Το πρόγραμμα σίτισης συνεχίζεται

Το πρόγραμμα σίτισης το υλοποιείται στο χωριό μας μπαίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Η επιτροπή σίτισης (Ε.Σ.) παίρνοντας υπόψη της

  • διάφορες προτάσεις σχετικά με τις λίστες των δικαιούχων που δημοσιοποιήθηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο και τις ποσότητες των αγαθών που προσφέρθηκαν
  • τις αλλαγές στα πρόσωπα που συνοικούν με κάποιους δικαιούχους
  • τις αλλαγές στην απασχόληση

αναδιάρθρωσε τις λίστες των δικαιούχων για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του προγράμματος και αναπροσάρμοσε τις ποσότητες που χορηγούνται σε πιο ρεαλιστική βάση.

Έτσι κατά την περίοδο από 2 ως 16 Αυγούστου θα προσφέρονται μερίδες καλού φαγητού κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στους :

1 Αναγνώστου Ολυμπία Μερίδες      1
2 Καλαγάνη Ευστρατία 1
3 Καραΐσκου αδέλφια 2
4 Καρβούνης Μανώλης 2
5 Καφαλούκου Ελένη 1
6 Κοντός Παράσχος 1
7 Κουτσουραδή Παναγιώτα 2
8 Λινάρδος Σπύρος 1
9 Μανώλας  Γ. Μανώλης 1
ΣΥΝΟΛΟ Βρίσας-Βατερών 12
1 Σαββαδέλλη Μεταξία 2
2 Λινάρδος Σάββας 2
3 Καπτανή Ευαγγελία 1
3 Καραμπάλης Δημήτρης 3
ΣΥΝΟΛΟ Πολιχνίτου 8

 

Επίσης θα προσφερθούν ποσότητες φέτας (από 0 ως 2 κιλά ανά οικογένεια), μοσχαρίσιου κρέατος (από  1 ως 2,5 κιλά), κιμά (από 0,5 ως 2 κιλά) και κοτόπουλου (από 1 ως 4 κιλά) στους:

Αβαγιάννη Στέλλα
Αναγνώστου Βασίλης
Βάσσος Γιώργος Ε.
Γεωργάκας Πάνος
Δηκελιώτης Στρατής
Καλατζής K. Γιάννης
Κουνής Βασίλης
Λαμπρινίδης Λέσβος
Λινάρδος Γιάννης
Πορτογλής Γ. Στέλιος

 

Σημείωση:

Η Ε.Σ. ενημερώνει ότι απορρίπτει τον ισχυρισμό που διατυπώθηκε ότι δεν θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των δικαιούχων γιατί κάνει διστακτικούς κάποιους να αποδεχτούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για τους εξής λόγους:

  • Επειδή είμαστε μια μικρή κοινωνία είτε ανακοινωθούν δημόσια τα ονόματα είτε όχι θα μαθευτούν και θα κυκλοφορήσουν όλα. (όπως μαθαίνονται όλα στις περιπτώσεις μη δημόσιας διανομής χρημάτων ή αγαθών από άλλους φορείς)  Στην περίπτωση της μη δημοσιοποίησης όμως δίνεται η ευκαιρία στους καλοθελητές να προσθέσουν αυθαίρετα και όποιον άλλον τους έρθει στο νου τους για να συκοφαντήσουν συμπολίτες μας και φυσικά τα μέλη της επιτροπής .
  • Η διαφάνεια στους δικαιούχους θεωρούμε ότι δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται προτάσεις για βελτίωση ανά δεκαπενθήμερο της λίστας των δικαιούχων και διόρθωση των τυχόν λαθών.
  • Η διαφάνεια αποτελεί εγγύηση σε όσους δίνουν χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος ότι αυτά πιάνουν τόπο και δεν διοχετεύονται σε  «ημετέρους» ή σε «πελάτες».

 

Η προσπάθεια αυτή είναι πρωτόγνωρη για το χωριό μας (και όχι μόνο) και αποφασίστηκε επειδή απ’ τη μια διαπιστώνεται ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι (άσχετα με το γιατί) αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται και απ’ την άλλη δεν υπήρξε ίδια κίνηση από κάποιον ιεραρχικά ανώτερο στην Καλλικρατική αλυσίδα αρμοδιοτήτων.

Οι εθελοντές που συμμετέχουμε στην Ε.Σ., και οι οποίοι δεν εξυπηρετούμε κανένα προσωπικό μας συμφέρον, καλούμε όποιον άλλον θέλει να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες και   να μας αντικαταστήσει,  ιδιαίτερα  δε αν αυτός έχει και θεσμικό ρόλο ή οριστεί από θεσμικό φορέα ανώτερο του Τ.Σ .

