνατε….ρε δε πατε να δειτε τι θα γινετε γιατι μου φαινεται καβαλησατε πολυ το καλαμι

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Μετά από 62 Χρόνια στη Βρίσα μόνιμος κάτοικος γνωρίζω αρκετά καλά και μπορώ να κρίνω το έργο όλων οσων πέρασαν για το ποιοι πέτυχαν ή όχι.

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εμένα το νέο χωριό μου θα με βόλευε να έχει ένα μεγάλο πάρκινγκ και τεράστιους δρόμους για να κυκλοφορώ με άνεση την τζιπάρα μου και μια μεγάλη πλατεία για να ρίχνω τους χορούς μου τα καλοκαίρια που επισκέπτομαι τη γενέτειρά μου και θυμάμαι τις ρίζες μου. Ευχαριστώ.
  Α.. να μην ξεχάσω να είναι και παραδοσιακό, μη χαλάσουμε και το χαρακτήρα του!!!

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Απάντηση σε ανώνυμο σχετικά με τα έργα του Τ.Σ .Αντίλαλος σελίδες 41,42 πάνω απο σαράντα έργα και εκδηλώσεις πού κάποια απο αυτά έγιναν πρώτη φορά στο Χωριό μας η γίνονται μόνο σε μεγάλες πόλεις.Μπράβο στο Συμβούλιο του χωριού μας για οτι εχει κάνει αυτά τα τρία Χρόνια.

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αν έχουμε καλό τοπικο Συμβούλιο αφήστε να το κρίνουμε εμείς πού ζούμε εδώ στο χωριό καλο χειμώνα και καλό ταξίδι.

 18. Ο/Η χχχχχχχ λέει:

  Μακάρι να είχαμε και στο παρελθόν τέτοια τοπικά συμβούλια.. Μιλάω τότε που το χρήμα ήταν άφθονο .. Παρόλα αυτά το τοπικό με τους εθελοντές και ημέρες κρίσης οικονομικής κάναν θαύματα.. Τους ευχάριστουμε ακόμα μία φορά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.