Να μπουν υπεράριθμοι!

Από πάρα πολλούς φορείς και πρόσωπα εκφράζεται η αλληλεγύη προς τους κατοίκους του χωριού μας. Καιρός να την εκφράσει έμπρακτα και το Υπουργείο Παιδείας.

Με ποιο ηθικό θα παν για να γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις τα 2-3 παιδιά του χωριού μας που μέχρι προχτές συμμετείχαν  σ’ αυτές;

Και μόνο που βλέπουν την εικόνα του χωριού κόβονται τα γόνατά τους. Πόσο μάλλον αν ήταν μέσα ή κοντά σε σπίτια που κατέρρευσαν. Του ενός μάλιστα η γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν θεία (γυναίκα του αδελφού του πατέρα του)

Δεν νομίζουμε ότι αδικείται κανείς ούτε ότι επιβαρύνονται οι σχολές αν δεχτούν αυτά τα ελάχιστα παιδιά ως υπεράριθμα, ως πρωταθλητές ψυχικής ταλαιπωρίας και αγωνίας.

Τολμήστε το και θα ακούστε μόνο μπράβο κύριοι του Υπουργείου Παιδείας!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Κατηγορίες: Ειδήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

30 απαντήσεις στο Να μπουν υπεράριθμοι!

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Υπάρχει τη σημερινή ημέρα δάσκαλε άνθρωπος που θα αποφασίσει κάτι τόσο γενναίο αν και δίκαιο;

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Γιατί όλα τα άλλα παιδιά είναι παιδιά αλλού Θεού; Γιατί να ευνοηθούν μόνο τα παιδιά της Βρυσάς; Προχτές πέθανε ένας καθηγητής του οποίου ο γιος δίνει πεαννεληνιες εδώ στο νησί. Αυτό το παιδί πως θα δώσει παννεληνιες με τι ηθικό; Κανονικά όλα τα παιδιά της Λέσβου θα πρέπει να ευνοηθούν….

  • Ο/Η Stratis λέει:

   Αγαπητέ ανώνυμε δεν πρόκειται για «ευνόηση» των παιδιών της Βρίσας. Πρόκειται για δικαιοσύνη. Σε όλο το νησί έγινε αισθητός ο σεισμός αλλά με διαφορετική ένταση. Το ίδιο σοκ έπαθε ένα παιδί της Μυτιλήνης ή της Πέτρας με αυτό της Βρίσας; Αν ερχόσουν στο χωριό και έβλεπες το τι έχει συμβεί δεν θα είχες την άποψη που εξέφρασες παραπάνω. Τα τρία αυτά παιδιά από τη Βρίσα είναι θέμα δικαιοσύνης του Θεού να μπουν σε μια σχολή.
   Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλα τα παιδιά που δεν έδωσαν κανονικά τις εξετάσεις τους έχουν πρόβλημα. Αγχώθηκαν με την πολυήμερη καθυστέρηση, ταλαιπωρήθηκαν, σίγουρα δεν θα αποδώσουν όπως θα απέδιδαν αν έδιναν κανονικά τις εξετάσεις τους. Σίγουρα χρειάζεται και γι αυτά να ληφθούν κάποια μέτρα με πρώτο και σημαντικότερο το ξεκαθάρισμα της κατάστασης:Να ανακοινωθεί επίσημα και άμεσα το τι θα γίνει. Και προς Θεού όχι εξετάσεις το Σεπτέμβριο! Όχι τέτοια τιμωρία στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Οι προϊστάμενοι της Εκπαίδευσης στο νησί μας πρέπει να αυτό να το απαιτήσουν με κάθε τρόπο. Ακόμα και με την υποβολή της παραίτησής τους. Για να προσφέρουν στην εκπαίδευση και στα παιδιά πήραν τη θέση, για τα ίδια, αν δεν γίνεται αλλιώς ας τη χάσουν. Να δοθεί ποσόστωση για τα παιδιά Λέσβου -Χίου, ναι. Αλλά αφήστε ήσυχη την …κατσίκα του γείτονα! Αφήστε τα τρία παιδιά της Βρίσας να ικανοποιηθούν ξεχωριστά. Το δικαιούνται και η δικαίωσή τους δεν αδικεί κανένα άλλον.

