Ενδιαφέρουσες απόψεις του Στρατή Παττακού

Το παρακάτω απόσπασμα από μια συνέντευξη του Στρατή Παττακού στο lesvosnews.net αναφέρεται  στην ποιότητα παροχής υγείας στο νησί μας. Ολόκληρη την ενδιαφέρουσα  συνέντευξη μπορείτε να δείτε εδώ

Με καταγωγή από τη Λέσβο, πώς κρίνετε τα όσα διαδραματίζονται σε τοπικό επίπεδο στον κλάδο υγείας του νησιού;

Νομίζω ότι το νησί μας έχει αρκετά καλή υποδομή παροχών υγείας. Ήταν πάντα πεποίθησή μου ότι προτού το Βοστάνειο Νοσοκομείο εκμοντερνιστεί και επεκταθεί, θα προσέφερε πολύ περισσότερο αν είχε μετατεθεί στην περιοχή του δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης, στην περιοχή της Γέρας. Μια τέτοια τοποθεσία θα εξασφάλιζε  την ίδια πρόσβαση στην Μυτιλήνη αλλά συγχρόνως θα βελτίωνε πολλαπλώς την πρόσβαση από όλο το υπόλοιπο νησί. Τα μοντέρνα νοσοκομεία σήμερα χτίζονται σε χώρο άπλετο με εύκολη πρόσβαση, εύκολη στάθμευση και σε μέρος όπου δεν χρειάζεται κανείς να διασχίσει μια ολόκληρη πόλη προκειμένου να προσέλθει σε αυτά. Τα αγροτικά ιατρεία και οι υγειονομικοί σταθμοί  του νησιού νομίζω ότι προσφέρουν τα βασικά, ιδίως τώρα που επιχειρείται μία σαφής βελτίωση του οδικού δικτύου.

Η Μητρόπολη  Μυτιλήνης έρχεται και εκεί αρωγός  με οργάνωση ασθενοφόρου και ιατρών από την Αθήνα, που περιδιαβαίνει τα χωριά του νησιού μας για πιο εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας. Πάντα έχω τονίσει ότι οι γιατροί της Μυτιλήνης αποτελούν κάτι ξεχωριστό, είναι γιατροί με ιδιαίτερη εμπειρία και ήθος και η επικοινωνία μου με τους συναδέλφους καθημερινά επιβεβαιώνει ότι το νησί μας βρίσκεται σε άριστα χέρια από πλευράς ιατρών και υποδομής.

Βέβαια αν το δει κανείς γεωγραφικά, θα μπορούσε να προβλέψει ότι μια ενίσχυση του ιατρικού ρόλου της Καλλονής θα απάλυνε λίγο την Μυτιλήνη από τον φόρτο των πολλαπλών εξετάσεων και επισκέψεων. Είμαι όμως της γνώμης ότι σαφώς το νοσοκομείο στο νησί μας πρέπει να είναι ένα και με την παροχή όλων των ειδικοτήτων που αφορούν τον ασθενή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Ενδιαφέρουσες απόψεις του Στρατή Παττακού

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ – ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΩΡΑ .

    ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΤΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Κ

    ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ – ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

    ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΟΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.
    ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΗΜΕΝΟ

    ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ .

    ΠΡΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ Κ ΤΑ

    ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ

    ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ …….ΜΕ ΚΟΦΤΗ

    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ

    ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Κ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ????

    ΟΛΣΑ ΞΥΠΝΑ /

    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ

    ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

    ΚΑΡΔΩΝΑΣ

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ρε καρδωνα εχς ξέφυγ Ε! Ότι θυμάσαι χαίρεσαι! Μας τα χεις πρήξει με τις θερμοπηγες σου και τους Γερμανους..! Δε μου λες;! Στις εκθέσεις που έγραφες στο σχολείο ήσουν ποτέ μέσα στο θέμα η “τρία πουλάκια κάθονταν πάντα”;!

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΒ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

        ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

        ΕΚΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ

        ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΛΟΙ

        ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

        ΟΥΖΟ …….ΒΕΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.