Κλήρωση στη γραγούδα!

Από τα “βρισαγώτικα ανέκδοτα” του Πάνου Ιατρέλλη.

Ένας χήρος με τον δεκαπεντάχρονο γιο του είχαν μια αγελάδα η οποία ψόψησε και άφησε ορφανό ένα μοσχαράκι 15 ημερών. Επειδή το μοσχαράκι δεν έτρωγε αποφάσισαν να το βγάλουν στη λοταρία. Αρίθμησαν λοιπόν σε ένα τετράδιο απ’ το ένα μέχρι το πεντακόσια, κατέβασαν το μοσχαράκι στον Πλάτανο και άρχισε ο γιος να περιφέρεται στα καφενεία για να γράψουν ονόματα εισράττοντας δίφραγκα. Παρόλες όμως τις προσπάθειές του επί 15 μέρες δεν κατέστη δυνατό να συμπληρωθούν τα πεντακόσια ονόματα. Υπολείπονταν ακόμα 75. Οπότε σταμάτησαν να περιφέρουν το μοσχαράκι για να τα συμπληρώσουν.

Όταν ρώτησαν οι χωριανοί τον πατέρα τί έγινε το δαμαλάκι τους εξήγησε:

Προχτές βράδυ που καθόμασταν με το γιο μου στη γωνιά (τζάκι) σκεφτήκαμε  αφού δεν έγραφαν άλλα ονόματα να τα γράψουμε εμείς. Γράψαμε λοιπόν στα μισά το δικό μου όνομα και στα άλλα μισά του γιού μου. Στη συνέχεια κάναμε τους λαχνούς, τους βάλαμε σε μια γραγούδα και τράβηξε ο γιος μου έναν. Όταν ελέγξαμε τον αριθμό στο τετράδιο είδαμε ότι το δαμαλάκι το κέρδισε ο γιος μου. Και έτσι απαλλαγήκαμε από τον κόπο να γυρίζουμε καθημερινά στα καφενεία για να συμπληρώσουμε τα ονόματα!

Σημείωση Σελίδας: Από το παραπάνω πραγματικό περιστατικό βγήκε η έκφραση που ακούγεται σε περίπτωση λοταρίας στο χωριό “Μη το βγάλεις στη γραγούδα”!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.