Για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του Δ.Σ.Πολιχνίτου

Από το ΕΜΠΡΟΣ

Τη θλίψη και την απόγνωση που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστρεπτικός σεισμός στον παραδοσιακό οικισμό της Βρίσας έρχονται να συμπληρώσουν οι συγκλονιστικές εικόνες των καταστρεμμένων σχολείων τόσο της ίδιας της Βρίσας όσο και εκείνου των Βασιλικών», επισημαίνει ο πρόεδρος του περιφερειακού Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Παναγιώτης Μπαρούτης.
Tο μόνο εκπαιδευτικό κτήριο της ευρύτερης σεισμόπληκτης περιοχής της Βρίσας που άντεξε σε κάποιο βαθμό -με σοβαρά όμως προβλήματα- στην πρωτοφανή σεισμική δόνηση ήταν το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου. Το 90χρονο επιβλητικό και διατηρητέο κτίσμα που στεγάζει το 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου υπέστη κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου ρωγμές κυρίως στα τόξα του διαδρόμου του πρώτου ορόφου καθώς και στον ανατολικό τοίχο του κτίσματος. Ο Δήμος Λέσβου είχε προγραμματίσει την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής λόγω παλαιότητας (90 χρονών), καθώς ένας μεγάλος αριθμός κεραμιδιών είχε σπάσει και έμπαιναν από παντού νερά κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων.
«Η επιτάχυνση των εργασιών αντικατάστασης της κεραμοσκεπής», σημειώνεται στην ανακοίνωση τού κ. Μπαρούτη, «καθώς και των εργασιών αποκατάστασης των ρωγμών από τον σεισμό θα δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης των 150 μαθητών και 20 περίπου εκπαιδευτικών του σχολείου κατά τη νέα σχολική χρονιά. Σημειώνεται ότι άλλος χώρος κατάλληλος για τη στέγαση τόσων μαθητών δεν υπάρχει στην περιοχή. Γι’ αυτό θεωρούμε επιτακτικό οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων του σχολείου, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που απαιτείται να ικανοποιεί μια εκπαιδευτική δομή.
Τελειώνοντας να σημειώσουμε ότι δεν θεωρούμε ως την καταλληλότερη λύση τη χρήση πρόχειρων κατασκευών (λυόμενα, containers) για τη στέγαση των μαθητών του καταστρεμμένου σχολείου της Βρίσας», τονίζει ο κ. Μπαρούτης -άποψη που έρχεται σε αντιδιαστολή με τη δήλωση στην ΕΡα Αιγαίου για προκάτ αίθουσες από Σεπτέμβρη για τη λειτουργία του σχολείου της Βρίσας από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του Δ.Σ.Πολιχνίτου

  1. Ο/Η Μακρυνός Βατεριανός λέει:

    Και ποιά είναι η καταλληλότερη λύση κ. Μπαρούτη; Απορρίπτοντας τις πρόχειρες κατασκευές (λυόμενα, containers) οι επιλογές που απομένουν είναι τρεις:

    – Να μην κάνουν καθόλου μάθημα.
    – Να ξενιτευτούν τα παιδάκια του δημοτικού σε άλλο χωριό.
    – Να χτιστεί νέο παραδοσιακό σχολείο στη Βρίσα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

    Γεια πείτε μας λοιπόν τι προτείνετε;

  2. Ο/Η Ντόπιος Βατεριανός λέει:

    Βρε καλώς τον και ας άργησε .Που ήσουν εσύ ρε φίλε τόσον καιρό ? Τι έχεις τώρα να πεις για τους πρόσφυγες της Βρίσας ? Το χειμώνα σου γράφαμε ‘να μη χρειαστεί να ζήσουμε ως πρόσφυγες …’ δυστυχώς γρήγορα ξεσπιτωθήκαμε και θα είμαστε για πολλά χρόνια πρόσφυγες στον τόπο μας. Σωστά απαντάς στον κ. Μπαρούτη ο οποίος πιστεύω ότι έκανε την συγκεκριμένη πρόταση κινούμενος από άλλα κίνητρα .Ας αφήσουμε τους ειδικούς να αποφανθούν περί αυτού (κ.Μπαρούτη)

  3. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Το μονο που μπορω να σε χαρακτηρισω ανωνυμε ειναι ανισσοροπος …για ποιες βιλες μιλας?ειχαν οιντοπιοι βρισαγωτες βιλες? Ελα να δεις τοκοσμο που δεν εχει που να μεινεικαι αναγκαστηκα γυρισε πισω στα χαλασματα…θαπρεπε το λιγοτερο να ντρεπεσαι για τα γραφομενα σου…..ευχομαι ποτε στη ζωη σουναμην βιωσειςγεγονος που να σε κανει να χασεις τα παντα μεσα σε δευτερολεπτα,να ξεριζωθεις και ναμην ξερειςπου να βαλεις το κεφαλι σου…και προσεχε με τη χολη που βγαζεις μηδαγκωσεις τη γλωσσα σου γιατι θα δηλητηριαστεις απο τοιδιο σου το δηλητηριο….αντε να χαθεις ανεγγεφαλε..φτυνε στον κορφο σου γιατι καμια φορα η οργη του θεου ειναι μεγαλη

  4. Ο/Η Ντόπιος Βατεριανός λέει:

    Ποιός είπε ότι ο άνθρωπος είναι νοήμων όν ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.