Η τοπική κοινωνία της Βρίσας αυτοκτονεί!

Πριν 1-2 χρόνια ύστερα από καταγγελίες χωριανών μας η αστυνομία επέβαλλε στα παντοπωλεία του χωριού να σηκώσουν από τα πεζοδρόμια και τις άκρες των δρόμων τα ψυγεία και τα οπωρολαχανικά.

Το χώρο που καταλάμβαναν τα παραπάνω και αποδεσμεύτηκε  έσπευσαν να καταλάβουν βέβαια τα αυτοκίνητα που πάρκαραν “πιο άνετα” και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Σήμερα το απόγευμα είδαμε τα καφενεία του χωριού να έχουν αποσύρει από το δρόμο τα περισσότερα τραπέζια τους γιατί -έλεγαν- ύστερα από καταγγελία θα κατέβαινε η αστυνομία να τους γράψει γιατί δεν είχαν άδεια να έχουν έξω τραπέζια. Άδεια δεν είχαν γιατί δεν τους δίνει ο Δήμος και όχι επειδή δεν πληρώνουν. Είδαμε το αυτοκίνητο της αστυνομίας να κατεβαίνει στα Βατερά, δεν γνωρίζουμε αν πέρασε από το χωριό και τί συνέβη.

Χτες το βράδυ το χωριό έσφυζε από ζωντάνια, γεμάτοι η πλατεία και ο κεντρικός δρόμος από τραπέζια στα οποία οι χωριανοί -και όχι μόνο- απολάμβαναν το ουζάκι τους. Σήμερα στις 9.30 το βράδυ το χωριό έμοιαζε με νεκροταφείο.

Έτσι μπράβο! με τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας! Να το ερημώσουμε, να κλείσουν τα καφενεία (περιμένοντας το καλοκαίρι μένουν ανοιχτά το χειμώνα), να κλείνουν από το απόγευμα τα μαγαζιά,  να νεκρωθεί το σύμπαν, να πάμε να πνιγούμε!

Και δεν φταίνε μόνο οι καταγγελίες, φταίει και ο Δήμος. Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν να απογορευτεί η κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες του καλοκαιριού στο κεντρικό κομμάτι του δρόμου της αγοράς. Γιατί άραγε; Υπήρχε σκεπτικό στην απόφαση;Μήπως για να μπορούν να κάθονται άνετα οι άνθρωποι στα τραπέζια έξω από τα καταστήματα; Τότε γιατί δεν δίνει άδεια να βάζουν τραπέζια στο δρόμο; Στο χέρι του Δήμου είναι να λυθούν τα προβλήματα αρκεί να ασχοληθεί μ’ αυτά. Πιστεύουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ερημώσουν τα χωριά.

Αλλά και η αστυνομία ως ελεγκτικό και εκτελεστικό όργανο μήπως θα πρέπει να μην ευνοεί την τακτική των καταγγελιών. Αν απαγορεύονται τα τραπεζάκια και τα ψυγεία έξω να το εφαρμόσει παντού, σ’ όλη την επικράτεια, και να μην περιμένει την καταγγελία.

Αλλά και εμείς οι χωριανοί ας σταματήσουμε να ενεργούμε έτσι με τις καταγγελίες γιατί κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει αυτή η τακτική. Ας μη βγάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας. Ας αγαπήσουμε τον τόπο που ζούμε κι ας βάλουμε αυτή την αγάπη οδηγό στα βήματα και τις ενέργειές μας.

Της Βρίσας, του χωριού μας, της πρέπει μια καλύτερη αντιμετώπιση από μας τους ίδιους. Για να έχουμε το δικαίωμα να ζητούμε να τη σέβονται και οι ξένοι.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

