Ξεκίνησε η προσπάθεια να σωθεί η “Αγία Ειρήνη”

Ξεκίνησε η προσπάθεια να σωθεί απ’την ολοκληρωτική κατάρρευση το ξωκλήσι της Αγίας Ειρήνης στο δρόμο προς τη Λαγκάδα από τη Βρίσα.

Το εκκλησάκι, όπως είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες βδομάδες, έχει πολύ μεγάλα προβλήματα στο μισό περίπου  κομμάτι των τοίχων του. Σήμερα το επισκέφτηκε ένας χωριανός μας έμπειρος εργολάβος οικοδομών (συνταξιούχος) και αποφάνθηκε ότι αυτό που μπορεί να γίνει με λογικό κόστος και καλό αποτέλεσμα είναι να δεθεί το με πέτρα κτισμένο εκκλησάκι με ισχυρό πλέγμα και να σοβαντιστεί εξωτερικά. Εσωτερικά να γεμίσουν οι ρωγμές και να αρμολογηθούν, για ομοιομορφία προς το υπόλοιπο τμήμα.

20160801_184422 20160801_184145Καλούνται όσοι τεχνίτες επιθυμούν αφού διαπιστώσουν επιτόπου τα προβλήματα να υποβάλουν μια προσφορά για το κόστος της εργασίας και μια λίστα για τα υλικά που θα απαιτηθούν. Μπορούν αν θέλουν να υποβάλλουν και μια κοστολογημένη διαφορετική πρόταση για τη σωτηρία του κτίσματος. Χρήσιμη είναι φυσικά και η γνώμη των αρμόδιων μηχανικών.

Επίσης καλούνται όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή δεδομένου ότι το κόστος προβλέπεται σημαντικό. Επικεφαλής στην προσπάθεια αυτή είναι ο -και επίτροπος της ενορίας μας- Γιάννης Κουγκούλιος στον οποίο θα πρέπει να απευθύνονται τόσο οι τεχνίτες για την κατάθεση των προσφορών τους όσο και οι ιδιώτες για την κατάθεση των εθελοντικών εισφορών τους.

Σημειώνεται ότι στο τέλος θα δημοσιευτεί τόσο στη σελίδα μας όσο και στον “Αντίλαλο”  αναλυτικός απολογισμός του έργου με αναφορά όλων των προσφορών και παράθεση φωτοτυπημένων όλων των παραστατικών για τα έξοδα.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.