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Είναι μόνο 3 τα παιδιά της Βρίσας; Όχι.

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    3 δίνουν πανελλήνιες

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Τα άλλα που πήγαν στη Βρυσa είτε γιατί έχουν συγγενικά πρόσωπα και τα έβγαζαν από τα μπάζα είτε γιατί πήγαν απλά για να βοηθήσουν δε τα σκέφτεται κάνεις; Και αυτά επίσης δεν δικαιούνται κάτι;

     • Ο/Η Katrin λέει:

      Ουαί υμίν Φαρισαίοι και υποκριτές! Τάχατες σεις θέλετε τα παιδιά σας να περάσουν με την αξια τους,σεις θέλετε και άλλα παιδιά να δικαιούνται κάτι, σεις στο Πλωμάρι δεν πέφτετε τόσο χαμηλά, σεις δεν πατάτε στο θάνατο της άτυχης. Συμφωνείτε όμως όλοι να υπάρξει ποσόστωση για όλα τα παιδιά.
      Η μικροπρέπειά σας δεν σκεπάζεται: Γιατί οι άλλοι και όχι κι εγώ. Δος και μένα μπάρμπα.
      Φαρισαίοι καιυποκριτές να μη σας τύχει τέτοια ανάλογη συμφορά και τότε θα δείτε τη διαφορά να τη ζεις από μέσα ή να τη βλέπεις χαζεύοντας στην τηλεόραση.
      Ουαί υμίν Φαρισαίοι και υποκριτές. Δίκαιοι της δεκάρας!

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Τα παιδιά της Λέσβου πάθανε σοκ εκείνη τη στιγμη και το έχουν ξεχάσει ήδη… Ξέρεις τι κατάσταση επικρατεί στη Βρίσα; Δεν ξέρεις φαίνεται! Το ότι τα παιδιά αυτά έχουν χάσει τα σπίτια τους και ζουν σε κατάσταση αβεβαιότητας για το τι θα γίνει το χωριό τους, το ξέρεις; Ούτε αυτό φαίνεται να το ξέρεις! Και καλύτερα να μην το μάθεις ποτε… Με τι μυαλό να διαβάσουν αυτά τα παιδιά;! Θες να μου πεις ότι τα παιδιά της Λέσβου τρομάξανε τόσο από τον σεισμό που δεν μπορούν να διαβάσουν και πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση;! Άλλά έτσι είναι όταν το μόνο που ξέρουμε είναι να εκμεταλλευόμαστε οδυνηρές για άλλους καταστάσεις προς ίδιον όφελος!

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μόνο ένα δεν έχει χάσει το σπίτι του φίλε… Μόνο ένα.. Όλα τα άλλα δεν έμεναν καν στο χωριό…
    Και αυτό που λες πως εκμεταλλευομαστε οδυνηρές καταστάσεις είσαι σίγουρος το κάνουμε εμείς ή το παραπάνω άρθρο; Είδες τα παιδιά από το Πλωμαρι να παραπονεθουν; να βγουν στις τηλεοράσεις; Όπως φαίνεται μόνο εσείς είστε αυτοι που εκμεταλλευτηκατε αυτή την κατάσταση..πατώντας ακόμα και στον άδικο θάνατο της γυναίκας…

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Μόνο ένα έχει χάσει *

     • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Πως ακριβώς εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση, δεν μου το κάνεις λιανα να το καταλάβω; Δηλαδή ποιο είναι το πρόβλημά σου ακριβώς;

 3. Ο/Η ΒΡΙΣΑ ΛΕΣΒΟΥ λέει:

  Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων μετά την έγγραφη διαβεβαίωση της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ότι τα σχολικά συγκροτήματα στη Λέσβο που λειτουργούν ως Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ασφαλή, ανακοινώνει ότι οι εξετάσεις θα συνεχιστούν κανονικά από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα.

  Επίσης θα μεριμνήσει ώστε οι εξ αναβολής εξετάσεις να διενεργηθούν στο τέλος της παρούσας περιόδου σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στις ερχόμενες ημέρες.