39 απαντήσεις στο Η τοπική κοινωνία της Βρίσας αυτοκτονεί!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ειναι οι ιδιοι γνωστοι-αγνωστοι που δεν θελουν καμια αναπτυξη στο χωριο και στα Βατερα.
    Αυτοι οι ανίκανοι και αποτυχιμενοι που ζηλευουν με την προοδο του καθε χωριανου και μισουν τους επαγγελματιες του χωριου τους………
    Αυτοι που οπου πανε και σταθουν κατηγορουν τους επιχειρηματιες της περιοχης….
    Ειναι αυτοι οι γνωστοι-αγνωστοι που υποθαλπτουν καθε προσπαθεια αναπτυξης και προοδου των συγχωριανων τους……
    Αυτοι που ενω μπροστα “γλυφουν” και επαινουν το τοπικο συμβουλια……πισω τους το θαβουν λεγοντας οτι τα παιρνουν και αλλα τετοια……….
    Ειναι δυστηχως οι κακοι Βρισαγωτες ….τα βαριδια αναπτυξης και ευημεριας του τοπου μας….
    ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ

  2. Ο/Η παρατηρητησ λέει:

    Σε μια κοινωνία πάντοτε θα υπάρχουν « οι κακοί & τα βαρίδια » που θα στέκονται εμπόδιο σε κάθε φιλότιμη προσπάθεια σωστού επαγγελματία .Βέβαια υπάρχουν και ΄μαϊμούδες’ επαγγελματίες και άλλοι που έχουν καβαλήσει το καλάμι και το παίζουν σερίφηδες της περιοχής ,τόσο στο χωριό όσο και στα Βατερά.
    Δημοτικού κάδοι σκουπιδιών βρίσκονται σε οικόπεδα ιδιοκτητών ταβέρνας , άλλος οριοθετεί την ιδιοκτησία του επί της αμμουδιάς με περίφραξη κ.α.
    Μήπως πρέπει εμείς οι πελάτες να τους απομονώσουμε

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    όταν ρίξεις λάδι στην φωτιά ανάβει περισσότερο ! καλό είναι το τοπικό συμβούλιο να μην κάνει διαχωρισμούς καταστημάτων και ατόμων γιατί αυτό δημιουργεί εχθροπάθειες
    και ο νόμος είναι για όλους και όχι διαχωρισμός ατόμων που μας αρέσουν και ατόμων που δεν μας αρέσουν

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Όπως επίσης είναι καλό να μην αγνοούμε, επιδεικτικά, τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλιου, να παραβιάζουμε, επιδεικτικά, τις μπάρες και να παρκάρουμε, επιδεικτικα, σε μέρη που απαγορεύεται η στάθμευση…

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Σωστός! Αυτό όμως αφορά Όλους χωρίς εξαιρέσεις φίλους και εχθρούς ο νόμος είναι για όλους γιατί αυτός που το κάνει κάτι θα έχει δει για να το κάνει

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Έχεις δίκιο. Άλλο όμως να παρκάρει κάποιος στον κεντρικό δρομο (κατακριτέο αλλά αναμενόμενο, ως καποιο βαθμο) κι άλλο να προκαλεί φτάνοντας με το αυτοκίνητο του μέχρι τον πλάτανο. Στο κατω κάτω υπάρχει κι ο δρόμος που κατεβαίνει απ την παιδική χαρά αν βαριέσαι να περπατήσεις! Όσο για την ισονομια, αυτη φυσικα είναι επιβεβλημένη!

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Με θλίψη άκουσα χθες και διαβάζω σήμερα τα σχετικά με το θέμα αυτό. Καταλαβαίνω ότι τελικά δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις ΄’αγκυλώσεις’ του παρελθόντος και δεν μπορούμε να δούμε ή να παραδεχτούμε ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει στο περιβάλλον που ζούμε, κυρίως λόγω της κοντόφθαλμης θεώρησης μας για τα ‘κοινά’. Οι καιροί είναι πονηροί και η μόνη ασπίδα που έχουμε είναι το μόνιασμα και η καλοπροαίρετη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ας βρεθεί μια λύση για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες σε αυτό τον ξεχωριστό τόπο, λίγο πιο ανθρώπινα, λίγο πιο απλά και αληθινά

    • Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

      Καλό θα ήτανε αυτοί που κάνουν καταγγελίες σε άλλους και δεν αφήνουν κάποιους επαγγελματίες να δουλέψουν σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε να απομονωθούν από την τοπική κοινωνία

