Ψηφίδες ιστορίας

Ήταν τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 1994 όταν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος επισκέφτηκε παρέα με τον Δημήτρη Νιάνια τα Βατερά. Μετά το μπάνιο τους γευμάτισαν στην ταβέρνα του “Προκόπα” και μαζί τους ήταν και ο Δημήτρης Σιγεώργης που σε λίγες μέρες ξαναεκλέχτηκε πρόεδρος του χωριού.

Δεν ξέρω τί ακριβώς συζητούσαν αλλά κάποια στιγμή (μόλις είχα γυρίσει στο σπίτι απ’ το σχολείο) μου τηλεφώνησε ο Σιγεώργης και ζήτησε να πάω εκεί.

Μετά τις συστάσεις (γιατί ούτε τον Νιάνια γνώριζα προσωπικά) συζητήσαμε για διάφορα θέματα και σε κάποια στιγμή λέει ο Σιγεώργης στον Στεφανόπουλο: τώρα θα σε κάνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (είχαν αρχίσει τα ΜΜΕ να αναφέρουν το όνομά του ως ένα απ’ τα υποψήφια για το αξίωμα στις εκλογές που θα γίνονταν την επόμενη άνοιξη (του 1995) Η απάντηση ήταν: αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός!( Αλλά να που και τα όνειρα κάποτε γίνονται πραγματικότητα!)

Ένα ακόμα στοιχείο απ’ τη συζήτηση που μου έκανε εντύπωση και γι αυτό το θυμάμαι είναι ότι εξέφρασε την απογοήτευσή του για το επίπεδο του Κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και για αντιδιαστολή αναφέρθηκε στον “δικό μας” όπως είπε (επειδή εκλέγονταν στη Λέσβο) Ηλία Ηλιού για τον οποίο είπε ότι στη Βουλή είχαν οξύτατες αντιπαραθέσεις εξαιτίας της διαφορετικής ιδεολογίας τους αλλά εκτιμούσε βαθύτατα για τον εξαίρετο χαρακτήρα του και το ήθος του.

Ύστερα από λίγα χρόνια ο Κωστής Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την περιοχή μας για να παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης των ενόπλων δυνάμεων “Παρμενίων” που έγινε στα Βατερά και με την ευκαιρία ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας πια Δημήτρης Σιγεώργης τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη της Κοινότητας Βρίσας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.