Αξιοποιήστε το αλλιώς!

Ο  λόγος για το κοντέινερ που έστησαν στα Βατερά για να υποκαταστήσει το αγροτικό ιατρείο του χωριού. Τον Ιούλιο το πρόγραμμα προέβλεπε να έρθει γιατρός 4  μέρες μονάχα. Τον Αύγουστο, μας είπε πρόσωπο που εξαιτίας της δουλειάς του φρόντισε να ρωτήσει και να μάθει,δεν θα έχουμε γιατρό καμιά μέρα!

Σωστή η απόφαση στη βάση της λογικής: αφού ξέφυγαν από τέτοιο σεισμό και δεν έπαθαν τίποτα δεν έχουν ανάγκη, δεν τους πιάνει τίποτα.

Συγχαρητήρια σ’ όλους τους υπεύθυνους! Αλλά τουλάχιστον αξιοποιήστε το κοντέινερ! Δώστε να βάλει κανένας άνθρωπος τα υπάρχοντά του. Φυσικά καμιά αντίδραση από πουθενά! Γιατί λοιπόν να νοιαστούν αφού εμείς είμαστε “καλά παιδιά” και δεν ενοχλούμε!

κα Ζωγράφου η εκτίμησή μας προς το πρόσωπό σας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να σας πούμε: δεν πάτε καλά!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Αξιοποιήστε το αλλιώς!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλημέρα. Ευπρόσδεκτη η κριτική.
    Ας δούμε όμως πως εχουν τα πραγματα.
    Το Κ.Υ.Πολιχνιτου μαζι με τα περιφερειακά ιατρεία του (Βρύσα και Βασιλικά).διαθετει συνολικά 6 θεσεις αγροτικων γιατρών.Μεχρι τώρα υπηρετούσαν μόνο 2. Για τις υπολοιπες ,παροτι εχουν επανειλημενα προκυρηχθει, δεν βρεθηκαν ενδιαφερόμενοι . Αυτό έχει σα συνεπεια οι 2 γιατρίνες των περιφερειακών να απασχολούνται πολλές μέρες στο κεντρο υγείας, γιατί λλιώς δεν μπορει να λειτουργησει.
    Στις 10 Αυγούστου παραιτούνται και οι 2 αφού κλήθηκαν για την ειδικότητά τους.
    Η νέα γιατρός που κατέλαβε τη θεση της Βρύσας και η οποία θα έπρεπε να παρουσιαστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό!
    Υπάρχει πραγματικά σοβαρό θέμα.
    Η πρότασή μου, που την αποδέχτηκε η διοικήτρια της 2ηςΥΠΕ, είναι να ζητήσουμε οπλίτες γιατρούς ,ώστε να αντιμετωπισουμε την κατασταση οσο πιο γρηγορα γινεται.
    Η αίτηση εχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης .
    Φαινεται πως η περιοχή μας , ή να το πω καλυτερα, το Κ.Υ μας , για καποιο λογο που δεν γνωρίζω ,δεν ειναι ελκυστικό για τους νέους γιατρους. Θα χρειαστεί προφανώς να βρεθούν κίνητρα.
    Βρισκόμουν σε μια συνενόηση με τον αντιδήμαρχο κο Κατζανό να διαρυθμίση ενα χώρο στον Πολιχνίτο για κατοικία γιατρού. Ο σεισμός μάς τον κιτρίνισε και τώρα οι διαδικασίες καθυστερούν.
    Ζήτησα το ίδιο απο τον πρόεδρο του Λισβορίου,στο χωριο του οποιου επισης αργει να πάει γιατρος.
    Ζητώ απο την περιφερεια να καταταξει τα χωρια μας στην ομαδα που δικαιουνται επι πλεον επιδομα.
    Ζητώ και από εσάς να πιέσετε όπου και όσο μπορείτε.
    ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Σχετικά με τα παραπάνω θα μου επιτρέψετε να επισημάνω τα εξής:
      Η τοπική κοινωνία της Βρίσας έχει στηρίξει τη λειτουργία του Κ.Υ. Πολιχνίτου και του ιατρείου του χωριού με πολλούς τρόπους, που εσείς τουλάχιστον τους γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να τους αναφέρω. Την υποστελέχωση του Κ.Υ. τη γνωρίζουμε, απορούμε όμως για την συνεχή άρνηση των γιατρών να αποδεχτούν το διορισμό τους εδώ. Δεν είναι αιτία το κίνητρο της στέγης που δεν υπάρχει στον Πολιχνίτο και στο Λισβόρι γιατί στη Βρίσα υπάρχει ολοκαίνουριο και πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα στη διάθεση του γιατρού και πάλι δεν έρχεται γιατρός. Προβληματιζόμενοι λοιπόν στο γιατί δεν έρχονται γιατροί στο Κ.Υ. μήπως πρέπει να ψάξουμε για βαθύτερα αίτια; Γιατί πηγαίνουν σε μικρότερα χωριά και πιο απομονωμένα και δεν έρχονται εδώ; Εσείς ως υπεύθυνη πρέπει να το ψάξετε, εσείς γνωρίζετε τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε Κ.Υ. Εσείς οφείλετε να διαχειριστείτε το υπάρχον προσωπικό με τον καλύτερο τρόπο για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών ιατρικής περίθαλψης ολόκληρης της περιοχής μας. Εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Και προσπαθούμε. Το αίτημα για στρατιωτικό γιατρό έχει υποβληθεί και απ’ το Σύλλογο των Βρισαγωτών της Αθήνας. Μήπως θα πρέπει να ζητήσετε -και να απαιτήσετε- να αποσπάσουν γιατρούς στο Κ.Υ. Ίσως αυτό δεν γίνεται αλλά μια ηχηρή παραίτηση θα ταρακουνήσει τους υπεύθυνους. Και όσον αφορά το κοντέινερ που στήθηκε στα Βατερά ενεργήστε να απομακρυνθεί γιατί είναι κοροϊδία και προσβολή προς τους χωριανούς μας. Στήσανε το κοντέινερ, το βλέπουν οι επισκέπτες και λένε “πόσο καλά προσέχουν τους σεισμόπληκτους” και οι σεισμόπληκτοι δεν βλέπου γιατρό ούτε με κυάλια. Εξάλλου η πρόσβαση στο χωριό επιτρέπεται πια και οι συνθήκες στο αγροτικό ιατρείο είναι πολύ καλύτερες από αυτές του κοντέινερ.
      Εμείς ως τοπική κοιωνία είμαστε στο πλευρό σας για όποια προσπάθεια χρειαστεί να κάνουμε αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί χωρίς αντίδραση.Το ότι η υπόθεση της ιατρικής περίθαλψης όσο πάει και χειροτερεύει στην περιοχή μας δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.