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Συμφωνω απολυτα οσοι θεωρου ν τον εαυτο τους επαγγελματια και δημιουργουν τετοια προβληματα σε αλλους επαγγλματιες αυτους τους δυσκολους καιρους αλλα και στην τοπικη κοινωνια τους χρειαζεται πληρη ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

  9. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΗΗΗΗΗ

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΗ

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΗΗ

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΗΗΗ

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μηπως να σταματησουμε να ασχολουμαστε μαζι τους γιατι τους δινουμε

    αξια και δεν την αξιζουν

  14. Ο/Η Δυστυχώς λέει:

    Δυστυχώς προκύπτει για μια ακόμη φορά το πόσο διαιρεμένη και πολωμένη είναι η κοινωνία της περιοχής μας και για αυτό δεν υπάρχει/έχει καμία ελπίδα ανάκαμψης

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επειδή θεωρείται την περιοχή απομονωμένη κάνετε εφτά που κάνετε???
    Οι αυτόχθονες ιθαγενείς παλαιοί Βρισαγωτες λέγανε, ‘έτσι και έρθουνε ξενικοί στην περιοχή και ιδίως στα Βατερά τελειώσαμε’ ΕΣΕΙΣ οι τωρινοί τι κάνατε, ξεπουλήσατε τα πάντα και τώρα ταχαμου δεν είσαστε καλά??? Το προσωπικό συμφέρον φταίει που μπαίνει πάνω και από τον τόπο που διαμένετε ΞΥΠΝΑΤΕ επιτέλους και καταλάβετε τι κρατάτε στα χέρια σας. Και οταν αναφερεστε στην ανάπτυξη της περιοχής τι εννοείται ??? να τα κονομάνε ξένοι ιδιώτες Επιχειρηματίες εις βάρος του τόπου σας????και εσεις να κλεγεστε για αυτη την καταντια???

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Έτσι είναι παιδιά! Τι να τον κάνουμε τον κόσμο στα Βατερα; Μήπως υπάρχουν “ντόπιοι” με ενοικιαζόμενα δωμάτια και μαγαζιά που περιμένουν το καλοκαίρι να βγάλουν ένα συμπλήρωμα στα εισόδημα τους;! Μπααα! Δε νομιζω! Μόνο “ξένοι ιδιώτες ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ” που καταπατούν τον τόπο μας υπάρχουν! Ανάπτυξη ειναι να απομείνουμε δέκα άνθρωποι στο χωριό, να τρωγομαστε μεταξύ μας και να κάνουμε καταγγελίες ο ένας στον άλλον! Μήπως αυτό είναι ο ορισμός της κατάντιας;! Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ειμαι ιθαγενής Βρισαγωτης και ουδεμία σχέση έχω με επαγγέλματα Τουρισμού.

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    τους ξένους ιδιώτες επιχειρηματίες που είδατε?? μάλλον γυαλιά πρέπει να πάρετε παιδιά!! ποιος ξένος θα πατήσει το πόδι του εδώ?? υπάρχει ανάπτυξη?? εκτός και αν λέτε ξένο επιχειρηματία τους πολυχνιάτες ιδιώτες που είναι στα βατερά !

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ

    • Τα Βατερά είναι το επίνειο της Βρίσας. Τελεία.
    • Ουδείς σώφρων κάτοικος των Βατερών επιθυμεί αυτό το μπάχαλο. Οι άνθρωποι στις διακοπές τους θέλουν να ηρεμήσουν, να ανασυνταχθούν, να απολαύσουν.
    • Οι «επιχειρηματίες» των Βατερών είναι απλά εκμεταλλευτές. Κοιτάζουν να «πουλήσουν» τη θάλασσα, την άμμο, τον ήλιο, όσο πιο ακριβά μπορούν για 50 μέρες τον χρόνο. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα ούτε η συνέχεια στην επιχείρησή τους. Χαρακτηριστική η φράση κάποιου για τα μπαγιάτικα ψάρια: «Μη φοβάσαι και δεν πετάμε τίποτα. Τα τρων τα πούλμαν!!!!».
    • Αλλά δυστυχώς δεν πουλάνε μόνο τη φύση. Πουλάνε και την ησυχία των υπολοίπων, πουλάνε τους λίγους πόρους του χωριού, πουλάνε την ανοχή μας. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

