Ελληνοαμερικανικός γάμος

Παραδοσιακός γάμος σήμερα Σάββατο στο χωριό μας. Ο Θεόδωρος, γιος του Γιώργου Καπτανή, και η Λίντσι Άρτεντσερ παντρεύτηκαν στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με κουμπάρο τον Στρατή Πανσεληνά τηρώντας τα έθιμα του χωριού μας:

*Πριν το γάμο ο γαμπρός με τον κουμπάρο και τους  συγγενείς παρακάθησαν στο προγαμιαίο τραπέζι στον Πλάτανο απ’ όπου με συνοδεία μουσικής μπάντας με τον καθιερωμένο “νυφιάτικο σκοπό” πήγαν στο σπίτι για να παραλάβουν τη νύφη.

*Εκεί έκοψαν το “κλιτσ” (τσουρέκι) στο κεφάλι του γαμπρού και στη συνέχεια κάτω απ’ τους ήχους του ίδιου σκοπού με τον γαμπρό επικεφαλής η πομπή οδηγήθηκε στην εκκλησία.

*Μετά το τέλος του μυστηρίου κρέμασαν χρυσαφικά στους νεόνυμφους αλλά “κρέμασαν” και  τον κουμπάρο στο “γνωστό” σίδερο του νάρθηκα αποσπώντας υπόσχεση για πλούσιο κέρασμα και υποδέχτηκαν στην αυλή το ζευγάρι με μπόλικο …ρύζι.

Η δεξίωση θα δοθεί στο κέντρο του ευτυχούς μπαμπά, “τα Ρίχια”.

Έντονη η αμερικάνικη παρουσία (από άποψη προσκεκλημένων) στα όλα δρώμενα.

Η πιο ευτυχισμένη παρουσία ήταν φυσικά της γιαγιάς του γαμπρού, Κατερίνας, στο πρόσωπο της οποίας ήταν έκδηλη η συγκίνηση ανάμικτη με τη χαρά.

Να ζήσετε και να σας χαίρονται και να σας καμαρώνουν όλοι οι δικοί σας.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.