Τέλος ενημερώνουμε ότι –εκτός απροόπτου- οι μερίδες έτοιμου φαγητού που προσφέρονται δεν θα πληρωθούν από το Επιμελητήριο Λέσβου, όπως είχαμε αρχικά πληροφορηθεί, αλλά από τις εισφορές που δίνονται απευθείας στο τοπικό συμβούλιο για τους σεισμοπαθείς.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Το πρόγραμμα σίτισης συνεχίζεται

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εφοσον μιλατε για διαφανεια και διαυγεια γιατι δεν αναφερετε και το καταστημα που φτιαχνει το “καλο” φαγητο και με βαση ποια κριτηρια επιλεχθηκε το συγκεκριμενο μαγαζι να φτιαχνει τις μεριδες? Με βαση ποια κριτηρια επιλεχθηκαν καποιοι να σιτιζονται ενω ,”οπως ειπατε ολα μαθαινονται στο χωριο,”εχουν χρηματα και εισοδημα να τα βγαλουν περα μονοι τους (δεν μιλαω για ολους) και καποιους αλλους τους εχετε ξεχασμενους..ψαξτε το λιγο γιατι η διαυγεια και η διαφανεια “μπαζουν”!!!!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητέ ανώνυμε να είσαι σίγουρος ότι η διαφάνεια και η διαύγεια -όπως γράφεις- δεν “μπάζουν”.
      Σχετικά με το κατάστημα που επιλέχτηκε για τις μερίδες του έτοιμου φαγητού είχαμε ενημερώσει ότι για την επιτροπή ήταν δεδομένο επειδή επρόκειτο να πληρώσει το επιμελητήριο Λέσβου. Μας είπαν θα πάρετε τόσες μερίδες απ’ τα τάδε καταστήματα. Εμείς ξεκινήσαμε από του Προκοπίου (στο οποίο το επιμελητήριο είχε δώσει τις περισσότερες μερίδες) για όσους διαμένουν στη Βρίσα και στα Βατερά και στον Πατσατζή για όσους διαμένουν στον Πολιχνίτο. Τώρα που το επιμελητήριο -όπως φαίνεται- δεν θα πληρώσει εμείς αρχίσαμε ήδη να παίρνουμε προσφορές από καταστήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος καταστηματάρχης ας μην περιμένει να του χτυπήσουμε την πόρτα, Ας ενημερώσει ένα μελος της επιτροπής για το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει.
      Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου πρέπει να επισημάνω ότι η επιτροπή ποτέ δεν επικαλέστηκε “δικαιοσύνη” στις ενέργειές της αλλά μόνο διαφάνεια. Την δικαιοσύνη -που είναι και υποκειμενική έννοια- τη θέλουμε και τη ψάχνουμε. Γι αυτό εξάλλου εμείς προχωρούμε με διαφάνεια και συζητάμε κάθε πρόταση που θα μας υποβληθεί. Εσείς όμως είστε παντελώς αδιάφανος και τέτοιας ποιότητας κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας. Αν θέλετε να προχωρήσει όσο γίνεται καλύτερα αυτή η προσπάθεια, βρείτε το θάρρος της γνώμης σας και βάλτε το όνομά σας, υποδείξτε μας ποια άτομα κατά τη γνώμη σας δεν θα έπρεπε να βοηθηθούν και ποια άλλα που έχουν ανάγκη θα πρέπει να περιληφθούν. Εξ άλλου γι αυτό το πρόγραμμα σίτισης ανανεώνεται ανά δεκαπενθήμερο για να βελτιώνεται. Επειδή με το σχόλιό σας εκφράζετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο να είναι το πρόγραμμα αυτό όσο γίνεται πιο διαφανές και πιο δίκαιο ελάτε να συμμετάσχετε στην επιτροπή σίτισης στη θέση του ενός εκ των δυο μη αιρετών.

  2. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Εφοσον μιλατε για διαφανεια και διαυγεια γιατι δεν αναφερετε και το καταστημα που φτιαχνει το “καλο” φαγητο και με βαση ποια κριτηρια επιλεχθηκε το συγκεκριμενο μαγαζι να φτιαχνει τις μεριδες? Με βαση ποια κριτηρια επιλεχθηκαν καποιοι να σιτιζονται ενω ,”οπως ειπατε ολα μαθαινονται στο χωριο,”εχουν χρηματα και εισοδημα να τα βγαλουν περα μονοι τους (δεν μιλαω για ολους) και καποιους αλλους τους εχετε ξεχασμενους..ψαξτε το λιγο γιατι η διαυγεια και η διαφανεια “μπαζουν”!!!!

  3. Ο/Η αγνωστος λέει:

    Να ρωτησω η συνταξη αυριο π θα μοιραστει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.