Τα χάλια μας

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα τμήμα από την παιδική χαρά του χωριού μας. Η εικόνα της είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Σκουπιδομάνι που δεν λέγεται. Ίσως να είναι το πιο βρώμικο μέρος του χωριού.

Αφού η αντιδημαρχία Πολιχνίτου δεν στέλνει εργάτες σε τακτική βάση να καθαρίζουν το χωριό (έστω μια φορά τη βδομάδα) ας απαιτήσουμε κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, τώρα που εκτός απ’ τον οδηγό του απορριματοφόρου υπάρχει και ένας ή δυο εργάτες μαζί, να σκουπίζουν το χώρο αυτό. Δέκα λεπτά υπόθεση είναι.

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε και τις ευθύνες των παιδιών και των οικογενειών αλλά και όποιου άλλου επιδρά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους με πρώτο φυσικά το σχολείο. Ένα σχετικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μια δυο επισκέψεις κάποιας τάξης (με γάντια φυσικά) για να καθαρίζουν το χώρο που τα ίδια ρυπαίνουν ή κάποια άλλη ενέργεια μπορεί να τα κάνει πιο υπεύθυνα, ώστε να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.