Μια αφιέρωση στο Δάσκαλό τους

Την παρακάτω φωτογραφία με το συνοδευτικό κείμενο αλίευσε ο Ανδροκλής και την αναδημοσιεύουμε. Επισημαίνουμε τη λεζάντα με την οποία συνοδεύει τη φωτο ένας απ’τους εικονιζόμενους (ο Γρηγόρης Τσουμάρης): Δεν αναφέρεται στους συμμαθητές του ή στον εαυτό του και παρεπιπτόντως στο δάσκαλό τους αλλά πρώτα απ’ όλα στο “δάσκαλο μας” και μετά στους υπόλοιπους. Δείγμα του μεγέθους της εκτίμησης που τρέφουν ακόμα και σήμερα οι μαθητές του απ’ το σχολείο της Καλλονής προς τον αείμνηστο Δάσκαλο Κώστα Τσέλεκα.

%cf%84%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%82%ce%ba

Γρηγόρης Τσουμαρης  · Ο δάσκαλος μας Κών Τσέλεκας με τους συμμαθητές μου και τις συμμαθήτριές μου στην τελευταία τάξη του Δημοτικού. Από τη φωτογραφία φαίνεται καθαρά η διαφορά των κοινωνικοοικονομικών τάξεων που υπήρχαν στην αρχή της δεκαετίας του 60 — μαζί με Stratis Veros, Maro Laitsas, Ευρυδικη Καρέκου-Δαουτοπούλου, Myrsini Skiadelli, Aristotelis Vavladellis, Eleftheria Anthousa Kalogirou, Βασίλειος Παπαδόπουλος και Panos Marinos

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Πρόσωπα, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.