Για την πυρασφάλεια της περιοχής

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στον Δήμαρχο (από τοπικό σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου) είναι το θέμα της ανασύστασης της εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας. Για να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα αυτή αναφέρθηκαν οι αλεπάλληλες πυρκαγιές σε σπίτια του χωριού μας στις οποίες η πυροσβεστική έφτασε ύστερα από μια τουλάχιστον ώρα από τότε που ειδοποιήθηκε για να σβήσει τα αποκαΐδια ή απλά για να διαπιστώσει το γεγονός.

Ένας ακόμα λόγος που συνηγορεί στη ανασύσταση της ομάδας είναι ότι υπάρχουν εθελοντές και ότι στην αποθήκη του Δήμου υπάρχουν υλικά (τεπόζιτα, σωλήνες, μοτέρ για να ανεβάζουν ψηλά το νερό κ.λ.π.) τα οποία αχρησιμοποίητα αχρηστεύονται.

Δική μας γνώμη είναι ότι στην ομάδα αυτή πρέπει να συμμετέχουν εθελοντές απ’ όλα τα χωριά συνιστώντας υποομάδες οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πυροσβεστικά σημεία του δικτύου ύδρευσης αν χρειαστεί. Στην τελευταία πυρκαγιά στο χωριό αυτό υπήρξε σωτήριο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.