    Πρώτη Πικρή Αλήθεια: Τα Βατερά ΔΕΝ βοηθούν το χωριό.
    ΚΑΝΕΝΑΣ εκμεταλλευτής δεν επένδυσε ποτέ στο χωριό. Κανένας τους δεν μετέτρεψε την κερδοφορία του σε ανάπτυξη του χωριού. Όλοι τους παίρνουν τα κέρδη από την καλοκαιρινή εκμετάλλευση της παραλίας ΜΑΣ, της ησυχίας και της ανοχής ΜΑΣ και αγοράζουν διαμερίσματα και μαγαζιά στη Μυτιλήνη, την Αθήνα και το εξωτερικό.
    Αν το χωριό κέρδιζε από τα Βατερά δεν θα μιλούσε κανένας. Αν αποκτούσε πάρκο, παιδική χαρά, ζωή τον χειμώνα, όλοι θα σιωπούσαμε ελπίζοντας ότι κάποιοι σιγά-σιγά θα γύριζαν πίσω αποφασισμένοι να ζήσουν εδώ. Αντίθετα όμως το χωριό συρρικνώνεται και φτωχαίνει συνεχώς σε ανθρώπους, σε συμπεριφορές, σε αξίες.

    Δεύτερη Πικρή Αλήθεια: Το χωριό με την παραγωγή του ΔΕΝ μπορεί να υποστηρίξει τα καλοκαιρινά Βατερά.
    Το καλοκαίρι το νερό δεν φτάνει. Το ψωμί δεν φτάνει. Τα ψάρια, τα λαχανικά, τα αυγά, το κρέας και το γάλα του χωριού δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια να θρέψουν τους ξένους. Έτσι όλοι μας τρώμε ότι και ο Αθηναίος. Λεμόνια Αργεντινής, ροδάκινα Τουρκίας, πατάτες Αιγύπτου και πάει λέγοντας.

    Τρίτη Πικρή Αλήθεια: Ο «τουρισμός» των Βατερών αφήνει πίσω του μόνο σκουπίδια, ηχορύπανση και θλίψη.
    Και καλούνται μετά οι εθελοντές να εξαντλήσουν την καλή τους διάθεση για να μαζεύουν τις συσκευασίες δίπλα στο δρόμο θαρρείς και οι «επιχειρηματίες» που κέρδισαν πουλώντας τους καφέδες και τα αναψυκτικά δεν μπορούν να πληρώσουν δυο ανθρώπους αυτές τις τρεις-τέσσερις Δευτέρες του Αυγούστου να καθαρίσουν από Βατερά μέχρι Χούλιαρη.
    Τέταρτη Πικρή Αλήθεια: Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
    Οι ημερήσιοι επισκέπτες-«τουρίστες» έρχονται και φεύγουν με έναν συνεχή φθόνο για τους γηγενείς.
    -«Εσείς εδώ οι προνομιούχοι».
    -«Άντε τυχεροί με τέτοια παραλία».
    -«Εμείς δηλαδή γιατί να μένουμε στα τσιμέντα» και άλλα συναφή που σκοπό έχουν μόνο να σε γκαντεμιάσουν.

    Πέμπτη Πικρή Αλήθεια: Η ατάκα η φαρμακερή: «Πάμε ρε να τσ ξυπνήσουμι».
    Γιατί τι άλλο σκοπό έχει η διαπασών στο αυτοκίνητο (που τη χαμηλώνουν μόλις βγουν από τον οικισμό) παρά από το να ξυπνήσουν όσους κοιμούνται.
    Τι εξυπηρετεί η ηχητική κόντρα στις εξατμίσεις και τα γκαζώματα στις 2-3-4 το πρωί;
    Είναι εξαιρετικά προκλητική και θρασεία η συμπεριφορά όσων ξεσαλώνουν όλο το βράδυ στα Βατερά είτε χορεύοντας, είτε γκαρίζοντας κυριολεκτικά μέχρι πρωίας και μετά φεύγουν σκνίπα γκαζώνοντας και με τις «μπάντες» για να κοιμηθούν στην ησυχία του χωριού τους.

