Ένας μοναδικός “πεζόδρομος”!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γίνεται μια λειτουργία στην Αγία  Άννα της Νιγίδας και ανεβαίνουν αρκετοί χωριανοί. Ανάμεσά τους φέτος ήταν και ο Ανδροκλής Τσέλεκας ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην περιοχή της Νιγίδας και με το φακό του(έχοντας το σχετικό μικρόβιο!) να αποτυπώσει ότι του έκανε εντύπωση.Είχε μάλιστα και την καλή διάθεση να προσφέρει αυτό το υλικό -μέσα απ’ τη σελίδα μας- προς όλους!

Ένα αξιοθέατο της περιοχής το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα είναι το μοναδικό καλντερίμι, που στο μεγαλύτερο μέρος του διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση, και το οποίο συνδέει την περιοχή της Νιγίδας με την Λαγκάδα. Ήταν ο πολυσύχναστος δρόμος απ’ τον οποίο οι ελιές απ’ τη Νιγίδα (όπου είχαν ιδιοκτησίες πολλοί Πολιχνιάτες) μεταφέρονταν με τα ζώα προς τον Πολιχνίτο.

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές της Νιγίδας και της Λαγκάδας είχαν περιουσίες πολλοί αρχοντάδες της εποχής, Βρισαγώτες και Πολιχνιάτες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Τοπία και Ανθρώπινες Δραστηριότητες, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Ένας μοναδικός “πεζόδρομος”!

  1. Ο/Η Μαίρη Γομοπουλου λέει:

    Τι όμορφα!

    • Ο/Η Μπατ Σπενσερ junior λέει:

      Οι προγωνοι μας φτιαχναν Ντουσιμεδες για να μη παρει τονερο τονδρομο και χαλασει τις πεζουλες εμεις φτιαχνουμε αραλικια

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πρόκειται για μνημείο λαϊκής αρχιτεκτονικής που χρειάζεται ανάδειξη και προστασία.Δεν είναι το μόνο της περιοχής απλώς εμείς δεν έχουμε το βλέμμα να τα διακρίνουμε. Ντάμια -σέτια-ντουσεμέδες-βρύσες-ξωκλήσια.Το έχω περπατήσει αρκετές φορές . Μια φορά το καθάρισα τόσο όσο να μπορεί να περάσει άνθρωπος από την Νιγίδα προς την Λαγκάδα. Πέρασε ολόκληρη ομάδα του περιπατητικού συλλόγου “ΟΡΕΙΑΣ”. Στην έξοδο του στην Λαγκάδα είναι εντελώς κλειστό από πουρνάρια . Έτσι όποιος το περπατάει πρέπει να μπει στο κτήμα Κωλέττη για να καταφέρει να βγει στον δρόμο.

    • Ο/Η Αντωνης Γιαννακος λέει:

      Εσενα χωριανεμου σε αγαπω και σε χαιρωμαι αλλα πρεπει να εισαι ο μονος που προσφερει στον τοπο του , το καλοκαιρι πρεπει να σε γνωρισω

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    το θέμα είναι να προστατευτεί το καλντερίμι,και να ανοιχτεί και πιο κάτω.οσο πάει και καταστρέφεται και είναι κρίμα.εγώ δεν ήξερα καν οτι υπήρχε στη περιοχή,

  4. Ο/Η Σπανος Παναγιώτης λέει:

    Το καλντερίμι αυτό καθώς και ο παλιός δρόμος Πολιχνίτου -Σκάλας είναι πετρόστρωτοι με πηγάδια και γούρνες για το πότισμα των ζώων .Δυστυχώς έχουν αφεθεί στην εγκατάλειψη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.