“Τα μεγάλα πνευματικά αναστήματα της Βρισάς”

Τρία είναι τα μεγάλα πνευματικά αναστήματα της Βρισάς κατά τον Γιώργο Βαλέτα. Το ανάφερε στις 6 Σεπτεμβρίου 1983 σε μια ομιλία του στον Πλάτανο, την πλατεία του χωριού.

Τη μέρα αυτή πραγματοποιήθηκε από την Κοινότητα Βρίσας (πρόεδρος Παναγ. Διαμαντής) μια εκδήλωση για να τιμηθεί ο βρισαγωτής ποιητής Κωνσταντίνος Κόντος. Κύριος ομιλητής υπήρξε ο συγγραφές και ιστορικός Γιώργος Βαλέτας. Κατά την ομιλία του ανέφερε ότι: Τρία είναι τα μεγάλα πνευματικά αναστήματα της Βρισάς: ο ιατροφιλόσοφος Παναγιώτης Περής, ο επίσης ιατροφιλόσοφος Γεώργιος Καραμάνος και ο φιλόλογος, ιστορικός και προπαντός λυρικός ποιητής Κωνσταντίνος Κόντος.

Θεωρούμε ότι στην τριάδα αυτή έχει επάξια προστεθεί και ο αείμνηστος δάσκαλος, συγγραφέας και λαογράφος Κώστας Τσέλεκας.

(Πηγή: εφημερίδα Δημοκράτης 8-9-1983)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο “Τα μεγάλα πνευματικά αναστήματα της Βρισάς”

  1. Ο/Η Αντωνης Γιαννακος λέει:

    Ποια χρονια εζησαν οι ανδρες αυτοι ειναι δυνατον κατι να μαθουμε;

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Κώστας Κόντος 1891-1966
      Γεώργιος Καραμάνος 1892-1982
      Παν. Περής 1862-1948
      Κωστας Τσέλεκας 1908- 1992
      Περισσότερα γι αυτούς (και άλλους χωριανούς) υπάρχουν στα βιβλία:1. Η Βιβλιοθήκη Βρίσας Κ. Τσέλεκα – Α. Νικέλλη και “Βρισαίων” συγγραφικά έργα και 2. Κ. Τσέλεκας, ο Λέσβιος δάσκαλος, λαογράφος και συγγραφέας

  2. Ο/Η METAXIA COSSIS λέει:

    ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΘΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΕΛΕΚΑ . ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.