Για την επικαιρότητα

Σχετικά με τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας των σεισμοπλήκτων νομίζουμε ότι:

  • Δεν εξυπηρετούμε ούτε την αλήθεια, ούτε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο δρόμο με το να δαιμονοποιούμε κάποιες μεμονωμένες συμπεριφορές. Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων της περιοχής μας δεν μπορεί να σβηστεί από κάποια πληροφορία για εκμετάλλευση που μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Απλά αποπροσανατολίζουμε το πρόβλημα και τις ευθύνες. Ευθύνη για το ότι κάποιοι σεισμόπληκτοι μπορεί ακόμα να μην έχουν στέγη έχουν εκείνοι -δηλαδή κάποια βαθμίδα της πολιτείας- που όφειλαν, γνωρίζοντας την ημερομηνία λήξης του προγράμματος στήριξης με την παροχή στέγης και σίτισης ή απλά ενός φαγητού δωρεάν, να  φροντίσουν έγκαιρα για την επόμενη μέρα. Αν υπήρχαν τοποθετημένα εδώ και μέρες 10 κοντέινερς (τυχαίο το νούμερο) το πρόβλημα θα είχε λυθεί  και οι τυχόν “εκμεταλλευτές” δεν θα είχαν πεδίο να δράσουν αφού αυτοί που αναζητούσαν στέγη θα είχαν ως τελευταίο καταφύγιο το κοντέινερ.  Ας μη βγαίνουν επομένως όποιοι έχουν την ευθύνη να ρίχνουν την ανετοιμότητά τους στους πιθανόν ελάχιστους εκμεταλλευτές ούτε να τη δικαιολογούν επικαλούμενοι την μέχρι σήμερα προσφορά τους .
  • Ευθύνη για το ότι δεν κατάφεραν να βρουν στέγη και αντιμετώπισαν μια υπερβολική τιμή μπορεί να έχουν και κάποιοι απ’ τους παθόντες. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση το θέμα αλλά σ ‘αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να έρθει αρωγός η πολιτεία και να μην ρίχνει τα βάρη τάχατες στην έλλειψη αλληλεγγύης.
  • Σχετικά με την παροχή τροφής θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τα λίγα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το διάστημα που πέρασε απαιτούσαν μερίδα φαγητού ακόμα και σεισμόπληκτοι που έμεναν σε ιδόκτητα σπίτια τους στα Βατερά καταλαβαίνουμε σε πόσο λαθεμένη βάση έχει τεθεί το θέμα. Πραγματική ανάγκη για μια μερίδα φαγητού έχουν πολυμελείς οικογένειες που αυτό το διάστημα δεν έχουν κανένα εισόδημα. Έχουν υπερήλικα άτομα που ζώντας σε ένα διαφορετικό απ’ το σπιτικό τους περιβάλλον, με διαφορετικές συσκευές, έχουν χάσει όπως λέμε τη βολή τους και δυσκολεύονται να μαγειρέψουν.  Άτομα που θα πάρουν το επίδομα για το ενοίκιο και έχουν μια ή δυο συντάξεις (όσο μικρές κι αν είναι) στο χέρι, όπως τα έβγαζαν δύσκολα στο σπιτικό τους έτσι μπορούν να τα βγάλουν και τώρα και να βοηθηθούν απλά με τη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Μπορεί επομένως να γίνει μια καταγραφή αυτών που έχουν τώρα πραγματική ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό τη μέρα και να βρει τρόπο το τοπικό συμβούλιο να τους ικανοποιήσει. Χρειάζεται ωριμότητα και αλληλεγγύη από όλους μας και να σταματήσει η λογική του “αφού δίνουν στον άλφα γιατί να μη δίνουν και σε μένα” και ας επικρατήσει η σκέψη “εγώ τα καταφέρνω και μόνος/η μου, ας δώσουν ένα πιάτο φαγητό σ’ αυτούς που  είναι φανερό (μικρός ο τόπος μας) ότι έχουν ανάγκη”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

12 απαντήσεις στο Για την επικαιρότητα

  1. Ο/Η Stella Anagianni λέει:

