Για τις θερμοπηγές

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ για τις προσπάθειες του Δήμου και συγκεκριμένα της δημοτικής επιχείρησης ΑΔΕΛ να αναπτύξει το θερμαλιστικό πεδίο του νησιού. Στις προσπάθειές της αυτές σχετικά με τις θερμοπηγές Πολιχνίτου στόχος είναι να καταφέρει η δημοτική αρχή να αποκτήσει την πλήρη κυριότητα των πηγών ξεπερνώντας το πρόβλημα που λέγεται ΕΘΥΛΠ. Συγκεκριμένα για τις ενέργειες της ΑΔΕΛ σχετικά με τις θερμοπηγές το δημοσίευμα αναφέρει:

Ξεχωριστής σημασίας βέβαια ζήτημα είναι το τελευταίο στάδιο της αναμονής της ΑΔΕΛ και του Δήμου Λέσβου για την πιστοποίηση όλων των ιαματικών πηγών του νησιού από τον ΕΟΤ, η οποία αναμένεται να έρθει μέχρι το τέλος του έτους και αυτόματα θα βάλει τη πλούσια σε θερμοπηγές Λέσβο στον ευρωπαϊκό θερμαλιστικό χάρτη.

Η εξέλιξη αυτή, που αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, αφού ως γνωστόν ο Δήμος Λέσβου κατέθεσε εμπρόθεσμα το σχετικό φάκελο στον ΕΟΤ από τον περασμένο Μάρτη, θα έλθει ως προωθητική δύναμη για να μπει η Λέσβος δυναμικά στο παιχνίδι του θερμαλισμού, κάτι που καθιστά αναγκαίο για τη δημοτική αρχή να καταφέρει να περάσει στην κατοχή του Δήμου και τις θερμές πηγές του Πολιχνίτου.

Οι τελευταίες βέβαια ακόμα «κολλάνε» στη γνωστή υπόθεση της ΕΘΥΠΛ, που αποτελεί και μια σημαντική εκκρεμότητα της ΑΔΕΛ μετά την αξιοποίηση των πηγών στη Λάρσο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.