  Υπογραμμίζεται ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τον σεισμό , το Υπουργείο θα αναλάβει την απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία για την εισαγωγή των υποψηφίων των περιοχών που επλήγησαν, με επιπλέον ποσοστό στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. (Απο την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας 16/6/2017)

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εμείς στο Πλωμαρι που χάσαμε σπίτια δεν δικαιούμαστε τίποτα δηλαδή ε; Τα παιδιά στο Ακρασι, Σταυρό; Αλλά μόνο για τους 2-3 βρισαγωτες….. Ωραίος ‘εκπαιδευτικος’…

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Σίγουρα το δικαιούστε! Όλοι δικαιούνται τα πάντα! Αρκεί να τα διεκδικήσουν! Όμως κουνήστε τα χέρια σας κι εσείς εκεί στο Πλωμάρι! Μην τα περιμένετε από τους άλλους..!

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σίγουρα θα δώθε κάποια μέριμνα αλλά κανένας δεν θέλει να περάσει χωρίς παννεληνιες… Όλα τα παιδιά το θέλουν με την αξία τους και όχι με το να κλαίγονται στις τηλεοράσεις…

    • Ο/Η ανωνυμος λέει:

     Δεν έγινε μάλλον αντιληπτό ότι η Βρίσα χτυπήθηκε με 9 ρίχτερ και αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο!

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Ο ανώνυμος που έχει το θράσος να αναφέρεται στον κ. Στρατή με την φράση ωραίος εκπαιδευτικός να προσέχει τα λόγια του. Καλά σας κάνουν και σας βρίζουν εσάς στο Σταυρό.

 5. Ο/Η Τσάτσος Παναγιώτης λέει:

  Σε σένα ανώνυμε , που κρύβεσαι γιατί δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου , θα σε ρωτήσω πόσα σπίτια έγιναν σωρός από μπάζα στο Πλωμάρι και στην ευρύτερη περιοχή και πόσα από αυτά ήταν κατοικήσιμα ? Πόσοι είναι οι άστεγοι και που φιλοξενούνται ? και προπαντός πως σχημάτισες την εντύπωση πως για τα παιδιά αυτά επιθυμεί κάποιος να μην τύχουν μιας κάποιας εύνοιας ?.
  Πολύ φοβάμαι ότι άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις από τα γραφόμενα του ‘ωραίου εκπαιδευτικού ’

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Κοντά στα 20 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα και πάνω από 250 έχουν ζημιές… Δεν είναι τόσα όσο της Βρυσας αλλά και πάλι άνθρωποι έχουν μείνει στο δρόμο…

   • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πολύ σωστά τα λες! Ας βγει κάποιος από το χωριό σας να διεκδικήσει ότι οι Βρισαγώτες..! Είπε κανείς να μην γίνει κάτι για τα παιδιά στο Πλωμάρι; Οι Βρισαγώτες πρέπει να διεκδικήσουν πράγματα για τα δικά σας τα παιδια; Ο «ωραίος εκπαιδευτικός» όπως τον ειρωνεύεσαι, νομίζω ότι μιλάει ως Βρισαγώτης, όχι ως δήμαρχος Λέσβου!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Το δέχομαι να πει για τα παιδιά της Βρυσάς αλλά όχι μόνο για αυτά τα 2-3 που είπε και στις κάμερες. Κάλλιστα θα μπορούσε να πει όλα τα παιδιά των οποίων τα σπίτια είτε κατεδαφιστηκαν είτε κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Ωστόσο ακόμα και στη κάμερα όπως και εδώ στο σαιτ δεν αναφέρει πουθενά τα άλλα παιδιά μονο αυτούς από τη Βρυσά… Λες και τα άλλα παιδιά είναι ζώα…

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εννοείς να μιλήσει για παιδιά εκτός περιοχης Βρίσας αν κατάλαβα καλά. Μα γιατι; Και στο σαιτ αλλά και στην κάμερα μιλάει ως κάτοικος της Βρίσας, όχι ως αντιπρόσωπος όλου του νησιού. Ούτε του ζητήθηκε αλλά ουτε δικαίωμα έχει να μιλήσει ως τέτοιος νομίζω. Με ποια ιδιότητα να μιλήσει για όλο το νησι; Και γιατί καποιος άλλος δεν αναλαμβάνει να μιλήσει για το μέρος του; Ρε παιδιά! Δεν είναι ο δήμαρχος του νησιού..!

