“Δεν έχουμε ούτε ασβέστη ούτε εργάτες”

Σύμφωνα με τα σχόλια των θαμώνων του καφενείου στον Πλάτανο αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Βουνάτσος στην πρόεδρο  της τοπικής μας Κοινότητας η οποία του ζήτησε τη συνδρομή του για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του χωριού και του νεκροταφείου ενόψει του Πάσχα και των τελετών και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται.

Αν αυτό αληθεύει τότε πρέπει να γνωρίζει ο κ. αντιδήμαρχος ότι μας γυρίζει πιο πίσω απ’ τη δεκαετία του 40 γιατί και τότε ακόμα το χωριό τις μέρες της Λαμπρής καθαρίζονταν από τα μπάζα και ασβεστώνονταν. Ασβέστη δεν έχετε αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  σας ξεφώνισαν γιατί βγάλατε πίστωση 39.000 € για τα κινητά σας τηλέφωνα. Ασβέστη δεν έχετε αλλά θέλατε (δεν γνωρίζω ακόμα την τελική απόφαση) να εγκρίνετε ποσό για να φτιάξει  ενορία της Μυτιλήνης τον “Οβραίο” της (Αντιδήμαρχε και μεις καίμε Οβραίο, δώστε κάτι και σε μας!!!) Αν λέγατε ” κοιτάξτε επειδή δεν έχουμε πολλούς εργάτες, να σας φέρουμε ασβέστη να έρθει και ένας εργάτης τη Μεγάλη Βδομάδα, βρέστε και σεις μερικούς εθελοντές να γίνει η καθαριότητα του χωριού” θα ήσουν λογικός και σωστός. Τώρα …

Αν πάλι τα σχόλια στον Πλάτανο είναι ψευδή εγώ μεν ζητώ συγνώμη που τα αναπαράγω, από σας δε περιμένω να τα διαψεύσετε εμπράκτως. Να δούμε ασβέστη και εργάτη τη Μεγάλη Βδομάδα. Βρε που καταντήσαμε!!! 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

9 απαντήσεις στο “Δεν έχουμε ούτε ασβέστη ούτε εργάτες”

  1. Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ .ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΣΒΕΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ [ΚΑΥΣΙΜΩΝ ,ΥΔΡΕΥΣΗΣ].ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΥΝΗΜΑ ,ΟΠΩΣ [ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ,ΠΟΣΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΡΑΡΟ ,ΚΑΙ ΟΤΙ Ο’ ΜΠΑΡΜΠΑ ‘ ΔΗΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ [ΑΜΕΡΙΚΑ] ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  2. Ο/Η Stratis λέει:

    Προσωπικά θεωρώ πολύ χρήσιμο να ακούγεται πάντα και μια άλλη άποψη από μια διαφορετική σκοπιά και ιδιαίτερα από ανθρώπους οι οποίοι εξαιτίας της θέσης τους μπορεί να ξέρουν περισσότερα. Έτσι δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο κάποιες φορές τα σχόλια του “Πλάτανου” να είναι υπερβολικά.
    Για τη συγκεκριμένη περίπτωση της καθαριότητας “πιστεύεις ότι θα γίνει κανονικά” (αν και η λέξη κανονικά έχει πολύ μεγάλο εύρος). Εγώ στηρίχτηκα σ’ αυτό που άκουσα (και που δεν διέψευσε άτομο που μπορούσε να ξέρει περισσότερα) και μάλιστα κράτησα και μια επιφύλαξη μη τυχόν και είναι ψέμα ή παραφουσκωμένο και είπα ότι η διάψευση δεν χρειάζεται λόγια αλλά μπορεί να αποδειχτεί έμπρακτα με το να γίνει η καθαριότητα του χωριού τη Μεγάλη Βδομάδα. Αλλά δεν στηρίχτηκα μόνο σε αυτό που άκουσα. Στηρίχτηκα και στην εμπειρία μας. Θα θυμάστε ότι πέρσι τη Μεγάλη Βδομάδα το χωριό και το νεκροταφείο καθαρίστηκε με δαπάνη των Συλλόγων του χωριού (Ιππικού και Πολιτιστικού). Θα θυμάστε ότι πέρσι την παραμονή της Πρωτομαγιάς τις σωρούς με τα σκουπίδια στα Βατερά (που είχαν μαζέψει οι φαντάροι εθελοντές και λίγοι άλλοι) τις περιμάζεψαν και απομάκρυναν οι επαγγελματίες των Βατερών συνεπικουρούμενοι από λίγους εθελοντές.
    Όσον αφορά το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε σχετικά με την καθαριότητα σε πρόλαβα διότι εγώ πρώτος με αφορμή τα χάλια της παιδικής χαράς παρότρυνα τους γονείς και το σχολείο να περάσουν με όποιο τρόπο μπορούν αυτό το μήνυμα.
    Σχετικά με την έλλειψη υλικών και καυσίμων έχω να παρατηρήσω δυο πράγματα: Πρώτον, αν υπάρχει έλλειψη (π.χ. …ασβέστη) αυτή να εμφανίζεται σε όλη την έκταση του Δήμου και όχι επιλεκτικά σε κάποια σημεία του μόνο. Δεύτερο για την έλλειψη στα καύσιμα παραμένω προς το παρόν σ’ αυτά που γράφω στο άρθρο χωρίς περαιτέρω ανάλυση(προς το παρόν είπαμε). Για το πλήθος των σβησμένων λαμπτήρων μπορούν να μας πουν γιατί τώρα γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια τους και δεν έγινε πριν δυο μήνες ώστε τώρα να είναι διαθέσιμες; Μη μου πείτε ότι πληρώνονται cash!!! Έχεις προσέξει πόσες λάμπες είναι καμένες εδώ και καιρό στο χωριό;Τέλος σχετικά με το ψέμα για τον Μπάρμπα απ’ το Αμέρικα αυτό αφορά τους αιρετούς. Αυτοί “έτρωγαν”, ψηφοθηρούσαν και σπαταλούσαν. Εμείς ο κόσμος πληρώναμε και πληρώνουμε για ύδρευση, καθαριότητα και δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και αυτά τα απλά ζητούμε να έχουμε. Είναι πολλά ; Δεν νομίζω.
    Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την αφορμή να εξηγήσω πιο αναλυτικά το άρθρο. Αν το είχες κάνει και άλλη φορά θα είχε αποφευχθεί η παρεξήγηση..

    • Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

      ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΦΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ..ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ..ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ[ΜΥΤΙΛΗΝΗ] ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ.ΕΥΧΡΙΣΤΩ.

  3. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Αι γεια σου Στρατη….αυτα ειναι τα αυτονοητα , που δεν πρεπει να ζητιανευουμαι γιατι τα πληρωνουμαι – ανταποδοτικα τελη…
    Ας σταματησουν να χρεωνουν τελη καθαριοτητας ( ακομα και σε ερειπια σπιτια που εχουν καταντησει χωματερες ) και δεν πιστευω να εχουμε αντιρηση να κανουμε καθαριοτητα και ασπρισματα μονοι μας μπροστα στα σπιτια μας, οπως εκαναν παλια, εστω επ απειλη μηνυσης απο τον χωροφυλακα – να τους βλεπουμε και αυτους ποτε ποτε γινοταναι παλια. Τι λεω εγω τωρα και ποιος ακουει – συντομα θα βγουμε παλι στο ρεφενε για την καθαριοτητα της παραλιας Βατερων…τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα..

  4. Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    ΑΑΑΑΑΑΧ …ΣΤΡΑΤΟ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ..ΔΕΕΕΕΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ .ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΑ ΤΟΥΣ[2%] ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΛΚΙΖΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ …ΕΛΕΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΌΗΤΟ[ ΠΛΗΡΏΝΩ ] ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ..ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΛΗΡΩΝΟ ΕΑΝ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ..ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ..ΑΛΛΑ .ΚΑΙ ΜΙΑ ΆΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΡΉΚΑΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΡΙΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ …Ε Λ Ε Ο Σ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΕΞΟΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ…ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΙΠΕΡΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ..ΦΤΑΝΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ..ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝΕ…

  5. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Ευχαριστω Δημητρη, που δεν μας βαζεις στην ιδια κ’βαρα γιατι ο κυριος & κυρια Μπαλκιζα πληρωσανε , και δεν θα πω τιποτα αλλο για αυτο το θεμα…πικρη ιστορια..Οσο για το τι πληρωνουμε για ανταποδοτικα δημοτικα τελη , απο οτι ξερω ειχαμε 100% αυξηση στη χρεωση , στο λογαριασμο ΔΕΗ ..,,δεν ξερω πια αυξηση εχει απορηφθει απο την περιφερεια…

  6. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ,ΣΤΗΝ ΔΕΗ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!!!ΣΕ….ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ,ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005!!!!!ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ????ΜΗΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΑ ΑΝΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ???ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ 50 ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗ ΠΙΑ????ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ???ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΙΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ…ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΛΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ)ΚΑΘΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ????ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ”ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ ΜΩΡΕΛΙ Μ’ ” ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ????ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ!!!!!!!(ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!)

  7. Ο/Η ENAS POLITIS λέει:

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Για το λόγο αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας την Παρασκευή 6/4/2012, ημέρα έναρξης συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, και ώρα 11:00 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του παλαιού Δημαρχείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.