    Και του χρόνου …Λούτσα.

  18. Ο/Η Ιθαγενείς λέει:

    Αχ αυτοί οι απαίσιοι οι ξένοι, τι απίστευτα κακά προκαλούν σε εμάς τους υπέροχους ιθαγενείς!

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η ΕΟΚ

    ΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ 1981 ????

    ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ???

    ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ

    ΟΧΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ Κ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ειναι και καπιοι στη διασταυροση βατερων που σαν αρπαχτη,ανεβαζουν χορις να σου το πουνε τα ποτα 3-4 ευρ,παραπανω απο οτι γραφει στο καταλωγο

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Και όχι μόνο.. πουλάνε καφέ στο χέρι 3 ευρώ, όταν τον αντίστοιχο στον Πολιχνίτο τον παίρνεις με 1.5 ευρώ

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Τελικα το προβλημα απο τα τραπεζια στο χωριο μεταφερθηκε στους επαγγελματιες στα βατερα ελεος¡¡!!!!!!!!!!!!!!!

      • Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

        Κύριοι να σας θυμήσω το θέμα ήτανε για αυτούς που κάνουν καταγγελίες και δεν αφήνουν στους ΝΕΟΥΣ επαγγελματίες να δουλέψουν και δημιουργούνε προβλήματα στο χωριό και σε ότι καλό πάει να γίνει.Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι στο περιθώριο.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      στα βατερα κανεις κ οφθαλμολουτρα

      κ ανεβαινει η ψυχολογια σου……………

  22. Ο/Η Ο αορατος αλλα πανταχου παρων λέει:

    Ημουνα νιος και γερασα….τελικα τιποτα δεν αλλαζει σε τουτον τον τοπο…δηλαδη η συνεχης φαγωμαρα….και η πλειονοτητα των ιθαγεννων να κοιταζει οχι την δικια της την καμπουρα, αλλα την καμπουρα ολλων των αλλων ντοπιων και ξενων και να κριτικαρει …και το χειροτερο να πιστευουν οτι εχουν και δικιο….Ηθελα να ηξερα ο εξυπνος που ειπε οτι οι επαγγελματιες των Βατερων πρεπει να πληρωνουν να καθαριζεται ο δρομος μεχρι την Χουλιαρη, εβαλε ποτε το δικο του χερι μεσα στην τσεπη του να συνεισφερει στο κοστος αυτων των καθαρισμων που πριν βγουν οι Εθελοντες να κανουν αυτο που κανουν σημερα , το επωμιζονταν αποκλειστικα οι επαγγελματιες των Βατερων…χρονολογικα απο τοτε που ΖΩ τα Βατερα -1988 για να ειμαι ακριβης…και να μην αναφερθω σε τιποτα αλλο για το οιποιο εβαζαν ( και φανταζομαι εξακολουθουν να κανουν ) πλατη οι επαγγελματιες των Βατερων….ου να μου χαθητε ναπκιορδεις….

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Εγώ μεγάλε το βάζω το χέρι στη τσέπη για τον τόπο κάθε δίμηνο. Λέγεται Δημοτικά Τέλη και δόξα τω θεώ με αυτή την Κοινοτική σύνθεση δεν έχω κανένα παράπονο για το που πάνε τα λεφτά μου. Και το χωριό καθαρό είναι, και τα δέντρα ασπρισμένα είναι και ότι προκύψει τρέχουν να το διορθώσουν άμεσα. Αυτό που δεν κατάλαβες είναι τα πολλά και ίσως και επίτηδες πεταμένα σκουπίδια με ονοματεπώνυμο στο δρόμο Βατερά-Βρίσα τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεκάδες συσκευασίες καφέδων, χαρτοπετσέτες, αναψυκτικά, πάνες σε σακκούλες, μπουκάλια μπύρας, κα. Γιαυτό μιλάω μόνο και δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πολύ σε πείραξε ένα αστείο έξοδο για 3-4 Δευτέρες. Ίσως ήθελες απλώς «να μου την πεις». Ίσως πάλι να είσαι από εκείνους που στην περσινή πρόσκληση συνεισφοράς έδωσαν …20 ευρώ!!!