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τα 3 παιδιά της βρισας δεν μένουν καν στην βρισα . Τα παιδιά του Πολιχνίτου , του Λισβοριου , της Μυτιληνησ και όλου του νησιού έχουν υποστεί το ίδιο πλήγμα με αυτά τα παιδιά . Μήπως όλοι κοιτάτε τα συμφέροντα σας ; Για προσγειωθείτε λίγο !
  Πέρα από ένα παιδί που έχασε το σπίτι του και δεν το υπολόγισε κανείς σας όλοι οι υπόλοιποι , δόξα το θεό , έχουν τα σπίτια τους . Λοιπόν σταματήστε να κοιτάτε πως να βολέψετε τα δικά σας παιδιά και δείξτε το «ενδιαφέρον» σας για όλα τα παιδιά του νησιού !

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σχολιάζετε όλοι πόσα είναι τα παιδιά, που μένουν,πόσα σπίτια έπεσαν, ποια έχουν περισσότερες ανάγκες και ποια όχι. Όταν μιλούσατε κύριε Στρατή για τα 3 παιδιά της Βρίσας δεν φανταζόσαστε τις αντιδράσεις του νησιού;Ξαφνίκα χωριστίκαμε σε παιδιά της Μυτιλήνης,της Πέτρας,της Βρίσας και του Πλωμαρίου.Σε μια περίοδο που πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.Αφήστε λοιπόν τα παδιά ήσυχα και μην τα ταράζετε με τέτοιες δηλώσεις και σχόλια δεν βοηθάνε κανέναν . Αρκέτη αγωνία έχουν με τις εξετάσεις ,μην τα στρέφετε εναντίον των άλλων. Ζητήστε λοιπον βοήθεια για τα κατεστράμμενα σχολεία και τις εκλησίες του νήσιου και αφήστε ήσυχα τα παιδιά μας να δώσουν τον αγώνα τους

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Και που ειναι ο συλογος γονεων και κηδεμονων που ειναι οι καθηγητες για να διεκδικησουν κατι ουτε εδω ουτε πλωμαρι κανεις τιποτα τιποτα ενας ειχε το θαρρος να υπερασπιστει το χωριο του σαν απλος ανθρωπος και δεν σας αρεσε αχαριστοι ειστε

 10. Ο/Η ... λέει:

  Και που ειναι ο συλογος γονεων και κηδεμονων που ειναι οι καθηγητες για να διεκδικησουν κατι ουτε εδω ουτε πλωμαρι κανεις τιποτα τιποτα ενας ειχε το θαρρος να υπερασπιστει το χωριο του σαν απλος ανθρωπος και δεν σας αρεσε αχαριστοι ειστε

  • Ο/Η ... λέει:

   Ακριβώς κανένας δε βγήκε γιατί όλοι γνώριζαν ότι θα δωθεί κάποια μέριμνα. Αν εμείς είμαστε αχαριστοι εσείς είστε εγωιστές. Δεν τον άκουσα να λέει κάτι για άλλους μαθητές πάρα μόνο για τους 3 ‘πληγέντες’ οι οποίοι όπως λένε οι άλλοι δεν μένουν καν στη Βρυσα…

 11. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  Είναι απλα τραγικό να βλέπει κανείς τοοοοσα αρνητικά σχόλια για αυτό το θέμα
  ντροπή που ασχολούμαστε μ αυτά τα πράγματα από οπου κ αν είναι ο καθένας μάς
  ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εμένα η κόρη μου γεννήθηκε στην βρισα πήγε σχολείο στην βρισα και μένει στην βρισα
  Και το σπίτι της έπαθε ζημιά έχει κανείς αντίρρηση;

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εμένα η κόρη μου γεννήθηκε στην βρισα
  Πήγε Σχολείο στην βρισα
  Μένει στην βρισα
  Το σπίτι της έπαθε ζημιά
  Εχει κανείς αντίρρηση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.