Μια ψηφίδα ιστορίας

Ήρθε στα χέρια μου (από την Αλκμήνη Κουγκούλιου την οποία και ευχαριστώ) ένα βιβλίο που αναφέρεται στην Μικρασιατική εκστρατεία, τις επιτυχίες της και το άδοξο τέλος. scan_pic0037

Το βιβλίο είναι πολύ παλιό και ελλειπές. Από την ανάγνωσή του γίνεται φανερό ότι έχει γραφεί από κάποιον “υπασπιστή” του Πλαστήρα. Υπασπιστή με την έννοια ότι βρίσκονταν -όσο ήταν αρχιστράτηγος- συνεχώς δίπλα του.

Το τριακοσίων και βάλε σελίδων βιβλίο αποτελείται από περιγραφές μεγάλου πλήθους περιστατικών -πολεμικών και μη- των ετών 1920-22 που αφήνουν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ένα από αυτά παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω. Πρόκειται για μια ιστοριούλα που δείχνει πεντακάθαρα την ένδεια του στρατεύματος λίγες μέρες πριν την οπισθοχώρηση. Ένδεια που έφερε το ολοκαύτωμα της Σμύρνης.

scan_pic0038

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Μια ψηφίδα ιστορίας

  1. Ο/Η Αντωνης Γιαννακος λέει:

    Εχω ολα τα ιστορικα γεγονοτα αυτης της περιοδου απο τον ιστορικο Τζωρτζη Αθανασιαδη την περιοδο που υπηρχε η εφημεριδα Απογευματινη .θα τα προσφερω σε σας το καλοκαιρι που θα ερθω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.