    Πολλη καλα το αναφερεις Στρατη εγω δυστηχως εχω περιπτωσεις με ανθρωπο στα Βατερα που εχει επιχειρησει και δηλωνε σεισμοπαθεις για να παρει το φαγητο και οταν διαμαρτηρηθηκα γιατιιι με εβρισε και οχι μονο αυτην την περιπτωση….η αλλη να εχει καποια σπιτι στα Βατερα και να μενει στο γηροκομειο για να σιτηζεται ελεος ποια η αξιοπρεπεια τους παει περιπατο….εγω μιλαω επωνυμα και δεν φοβαμαι ουτε δισταζω να δωσω και ονοματα αν χρειαστει αιντε ποια οι γυφτοι….

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      για στο στομα σου Κα Στελα!!! αυτο ειναι πραγματικοτητα

    • Ο/Η Μακρυνός Βατεριανός λέει:

      Πες μας ποιός είναι ο θρασύς που κλέβει το φαγητό των σεισμοπλήκτων να τον έχουμε υπόψιν.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Από τα θλιβερά ευτράπελα των ημερών:

      “- Καλά ιμένα που έπεσε του σπίτι μ΄στου χωριό γιατί δε μι φέρνιν να φάγω;
      – Γιατί εσύ έχεις σπίτι στα Βατερά κι μαγειρεύς κανονικά.
      – Ναι, αλλά μι ρουτήσαν εμένα άμα μι τέλειωσε το Πετρογκάζ;”

      Ρε είμαστε άπαιχτοι σι λέω!!!!!

  2. Ο/Η Ζωγράφου Χρυσούλα λέει:

    Ενημέρωση.
    Το ιατρείο Βρύσας – Βατερών θα λειτουργήσει κατά τον μήνα Ιούλιο 2017 στις 5, 11,13 και 25 απο τις 9 το πρωϊ εως τις 2 το μεσημέρι.

    • Ο/Η ανωνυμος λέει:

      Ας μάθουμε πως γράφετε η Βρίσα και να πούμε ντροπή για την ιατρική υποστήριξη των κατατρεγμένων από το σεισμό Βρισαγωτών με 4 επισκέψεις γιατρού, για αυτούς, το μήνα Ιούλιο. . Νομίζω ότι πρέπει μα επιληφθεί η Περιφέρεια αλλά και οι διάφοροι σύλλογοι. ΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ.

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Κυρία Ζωγράφου θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο το πρόγραμμα λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου στα Βατερά που ανακοινώσατε. Ο πληθυσμός αυτούς τους μήνες στα Βατερά είναι μεγάλος, οι επισκέπτες έχουν και αυτοί ανάγκη ιατρικής φροντίδας,οι υπερήλικες βρίσκονται ακόμα πιο μακριά απ’ το Κ.Υ. και για να φτάσουν από κει που μένουν σε δημόσιο δρόμο για να κάνουν ότοστοπ μέσα στη ζέστη είναι βάρβαρο και εξουθενωτικό.
      Ο ιατρός που τοποθετήθηκε στο ιατρείο της Βρίσας πρέπει να έχει τη βάση του εκεί (υπάρχει και διαθέσιμη κατοικία) και να εξυπηρετεί και το Κ.Υ.
      Νομίζω ότι και χωρίς να είχε προηγηθεί ο σεισμός, το καλοκαίρι η Βρίσα και τα Βατερά πρέπει να έχουν καλύτερη ιατρική κάλυψη.
      Σας παρακαλούμε να δείξετε έμπρακτα την ευαισθησία σας απέναντι στους ταλαιπωρημένους κατοίκους της περιοχής μας. Μην τους βασανίζετε περισσότερο.

  3. Ο/Η Μακρυνός Βατεριανός λέει:

    “Το ποσό των 50.000 ευρώ διέθεσε ο πάπας Φραγκίσκος για την αντιμετώπιση αναγκών των σεισμόπληκτων της Λέσβου. Όπως ενημέρωσε η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα «ο ‘Αγιος Πατέρας, επειδή αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί της Λέσβου, διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε, κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων»”.

    Να λοιπόν τα χρήματα για τη συνέχιση της σίτισης και στέγασης των σεισμοπλήκτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.