Άποψη και έκκληση για μετριοπάθεια

Τις τελευταίες μέρες στο χωριό μας έγιναν κάποια δυσάρεστα -μικρής έκτασης- επεισόδια. Πρωταγωνιστής ένα νεαρός άνθρωπος. Τον ξέραμε όλοι ήρεμο και αγαθό. Τελευταία έγινε οξύθυμος και σε κάποιες περιπτώσεις εριστικός. Ο καθένας τα επεισόδια αυτά τα βλέπει απ’ τη δική του σκοπιά και τα εξηγεί με το δικό του σκεπτικό.

Ως τοπική κοινωνία είναι λογικό να θέλουμε την ησυχία και την ηρεμία στο χωριό μας. Στα επεισόδια αυτά είναι πιθανό καθένας που συμμετείχε να είχε το δικό του μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Μπορεί και καθόλου.  Οι υποθέσεις έφτασαν στην Αστυνομία. Ας αφήσουμε τις αστυνομικές αρχές και τις ιατρικές υπηρεσίες να κάνουν η δουλειά τους. Και την οικογένειά του τη δική της.

Ας αναρρωτηθούμε όμως ψύχραιμα αν εμείς ως τοπική κοινωνία έχουμε κάποιες ευθύνες. Τα αστεία με κάποιον έχουν τη θέση τους αν και ο άλλος τα αποδέχεται ως αστεία. Αλλιώς χώνονται βαθειά μέσα του και αρχίζει το φούσκωμα το οποίο κάποια στιγμή θα βγει. Δεν είναι επίδειξη μαγκιάς και εξυπνάδας το πείραγμα ανισότιμου ατόμου. Είναι φυσικός κανόνας ότι η δράση επιφέρει αντίδραση. Αν εμείς λεκτικά καταπιέζουμε κάποιον (δράση) να είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί η αντίδραση η οποία δεν θα είναι υποχρεωτικά μόνο λεκτική. Το κακό είναι ότι από άλλους μπορεί να προκαλείται το ερέθισμα και σε άλλους για ασήμαντη -για μας- αφορμή  να ξεσπάσει η αντίδραση.

Ας αντιμετωπίζουμε όλους τους συγχωριανούς μας με κατανόηση και φιλική διάθεση. Ο καθένας μας έχει τις ιδιοτροπίες του. Η κοινωνία του χωριού μας όμως είναι προοδευτική, μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει όλα τα μέλη της. Κάθε μέλος της, κάθε άνθρωπος γενικότερα, έχει τη δική του αξία, τα δικά του προβλήματα και τις δικές του δυνατότητες. Όπως βοηθούμε κάποιον σε μια δύσκολη στιγμή προσφέροντας του χρήματα ή αίμα ή εργασία ή παρηγοριά ας βοηθήσουμε και όποιον άνθρωπό μας έχει ανάγκη με κατανόηση και αξιοπρέπεια.

Είναι δείγμα πολιτισμού!

Σ.Σ. Παράκληση να μην υπάρξει κανένα ανώνυμο σχόλιο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Άποψη και έκκληση για μετριοπάθεια

  1. Ο/Η Μακρυνός Βατεριανός λέει:

    Δεν ξέρω για τα επεισόδια και γιαυτό δεν σχολιάζω συγκεκριμένα. Αν όμως θέλουμε την ηρεμία, τον αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση να επιστρέψουν, η λύση είναι μία:
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.

  2. Ο/Η Stella Anagianni λέει:

    Καποιοι πολλη αντρες και μαγκες να μαζευτουν στο καβουκι τους και να δουν τα του οικου τους και τα δικα τους προβληματα γιατι απο εδω και περα οποιος ξαναενοχλησει τον Αποστολη ειτε φραστικα ηηηηη με οποιονδηποτε τροπο θα εχει να κανει μαζι μου η μυνησεις θα πεφτουν βροχη και θα γινουμε συχνη θαμωνες των δικαστηριων πιστευω να εγινα κατανοητη εαν καποιος δεν καταλαβε θα το καταλαβει στην συνεχεια……αυτο το παιδι δεν πηραξει ουτε μυγα την καλοσυνη του δεν την εχει κανεις ομως εαν προσβαλεται με χυδαιοτητες και κοροιδιες εεεε δεν θα κατσι να τα ανεχεται κιολας….και εαν ειναι αναμαζομα ο Αποστολης α; κοιταξει αυτος που το ειπε ποιος ειναι αναμαζομα εμεις εδω ειμαστε γεννημα θρεμα με σπιτι και περιουσια δεν ηλθαμε απο το πουθενα ΟΚ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.