  23. Ο/Η Ο αορατος αλλα πανταχου παρων λέει:

    Εγω φιλε ανωνυμε απο το 1988 εχω δωσει της Παναγιας τα ματια οχι μονο για μεροκαματα καθαριοτητας τον μηνα Μαιο οταν ερχονταν οι πρωτοι τουριστες που τους εφερνα εγω, να περπατησουν τις ομορφες διαδρομες της περιοχης και εβλεπαν τις χωματερες στ Ορνοι, αλλα και για αλλα πραγματα, οπως διαφημιστικα , φιλοξενειες σε δημοσιογραφους, εκθεσεις κλπ κλπ κλπ Δεν εχω αναγκη ” να σου την πω”….και ουτε με νοιαζει τι λες, γιατι το φορω στραβα….αλλα μην νομιζεται οτι πιασατε τον Παπα απο τα ουμπαλα επειδη πληρωσατε τα Δημοτικα Τελη…….η περιοχη χρειαζεται πολυ περισσοτερα….αλλα προ παντως χρειαζεται συμπνοια και οχι φαγωμαρα εξυπνακιστικη…..που δυστυχως σπανιζει…

  24. Ο/Η ανωνυμος επωνυμος λέει:

    Τα Βατερα είναι για τους επιχειρηματίες..οι υπόλοιποι στο χωριό….χαχαχαχα!!!!

  25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΑΝΕΣ ΜΕ ΖΩΑ

    ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΟΥΝ…………..

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΧΑΝΩΜΑΣΤΕ

  26. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ .ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΤΩΝ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΡΠΑΧΤΗ.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Μερικές ιδέες για το τι να κάνεις για να μην χαρακτηριστεί αρπαχτή η δραστηριότητά σου:

      1. Εκδίδεις αποδείξεις για ΚΑΘΕ παραγγελία. Όπου έχεις χρεώσει τις ίδιες τιμές που έχεις στον τυπωμένο σου τιμοκατάλογο. Που συμπτωματικά πρέπει να γράφει τις ίδιες τιμές και ο τιμοκατάλογος στην είσοδο.
      2. Δεν κλείνεις τον δρόμο με τραπεζάκια.
      3. Δεν σερβίρεις χθεσινά-μπαγιάτικα-ανακυκλωμένα εδέσματα.
      4. Όταν ξένος σου ζητά να δοκιμάσει κακαβιά δεν του σερβίρεις …γαριδόζουμο.
      5. Όταν σερβίρεις γόπες δεν τους λες (και τους χρεώνεις) ότι είναι μπαρμπούνια.
      6. Όταν σου ζητήσουν ούζο στις 11 το πρωί δεν τους πας μεζέ κρύο χθεσινοτηγανισμένο γαύρο.
      7. Όταν περισσέψουν μπιφτέκια ή κεφτέδες σε πιάτο, τα πετάς στα σκουπίδια!!!
      8. Το νερό, η μπύρα και ΟΛΑ τα αναψυκτικά σερβίρονται κρύα. Δεν σερβίρεις στο πανηγύρι ζεστή μπύρα 30 βαθμών από το καφάσι. Λες δεν έχω, μας τελείωσε.
      9. Φτιάχνεις τις τιμές σου σύμφωνα με την σημερινή κατάσταση της πτωχευμένης Ελλάδας. Ο Εμίρης με το “Χριστίνα Ο” μας έφυγε.

      Κάνε τουλάχιστον αυτά και ίσως να σου ξανάρθουν του χρόνου.

      • Ο/Η ανώνυμος λέει:

        10. Το ψωμί που περισσεύει από τα πανέρια που έχεις σερβίρει στους πελάτες σου, το πετάς. Δεν σερβίρεις στους επόμενους πελάτες σου τα περισσεύματα, δηλαδή τρεις γωνίες, μία φέτα άσπρη μεγάλη, μία φέτα ασπρη μικρή και μία φέτα μαύρη. Διότι είναι σίγουρο ότι δεν θα σου ξανάρθουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.